پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری: سامانه مردمی نظارت بر بازار به نشانی SAMANYAZD.IR ایجادشده تا مردم هم از آدرس سکوها مطلع و هم امکان ثبت تخلفات داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، محمدرضا پاکدل در برنامه گفتمان شبکه یزد گفت: از روزهای ابتدایی سال جزئیات موارد مرتبط با تورم را دنبال کردیم، آمارهایی که منتشر شده، بحث تورم سالانه است و مر کز آمار ایران در حال حاضر تورم ماهانه را منتشر میکند و ما در ماه گذشته در گروه کالایی غیرخوراکی از ۳۱ استان، به رتبه ۳۰ رسیدیم و در چند ماه گذشته جزء چند استان با تورم پایین کشور هستیم.
وی ادامه داد: در راستای بهبود مسائل تورمی استان و در گروه کالایی خوراکیها که بیش از ۳۰ درصد سهم سبد خرید شهروندان را به خود اختصاص میدهد، طرح سکوهای تنظیم بازار در حال اجرا است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: همه دستگاههای اقتصادی استان و به طور ویژه صنعت معدن و تجارت استان، جهاد کشاورزی، تعاون روستایی استان حتی مجموعههایی که ظاهرا موضوع معیشت مردم به آنها مربوط نیست، مانند اوقاف، راه و شهرسازی و شهرداری در این طرح مشارکت داشته اند و دستگاههای مختلف برای اصلاح معیشت مردم پای کار آمده اند.
پاکدل افزود: سکوهایی که در سطح استان راه اندازی میشود با هدف تنظیم گری قیمتها و در ۵ دسته تقسیم بندی شده اند: لبنیات، پروتئین (گوشت قرمز و مرغ)، میوه و تره بار، فروشگاههای بزرگ ارائه دهنده اقلام اساسی و وانت بارها در این طرحها دیده شده است. در این طرح کاسبهای خوش انصاف با کمک فرمانداران شناسایی شده اند و از طریق ارتباطهایی که گرفته شد و مشوقهایی که حاکمیت برای تقویت همه جانبه آنها برای کمک به معیشت مردم به کار گرفته شده است در این طرح مشارکت دارند.
وی ادامه داد:کالاها در این سکوها قرار است به قیمت عمده فروشی کالا ارائه دهند. در گروه کالاهای مختلف قیمت عمده فروشی متفاوت است مثلا در گوشت قرمز ۸ درصد است حبوبات ۳۵ تا ۴۰ درصد تفاوت وجود دارد، میوه تا ۳۰ درصد تفاوت وجود دارد.
الحاق شهرستانهای جدید به سکوهای تنظیم بازار
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: در طرح راه اندازی سکوها تمام شهرستانها رصد شده است و امروز شهرستانهای اشکذر، تفت و ابرکوه به شبکه سکوهای تنظیم بازار اضافه شد و با برنامه ریزیهای صورت گرفته و انشاالله یک هفته آینده همه شهرستانهای استان بطور گستره به شبکه سکو های تنظیم بازار متصل میشوند.
پاکدل افزود: تعداد سکوها در یزد ۲۶ سکو، اشکذر ۸، تفت ۵، ابرکوه ۵ و اردکان ۱۹ سکو است. در کل تا کنون بیش از ۶۰ سکو وارد شبکه شده است.
مردم چگونه به سکوها دسترسی داشته باشند؟
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: دو طرف سکوهای تنظیم بازار یک طرف تأمین کنندگان و تولید کنندگان هستند و طرف دیگر مردم هستند و برای مردم حداقل ۱۰۰ سکوی تنظیم بازار رونمایی و به صورت شفاف آدرس آنها ارائه خواهد شد.
پاکدل افزود: در حوزه تأمین کالاها، جلسات مختلفی با محوریت استاندار با تولیدکنندگان برگزار شد و ما به دنبال همرسانی بین تولیدکنندگان و عرضه کنندگان هستیم و استفاده از ظرفیتهای شرکت تعاونیها و مجموعههایی که در تعاونیها شکل گرفته اند همه آنها یک زیست بومی را ایجاد کرده اند که خروجی آن رسیدن کالا با شرایط قیمتی بسیار متفاوت برای مردم است.
وی اضافه کرد: تمام سکوهای تنظیم بازار روزانه توسط یک گروه تخصصی نظارت میشوند و این طرح، طرحی استراتژیک و با نگاه بلند مدت است و حمایت و نظارت ویژه میشود و همان طور که سکوها اطلاع رسانی میشود، هر سکویی که ساختارها را رعایت نکند، حذف خواهد شد و شرایط مشخص شده را عملا نخواهد داشت.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: در این طرح شرایط پیچیدهای برای کاسبان نداریم، مبنا کاسبان خوش انصاف و ارائه کالا با قیمت عمده به مردم است.
پاکدل گفت:متولی سکوهای تنظیم بازار فرمانداریهای هر شهرستان است و برای دریافت تاییده نهایی فروش میتوانند درخواست ارائه کنند و بر اساس کاربرگ تهیه شده و بازرسی میدانی، اگر شرایط عضویت را داشته باشند به شبکه اضافه میشوند.
ایجاد سامانه هوشمند برای نمره دهی به سکوها
وی خاطرنشان کرد:با توجه به پراکندگی جغرافیایی آدرس سکوها، سامانه مردمی نظارت بازار که کاری دانش بنیان در یزد بود، برای نظارت بازار به صورت هوشمند فعال شده است، آدرس و موقعیت مکانی تمام سکوهای تنظیم بازار از امروز روی سامانه بارگذاری شده است و شهروندان با مراجعه به SAMANYAZD.IR میتوانند در صورت دیدن تخلفات در این سکوها در این سامانه ثبت شکایت کنند و به سکوها نمره بدهند و قیمتها در این سامانه با توجه به تعداد زیاد اقلام عرضه شده که ممکن است برخی فروشگاهها بیش از سه هزار قلم کالا داشته باشند، موجود نیست.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: از تمام سکوهای شهرستانها بازدید شد و خوشبختانه این طرح اندکی میتوانند به بزرگتر شدن سفره مردم کمک کند و این طرح حتما بلند مدت خواهد بود. کار برای دوام باید اصول و ضوابط مشخص داشته باشد و این سکوها با یک دستورالعمل مشخص شکل گرفته است و تمام فروشگاهها ارزیابی میشوند و همه فروشگاهها باید تابلو سر در ویژه داشته باشند و برای مردم قابل شناسایی باشند و به تأمین فروشگاهها کمک خواهیم کرد.
پاکدل اضافه کرد:اصناف حاشیه این سکوها که کالا ارائه میکنند، هم میتوانند به طرح ورود کنند و در زیست بوم اقتصاد استان هرکسی که با فراهم کردن شرایطی معیشت مردم را سهلتر کند میتواند ورود کند و شرایط مهیا است.
وی، در مورد عرضه گوشت قرمز در این سکوها هم گفت:در مورد گوشت قرمز واقعیت این است که مشکل استان باید به صورت ریشهای حل شود و کمتر از ۵ درصد از نیاز گوشت در استان تولید میشود به دلیل اکوسیستم و باید از استانهای همجوار یا از خارج گوشت وارد شود، لذا برای حل مشکل برنامههای بلند مدت برای حوزه دامپروری وجود دارد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت:، اما در کوتاه مدت هم در حوزه تأمین دام از استانهای همجوار و هم واردات اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است و محموله بعدی گوشت گرم از روسیه بزودی وارد استان خواهد شد. تقریبا یک در میان یا حداقل هفتهای سه محموله گوشت تا پایان سال خواهیم داشت.
پاکدل گفت:۵۰۰ تن گوشت قرمز روسیه ثبت سفارش شده است و برای واردات گوشت گرم از قرقیزستان و پاکستان برنامه ریزی شده است و با توجه به نیاز بازار و حجم سفارشها در موضوع گوشت گرم اتفاقات خوبی خواهد افتاد و عرضه گوشت گرم یکی از مدلهای عرضه سکوهای تنظیم بازار خواهد بود و مدل دیگر فروش اینترنتی و تحویل رایگان در منازل است که تا چند روز آینده انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: از نظر کیفیت، گوشتها هم کیفیت گوشت ایرانی را دارند ودر حالت بسته بندی بین ۳۰۵ تا ۳۱۵ هزار تومان قیمت هر بسته خواهد بود و در مقایسه با بازار هر کیلو ۲۰۰ هزار تومان تفاوت قیمت دارد.
اقدام برای مهار تورم برای بازار شب عید و بازار عید
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: سه گروه کالایی از ۱۲ گروه، نیاز به برنامههای ویژه داشتند، گروه مسکن که بزرگترین مشکل استان است و ۳۰ درصد از سهم سبد خانوار یزدی را شامل میشود، اما در حال حاضر حدود ۷۰ درصد تورم ما به علت مشکل تورم مسکن است و اقدامات در این حوزه زمان بر است و عدم عرضه در سالهای گذشته شرایط را خاص کرده است
پاکدل گفت:گروه کالایی خوراکی ها، ۳۵ درصد از سهم سبد خانوار یزدی را تشکیل میدهد دو زیرگروه از سبد خوراکیها بشدت نیاز به ورود و تنظیم بازار داشت که یکی گوشت قرمز و یکی میوه و تره بار بود که هر دو در سکوهای تنظیم بازار راهکار دیده شده است و گروه سوم گروه کالایی بهداشت و درمان بود که با اقدامات در ماههای اخیر و با مدیریت تورم به طور کامل در این حوزه مهار شد و در حال حاضر جز تورمهای متوسط و پایینتر از توسط در این گروه در کشور هستیم.
وی ادامه داد:برای شب عید در گروه خوراکیها میوه و گوشت و سایر اقلام خوراکیها با نهایت توان مدیریت خواهد شد با برنامههایی که طراحی شده است و با رویکردها چه از طریق سکوهای تنظیم بازار و هم در حوزه تأمین انشاالله شرایط خوبی را میتوانیم فراهم کنیم و اگر مردم تجربه کنند خرید از سکوهای تنظیم بازار را از الان بزرگتر شدن سفره خود را احساس خواهند کرد، چون حداقل بین ۳۰ تا ۴۰ درصد تخفیف باعث بزرگ شدن سفره مردم خواهد شد و تمام توان را به کار خواهیم گرفت تا به این اهداف برسیم و به اقشار و گروههای درآمدی آسیب پذیر کمک شود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: یکی از ظرفیتهایی که دنبال میشود بحث مردمی سازی اقتصاد و استفاده از ظرفیتهای گروههای جهادی و مردمی در حوزه معیشت مردم بود و دعوت میشود از همه افرادی که در حوزه جهادی فعالیت میکردند یکی از مهمترین جهادها، جهاد در حوزه اقتصاد است و در بحث توزیع و تأمین کالا از ظرفیت آنها استقبال میکنیم.
پاکدل گفت:دستگاههای مختلف از جمله شهرداریها در راه اندازی سکوها پای کار بوده اند و یکی از تصمیمات در ستاد تنظیم بازار استان گرفته شد این بود که تمام مراکزی که متعلق به شهرداریها، تعاونی روستایی، جهاد کشاورزی و اوقاف است امکان ارائه کالا در قالب سکوهای تنظیم بازار برای آنها وجود داشته باشد.