پخش زنده
امروز: -
کارشناس ارشد اقتصادی گفت: استفاده از کودهای زیستی یا بیولوژیک در سلامت انسان ها، محیط زیست، کیفیت محصولات و حفظ خاک نقش به سزایی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی افشاری، کارشناس ارشد اقتصادی در نشست اختصاصی در خصوص علل کپک زدگی برخی از محصولات تبدیلی کشاورزی مانند نان، رب گوجه فرنگی و... را تولید بی کیفیت آنها دانست و گفت: این محصولات بی کیفیت در بستر خاک تولید میشود که در آن از سموم و کودهای شیمیایی استفاده بی رویه شده است که این موضوع هم برای انسانها و هم برای خاک و محیط زیست زیان آور است.
او گفت: در بیشتر کشورهای دنیا، تولید کنندههای کود، پایه کود هر منطقه را بر اساس فلور منطقه و نوع خاک آن تولید میکنند که از دل خاک طراحی شده است.
کارشناس ارشد اقتصادی گفت: در کشور ما هم مجموعههای وجود دارند که کودهای کشاورزی را برپایه میکروارگانیسم تولید میکنند.
افشاری گفت: با توجه به ضایعات بخش کشاورزی میتوان کودهای زیستی و ارگانیک را از آنها تولید کرد.
کود بیولوژیکی یا کود زیستی، مادهای حاوی میکرو ارگانیسمهای زنده است که با افزایش عرضه یا در دسترس بودن مواد مغذی اولیه به گیاه و خاک میزبان، رشد را تقویت میکنند. این کودها معمولاً از مواد گیاهی یا مواد معدنی زنده مانند باکتری ها، قارچها و سینو باکتریها (جلبکهای سبز آبی) به دست میآیند و به شکل کودهای مایع یا دانهای هستند.
کودهای زیستی راه زیادی را طی کرده اند از شناخت به عنوان مکمل کودهای شیمیایی تا جایگاه فعلی آنها به عنوان کمکهای تغذیهای که میتواند عناصر رشد حیاتی را به شکلی که به راحتی جذب شود تجهیز کند. آنها اغلب به عنوان یک منبع تجدیدپذیر از مواد مغذی گیاهی در نظر گرفته میشوند و سلامت خاک را ارتقا میدهند و به یک عنصر حیاتی در مدیریت یکپارچه محصول و خاک تبدیل شده اند.