کلید نظام سلامت: منابع پایدار، تعریف مناسب
وزیربهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: مهمترین مشکل بهداشت و درمان کشور نبود تعریف مناسب از نظام سلامت و نبود منابع پایدار است که این مشکلات هم به مردم و هم به کادر بهداشت و درمان فشار وارد می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سیدحسن قاضی زاده هاشمی در مصاحبه تلویزیونی با شبکه خبر سیما در تشریح عملکرد 100 روزه وزارتخانه متبوعش افزود: در این ایام با مشکلات کمبود منابع، اصلاحیه بودجه 92 و تدوین لایحه بودجه 93، مشکل گرانی و کمبود دارو و نبود هماهنگی با بیمه ها روبرو بودیم و فقط توانستیم مشکلات بخش سلامت را برای مسئولان تشریح کنیم.
وی تشکیل شورای سیاست گذاری در وزارت بهداشت، توجه به بخش های بازرگانی، تشکیل دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذا و تشکیل شورای فناوری را از دیگر فعالیت های وزارتخانه متبوع خود در این 100 روز بیان کرد و گفت: برای مثال شورای فناوری ما را در مسیری رهنمون می سازد که براساس آن کمبودهای بخش دارویی به ویژه در بخش مُسکّن برطرف و کشور از واردات این موارد بی نیاز می شود.
قاضی زاده هاشمی افزود: از نظر ما در مدیریت و ساختار وزارت بهداشت باید از تجارب اقتصاددانان بهره گرفت چراکه بیمارستان ها باید به گونه ای اداره شوند که وابسته به بودجه عمومی نباشند البته منظور من بحث خودگردان کردن بیمارستان ها نیست.
وزیر بهداشت با اشاره به این که مهمترین دغدغه در جهان پس از رقابت دولت ها و احزاب برای کسب قدرت، عمدتا بحث درمان و سلامت است، افزود: در ایران هم هنوز تعریف مناسبی از نظام سلامت نداریم و در برخی موارد نیز الگوبرداری های ناقصی در این بحث داشته ایم.
وی گفت: برخی نظام ارجاع را معادل پزشک خانواده معرفی می کنند درحالی که چنین نیست.
وزیر بهداشت در ادامه به نحوه عملکرد شرکت های بیمه گر انتقاد کرد و افزود: بیمه در کشور ما صنعت نیست بلکه بیشتر صندوق است.