پخش زنده
امروز: -
معاون علمی تربیتی دانشکده هنر و رسانه دانشگاه امام حسین (ع) گفت: نسل جدید به دنبال روایت ساده نیست و به همین دلیل وظیفه نویسندگان سنگینتر و پیچیدهتر شده است.
آقای سهیل احمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: روایت و داستان در عصر حاضر باید متناسب با هوش بشر پیچیده شود تا حدی که این پیچیدگی مانند کشف یک معما برای کودک لذت بخش شود و این حس برای او ایجاد شود که توانسته است چیزی را در داستان کشف کند.
وی افزود:روایت برای کودک و نوجوان باید پیچیدهترین نوع روایت باشد، یعنی فردی که یک روایت را میسازد باید ببیند که چه طور میتواند در ناخوآگاه کودک و نوجوان اثر گذار باشد تا معنا پدید آید.
احمدی گفت: پویانمایی این روزها برای بعضی از اقشار به خصوص در حوزه نوجوان جذابیت پیدا کرده است، چون در حقیقت ذهنهای خلاق پویانماییها را مینویسند یعنی ذهن خلاق با نوشتن متون پیچیده باعث میشود و مخاطب باید مشتاق باشد تا داستان را دنبال کند که چه اتفاقی خواهد افتاد.
این پژوهشگر با بیان اینکه کتابهای تاریخ انقلاب اسلامی و پهلوی که به زبان روایی چاپ شده و مورد استقال کودکان و نوجوانان قرار گرفته است گفت: این نشان میدهد که ما در حوزه روایت موفق هستیم، مثلا «کتاب چغک» رمانی درباره مبارزات مردم مشهد در انقلاب اسلامی و نقش آیت الله خامنهای در رهبری آن مبارزات است که از زبان نوجوانی روایت میشود.
وی افزود: این کتاب تصاویر جذابی دارد که قسمتی از روایتها با آن تصاویر اتفاق میافتد و اصلا به متن مراجعه نمیشود، تصویرگری برای نوجوان خیلی مهم است، زیرا نوجوان از تصاویر در ذهنش معنا میسازد و قصه پردازی میکند و کتابهای دیگر مانند «آن مرد با باران میآید»، «نرگس»، «عاشقی به سبک ونگوگ»، «تونل سوم» و «دردسرهای آقاجون» اینها کتابهایی است که از طرف نوجوان استقبال شده است.
آقای احمدی گفت: گاهی اوقات نویسندگان، روایتها را برای این که جذاب کنند به سمت اتفاقاتی که کاملا غیر اخلاقی و غیر عقلانی است میبرند در حالی که روایتگری اگر به معنای علمی رعایت شود شما عالیترین مضمونها را میتوانید در قالب کتابی پالوده و پاک و هدایتگر و جهت دهنده و هویت آفرین روایت کنید.
وی با بیان این که دو عنصر هنرمند و پژوهشگر در جریان نشر کتاب برای کودک و نوجوان باید تعامل جدی داشته باشند گفت: روایت یک کار گروهی است باید از چند نفر با چند تخصص استفاده کرد.
معاون علمی تربیتی دانشکده هنر و رسانه دانشگاه امام حسین (ع) گفت: برای نمونه برای روایتگری باید از گروههای مختلف متخصص که در زمینههای روان شناسی، جامعه شناسی و هنر و سینما فعالیت میکنند استفاده کرد.
دانشکده هنر دانشگاه امام حسین (ع) در خرداد ماه امسال ۲۰ رشته جدید با موضوع هنر و رسانه اضافه کرد و برای آن فراخوان داد