پخش زنده
امروز: -
به مناسبت گرامیداشت پنجاه سالگی پتروشیمی بندر امام خمینی ،همایشی با حضور مهمانانی از داخل و خارج کشور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، آیین پنجاه سالگی پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) روز سهشنبه با حضور علیاکبر حسینی محراب استاندار خوزستان، مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مهندسان ژاپنی همکار در ساخت پتروشیمی و جمعی از مدیران نفتی و پتروشیمی استان خوزستان در بندر امامخمینی اهواز برگزار شد.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی در این همایش شاخص پنجاه ساله شدن در یک بنگاه پتروشیمیایی را بسیار مهم دانست و گفت: وقتی یک بنگاه، پنجاه ساله می شود باید دستاوردهای زیادی را از آن خود کرده باشد.
انصاری نیک افزود: خوشبختانه این شرکت در طول این پنجاه سال به دستاوردهای اقتصادی، رفاه اجتماعی، اشتغال و تکامل تکنولوژی دست یافته است.
وی با اشاره به اقدامات مؤثر و نقش قرارگاه پشتیبانی پتروشیمی بندر امام در دوران دفاع مقدس، تأکید کرد: پس از جنگ، مأموریت ارزشی شرکت، اشتغال بود که در آن زمان، حدود ۴۰ هزار نفر در دو شیفت روز و شب در این شرکت مشغول به کار بودهاند.
انصاری نیک خاطرنشان کرد: در بستر سازندگی و توسعه پتروشیمی بندر امام، در کنار استفاده از کمکهای فنی شرکتهای خارجی، بسیاری از شرکتهای داخلی برتر صنایع نفت و گاز، شکل گرفتند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام با اشاره به مسئولیتهای اجتماعی شرکت، اضافه کرد: توسعه ماهشهر در ابعاد مختلف، از ساخت جادههای مواصلاتی تا تأسیس و پشتیبانی از بیمارستانها و حمایت جدی از طرح های محیط زیست، از اقدامات شرکت در این زمینه است.
انصاری نیک، سپس طرح بندر امام نوین را تشریح کرد و گفت: بندر امام نوین، یک شعار نیست، بلکه راهبردی توسعهای است که پس از گذشت پنجاه سال از تاسیس این شرکت، محقق خواهد شد.
وی افزود: کلنگزنی زنجیره کلر آلکالی در دو خط موازی به ارزش یک و نیم میلیارد دلار و افتتاح موزه بندر امام به عنوان یک پایگاه یادگیری اجتماعی و سازùمانی، همزمان با پنجاه سالگی، انجام میگیرد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام خاطرنشان کرد: ما آماده حمایت و پشتیبانی از ایدههای مختلف مرتبط با تاریخ صنعت، اقتصاد صنعت، تکامل تکنولوژی، ارزش های مختلف بینالمللی و … مرتبط با بندر امام و صنعت پتروشیمی هستیم.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) در این آیین تاریخچه شکلگیری روند پتروشیمی بندر امام خمینی از ابتدا تا به امروز را تشریح کرد و گفت: ۴۵ میلیارد دلار فروش، ۲۲ میلیارد ارزآوری برای اقتصاد ملی و خرید ۲۱ میلیارد دلار خوراک گاز مایع و نفتا از جمله دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی پتروشیمی بندر امام خمینی از زمان تاسیس تاکنون میباشند.
سپهدار انصاری نیک، تامین پنج میلیارد دلار برای پروژههای ملی توسعه صنعت پتروشیمی ایران، ۲.۲ دهم حقوق و دستمزد به کارکنان، ۲.۵ میلیارد دلار مالیات و عوارض به دولت، هزینهکرد بیش از یک میلیارد دلار در زیرساختها، هزینهکرد ۱۳۵ میلیون دلار در حوزه فرهنگی و اجتماعی و... از دیگر دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی پتروشیمی بندر امام خمینی هستند.
وی با بیان اینکه حدود ۹ هزار و ۵۰۰ نفر نیروی انسانی به صورت مستمر در بندر امام خمینی مشعول کار هستند، ادامه داد: پالایشگاه آبادان با ۴۶۰ هزار بشکه نفت خام حدود هشت هزار نفر نیروی کار و پتروشیمی بندر امام با حدود ۶۰ هزار بشکه از حدود ۹ هزار نفر نیروی کار برخوردار است که این مهم ظرفیت زنجیره تولید پتروشیمی و تاثیر آن را در زمینه اشتغال میرساند.
انصارینیک افزود: در دوره پنج ساله بندر امام نوین به دنبال افزایش و رشد سه میلیون تن در تولید و تکمیل توسعه زنجیره ارزشی محصولات برای تولید ۹ محصول دیگر و رسیدن به تعداد ۴۰ محصول در سبد محصولات و تولید پایدار و صنعت سبز هستیم.
وی در پایان بر استفاده از سامانههای تحول دیجیتال منظور چابکسازی صنعت اشاره کرد.
کاگو یکی از مهندسان قدیمی در ساخت پتروشیمی بندر امام نیز در این آیین ضمن ابراز خوشحالی از حضور در تولد ۵۰ سالگی این پتروشیمی به حضور خود و دیگر همکارانش و نقشی که در توسعه این شرکت داشتند اشاره کرد.
این مهندس ژاپنی به عنوان یادبود یک ساعت و چند کتاب به موزه پتروشیمی بندر امامخمینی اهدا کرد.
در پایان این آیین پس از رونمایی از ۶ جلد کتاب در حوزههای مختلف صنعت پتروشیمی و تمبر یادبود بندر امام خمینی از مدیر عامل پتروشیمی بندر امامخمینی تجلیل به عمل آمد.
شرکت پتروشیمی بندر امام در زمینی به مساحت حدود ۲۷۰ هکتار، در ضلع شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان به فاصله ۱۰۵ کیلومتری جنوب شرقی اهواز و ۸۴ کیلومتری شرق آبادان در شهرستان ماهشهر واقع شده است.
سهولت دسترسی به خوراک، سوخت و مواد اولیه، استفاده از امکانات جادهای، شبکه راه آهن و حمل و نقل دریایی، وجود فرودگاه، دسترسی به آب مورد نیاز و همچنین کمک به توسعه و عمران استان خوزستان به عنوان یکی از ۲ قطب مهم صنعت پتروشیمی در کشور و مهمتر از همه ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت از جمله ویژگیهایی است که انتخاب این مکان را توجیه میکند.
محصولات اصلی صنعت پتروشیمی با عنوان اتیلن، پروپیلن، بوتادین، بنزن، تولوئن و زایلینها در این مجتمع تولید شده و بیشتر به محصولات میانی و فرآوردههای نهایی همچون پلی اتیلن سبک، پلی اتیلن سنگین، لاستیک مصنوعی، پلی وینیل کلراید، پارازایلین و MTBE تبدیل میشوند.