پخش زنده
امروز: -
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل از رهبران سیاسی و فعال در حوزه کسبوکار خواست تا «تنظیم یک راهبرد جهانی برای حل تهدیدهای مربوط به هوش مصنوعی را در اولویت قرار دهند.»
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در یکی از جلسات مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، دبیر کل سازمان ملل هشدار داد که توسعه سریع هوش مصنوعی میتواند «عواقب ناخواسته اما جدی» داشته باشد.
گوترش در ابتدای سخنانش گفت: «اینکه میبینیم دوباره در اجلاس داووس به بحرانهای جهانی پرداخته میشود، بسیار خوب است. باور دارم این بحران، نتیجه مستقیم تناقضی است که جهان ما با آن روبهرو است. در مواجهه با بعضی تهدیدات موجود ناشی از مشکلات اقلیمی و توسعه بدون محدودیت هوش مصنوعی، به نظر میرسد ما نمیتوانیم اقدام مشترکی انجام دهیم.»
موضوع اصلی نشست امسال مجمع جهانی اقتصاد، «بازسازی اعتماد» است. اینطور که مجمع جهانی اقتصاد میگوید، برنامه امسال داووس «بازگشت به اصول» برای گفتوگویی سازنده بین سیاستگذاران، رهبران کسبوکار و جامعه مدنی است و هوش مصنوعی به عنوان یکی از موضوعهای اصلی بحث مطرح شده است.
حامیان هوش مصنوعی میگویند که این فناوری میتواند در زمینههای مختلف توسط انسان مورداستفاده قرار بگیرد؛ مثل تشخیص سریع بیماری، کمک به مدلسازی تغییرات اقلیمی و مبارزه با حملات سایبری.
گوترش ادامه داد: «هر تعامل جدید با هوش مصنوعی، احتمال وقوع عواقب ناخواسته و جدی این فناوری را افزایش میدهد. این فناوری پتانسیل زیادی برای برقراری توسعه پایدار دارد؛ اما همانطور که صندوق بینالمللی پول به ما هشدار داده، به احتمال زیاد نابرابری را هم در جهان تشدید میکند.»
صندوق بینالمللی پول در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرد، گفت نزدیک به ۴۰ درصد مشاغل در سراسر جهان ممکن است تحتتأثیر هوش مصنوعی قرار بگیرند. همچنین هشدار داد که تأثیر بالقوه این فناوری بر بازار کار جهانی، احتمالاً نابرابری را در جهان بیشتر میکند.»
گوترش در ادامه گفت: «برخی از شرکتهای فناوری قدرتمند در حال حاضر با بیتوجهی آشکار به حقوق بشر، حریم خصوصی و اثرگذاری اجتماعی این فناوری، فقط به دنبال سود هستند.»
او افزود: «دو موضوع تغییرات اقلیمی و هوش مصنوعی به طور جامع توسط دولتها، رسانهها و رهبران مجمع داووس مورد بحث قرار میگیرند. اما با این حال راهبرد جهانی مؤثری برای مقابله با آنها نداریم. دلیل آن هم ساده است. شکافهای مربوط به جغرافیای سیاسی، مانع دستیابی ما به راهحلهایی برای چالشهای جهانی میشوند. جای تعجب نیست که مردم در تمام نقاط جهان، اعتماد خود به دولت، نهادها و سیستمهای مالی و اقتصادی را از دست میدهند.»