به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما غلامعلی حداد عادل در نشست زن، مشارکت، تحول حکمرانی در جمع بانوان داوطلب انتخابات مجلس اظهار داشت: بیش از صد روز است که مردم آزاده فلسطین زیر بمباران رژیم صهیونیستی هستند و نقش زنان در این مقاومت نقش شکوهمندی است اما رسانههای جهان نمیخواهند که این نقش برجسته بشود. نباید اجازه بدهیم که اخبار فلسطین عادی بشود.
وی افزود: اینکه عدهای از برخی جاهای دنیا بیایند و خانههای مردم را غصب کنند و در مقابل، مدافعان، تروریست نامیده شوند، این قابل قبول نیست و ما در برابر این موضوع ایستاده ایم. در میان کلید واژههایی مثل آزادی و دموکراسی که در غرب که ارائه میشد، زن هم جزو موضوعاتی بود که در بین مفاهیم منادیان تجدد دیده میشد و معمولا هم به صورت شاخص عنوان میکردند و در اروپا هم بسیار مطرح شد.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: به هر حال موضوع زن از زمان ورود اندیشههای غربی و تجدد در ایران، موضوعی است که در ایران مورد نظر بوده و در این عرصه چالشی بین تمدن ایران اسلامی و تمدن غرب ایجاد شده است. از میان همه خصوصیاتی که برای زنان وعده داده شده بود، آنچه غالبا محسوس و مشهود بود، آزادی زن بود که آن هم به معنای بی حجابی و برهنگی و رعایت نکردن هنجارهایی بود که جامعه دینی ما به آن معتقد بود. یعنی از کل وعدههای پیشرفتهای علمی و آنچه که وعده داده شده بود در قبل از انقلاب عمدتا برهنگی زن و الگوگیری زنان از فرهنگ غرب مد نظر قرار گرفت و وارد ایران شد.
وی افزود: ما با انقلاب اسلامی ما میخواهیم یک الگوی تازه بر اساس معارف اسلامی ارائه بدهیم که نه به معنای بازگشت به زن ایرانی قبل از تجدد دوره قاجار است و نه به معنای یک جنس مصرفی است. این الگو را امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب تبیین کرده اند.
حداد عادل گفت: عمده ی سوالات که در دوران امام خمینی (ره) در جلسات با دانشجویان پیش از انقلاب اسلامی در مورد زنان مطرح بود که در آنجا امام خمینی به این سئوالات به صورت کامل جواب دادند. بالاترین پیام عملی که امام درباره زنان داد این بود که مرحومه خانم دباغ را همراه با آیت الله جوادی آملی به مسکو اعزام کرد. کار بسیار فوق العادهای بود و سرشار از پیام بود برای مردم و سیاستمداران جهان. امام خمینی (ره) یک فیلسوف و یک عارف بود. در پیامهای بعد از انقلاب هیچ پیامی به عمق این پیام از نظر فلسفی صادر نشد. ماموریت ابلاغ این پیام به دو سه نفر سپرده شد که یکی از آنها خانم بود.
وی افزود: خانمی انقلابی که زندان کشیده دوران طاغوت و بعدها فرمانده سپاه استان همدان بود. در عرصه سیاسی یک انسان کاملا سیاسی و یک مادر. این از شاخصههای یک زن در اسلام بود که نظر امام خمینی هم به عینه آن را نشان میداد. در نظر رهبر انقلاب نیز بارها ایشان گفته اند که نظر اسلام در مورد زنان، خانه نشینی آنها نیست. زن باید در خانه مدیریت کند و در جامعه هم حضوری فعال داشته باشد.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: امروزه بیش از ۶۰ درصد دانشجویان دانشگاهها دختران هستند. امروز خانم ها در رشتههای مختلف فعالیت های اثرگذار فراوانی دارند. در موسسات و بیمارستانها و شرکتهای مختلف همه جا پر از خانمهای موفق است. این حاصل تفکر اسلامی انقلاب اسلامی درباره زنان است.
وی افزود: غرب برای تسلط به کشورهای غیر غربی، ویرانی خانواده ها را محور خود قرار داده است. کانون دینداری و تربیت دینی خانواده است و به همین دلیل، غرب روی این دارایی ما سرمایه گذاری کرده است و برای از بین بردن ارزشهای جامعه به از بین بردن خانواده و بنیانهای آن روی کرده است.
حداد عادل گفت: همه افراد جامعه چه زن و چه مرد اولین تربیت کننده شان زنان هستند. آینده هر جامعهای بستگی به ارزشهایی دارد که زنان جامعه فرزندان خود را بر پایه آن تربیت میکنند. غرب این کانون را نشانه گرفته است و کاری که زن به عنوان مادر و همسر میکند، به عنوان پی ریزی آینده کشور است.
وی افزود: تلاش ما این است که حضور زنان را در مجلس بیشتر کنیم. حضور زنان در مجلس نه فقط برای حل مسائل زنان، بلکه باید در همه جهات وارد شوند. تعداد زنان در مجلس تناسبی با واقعیتهای جامعه مان دارند. از ۲۹۰ نماینده مجلس چرا تعداد خانمها ۱۶ نفر باشد. باید بیشتر باشد. برخی جاها گفته شده است که به صورت الزامی تعداد زنان افزایش پیدا کند که البته این یک رشد طبیعی نیست. باید تلاشمان این باشد که افزایش حضور زنان در مجلس بصورت طبیعی باشد و تاثیر آرای آنها را هم در قوانین ببینیم.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: با توجه به تصویب و ابلاغ قانون انتخابات و اعلام ثبت نام برای انتخابات تعداد زیادی از زنان ثبت نام کردند. هیچ وقت ما چنین استقبالی را در انتخابات نداشتیم. طبق قانون، حداقل مدرک برای داوطلبان، کارشناسی ارشد است و حضور کثیر زنان در این عرصه از موفقیت انقلاب اسلامی در پیش برد اهداف رشد علمی زنان نشان دارد.
وی افزود: امروز به صورت متوسط برای هر کرسی مجلس در برخی شهرها ۸۰ تا ۹۰ نفر و در کل کشور به طور متوسط ۳۸ نفر گفته شده است. این را باید بدانیم که ظرفیت ورود به مجلس محدود است، در جامعه امروز ما باید یک سیر طبیعی برای حضور زنان در مجلس طی شود. نه فقط در مجلس که در دولت هم همین است. مجلس تنها جا برای خدمت به کشور نیست. این را باید مد نظر قرار داد. تا این انقلاب هست و این استقلال هست افتخار ما حضور در میدانهایی است که بتوانیم خدمت کنیم.