گردهمایی رؤسای هیئتهای ورزشی نیروهای مسلح به میزبانی فراجا
گردهمایی روسای هیئتهای ورزشی نیروهای مسلح به میزبانی فراجا در سالن فجر ستاد فرماندهی انتظامی کل کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، گردهمایی روسای هیئتهای ورزشی نیروهای مسلح به میزبانی فراجا با حضور امیر سرتیپ محمدحسن باقری ریاست شورای هماهنگی و سیاست گذاری ورزش نیروهای مسلح، محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی المپیک، امیر سرتیپ دوم جمشید فولادی رئیس اداره ورزش و آمادگی جسمانی نیروهای مسلح، سردار محمد شرفی جانشین معاون هماهنگ کننده فراجا و رئیس سابق هیئت کشتی نیروهای مسلح و سردار سرتیپ دوم محمدحسین حمیدی معاون تربیت و آموزش فراجا، در سالن فجر ستاد فرماندهی انتظامی کل کشور برگزار شد.
این گردهمایی به منظور حضور هر چه بهتر در رقابتهای المپیک نیروهای مسلح سیزم که به میزبانی آفریقای جنوبی در سال ۲۰۲۷ میلادی برگزار خواهد شد، شکل گرفت.
در این گردهمایی سردار حمیدی معاون تربیت و آموزش فراجا گفت: در مدت زمان کوتاهی که این مسئولیت را برعهده گرفته ام تمرکز را در دو بخش ورزشهای همگانی و آمادگی جسمانی و همچنین ورزشهای تخصصی و قهرمانی قرار داده و در این زمینه تا پایینترین رده نیز برنامه ریزیهایی را صورت داده ایم.
سردار حمیدی افزود: برنامه ریزیهای صورت گرفته به منظور بالا بردن استانداردها و نمره دهی با کمترین اغماض برای بهبود وضعیت جسمانی همکاران هم در زمان خدمت و هم پس از اتمام آن مدنظر بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه ورزشهای تخصصی و قهرمانی نیز برنامه ویژهای در زمینه استعدادیابی داریم و انجام تکالیف با توجه به ظرفیتهای موجود در دستور کار این معاونت قرار دارد.
رئیس اداره ورزش و آمادگی جسمانی نیروهای مسلح سخنران بعدی این گردهمایی بود که گفت: بررسی استراتژیها برای ارتقا توان ورزش در نیروهای مسلح از اصلیترین سرفصلهای این گردهمایی است و امیدواریم بتوانیم به یک جمع بندی و تعیین نقشه راه برای المپیک ۲۰۲۷ سیزم که در آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد، برسیم.
امیر جمشید فولادی، وظایف یگانهای نظامی در افزایش نیروی جسمانی در راستای دفاع از کیان و استقرار امنیت را به عنوان یکی دیگر از اهداف توسعه ورزش در نیروهای مسلح عنوان کرد و افزود: استقامت جسمانی و روحی یکی از نیازمندیهای نیروهای نظامی از بعد نیروی انسانی است و در این راستا ملزم به ورود در حوزههای تربیت بدنی و آمادگی جسمانی و روحی کارکنان هستیم چراکه ارتقا آمادگی جسمانی باعث نمایش اقتدار نظامیان و به رخ کشیدن قدرت و صلابت نیروهای نظامی خواهد شد.
وی ادامه داد: ثمره ورزش را میتوان از دو نگاه مورد ارزیابی قرار داد؛ نگاه اول ثمره ورزش همگانی که سلامت عمومی جامعه است و ثمره دوم ورزش قهرمانی و مدال آوری است که کسب مدال باعث توسعه پایدار سیاسی و اقتصادی و ... خواهد شد.
امیر فولادی در ادامه چالشهای پیش رو را نیز مورد ارزیابی قرار داد و گفت: ضعف ساختار، هماهنگی ضعیف در اجرا، بی توجهی و انگیزه پایین کارکنان پایور، روشهای کار متفاوت در تربیت بدنیهای مختلف، کم توجهی به ورزشهای کاربردی، کمبود نیروی انسانی، کمبود تجهیزات، توسعه نیافتگی باشگاههای ورزشی نیروهای مسلح از چالشهای پیش رو در راه ارتقا ورزش در نیروهای مسلح است.
رئیس اداره ورزش و آمادگی جسمانی نیروهای مسلح در پایان، سیاستها برای پیشرفت ورزش در نیروهای مسلح را حضور حداکثری کارکنان پایور در تیمهای ورزشی، توسعه تجهیزات و احداث و نوسازی زیرساخت ها، استعدادیابی و جذب قهرمانان ورزشی در بدنه نیروهای مسلح و پیش بینی مالی عنوان کرد.
رئیس کمیته ملی المپیک نیز در این گردهمایی گفت: تلفیق شعارها و مولفههای ورزشی با رشتههای ورزشی عملا مسیری مشترک بین کمیته ملی المپیک با سیزم است با این تفاوت که اینجا شرایط قدری محدودتر است.
خسروی وفا با اشاره به رتبههای نیروهای مسلح در ادوار گذشته مسابقات ورزشی، افزود: استعدادهای نیروهای مسلح بسیار بالاتر از رتبههای اخذ شده است و دسترسی به رتبههای بالاتر دست یافتنی است.
رئیس کمیته ملی المپیک ضمن ارائه پیشنهاد تشکیل ستادی مشترک بین کیته ملی المپیک و نیروهای مسلح، گفت: ما در کمیته ملی المپیک تمرکز خود را معطوف به رشتههایی میکنیم که مدال آور باشند و همچنین ورزشکارانی را که توانایی کسب مدال دارند شناسایی و به مسابقات اعزام میکنیم.
خسروی وفا با اشاره به زمان برگزاری المپیک تابستانی سیزم در سال ۲۰۲۷ این فرصت را بسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: تا برگزاری مسابقات فرصت زیادی باقی مانده است در این مدت باقی مانده هدف باید ارتقا باشد تا برای دور بعد رتبههای بالاتری را کسب کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر اینکه میتوانیم با ورزش قوی، ایران قوی داشته باشیم، ادامه داد: تمرکز روی رشتههای ورزشی و مدال طلا نباید باعث شود که اصل مسئله ورزش و اینکه ورزشکاران سفیران فرهنگی هر کشور هستند به فراموشی سپرده شود.
رئیس شورای هماهنگی و سیاست گذاری ورزش نیروهای مسلح نیز سخنران آخر این گردهمایی بود که گفت: همه ما و سایر همکاران در نیروهای مسلح که در حوزه ورزش فعالیت میکنند ارتقا توان و آمادگی جسمانی را یکی از مولفههای توان رزم میدانند و بدان تاکید دارند.
امیر سرتیپ محمدحسن باقری ادامه داد: پیامد مورد انتظار همه ما این است که در راستای تقویت نیروی جسمانی در نیروهای مسلح قدمی برداریم، اما در این راه چند نکته وجود دارد که عرض میکنیم؛ آمار ارایه شده سایر رویدادها از تاریخچه گذشته سیزم بهتر بوده است چه آنجا که میزبان و چه آنجا که میهمان بوده ایم.
وی در ادامه افزود: اینکه موفقیت ورزشی در نیروهای مسلح ادامه دار نیست به این خاطر است که ما در ادوار مختلف و مسابقات متفاوت کمتر ورزشکاری را داشته ایم که تجربه حضور در مسابقات برای چندمین بار را داشته باشد چرا که بیشتر از نیروهای وظیفه و بسیج در این مسابقات استفاده شده است و کارکنان پایور استقبالی برای حضور در رویدادهای مختلف نداشته اند.
سرتیپ باقری ادامه داد: برای موفقیت یک ورزشکار در صحنه ورزشی پشتیبانی اهمیت ویژهای دارد و ما باید در فرصت باقی مانده کار را شروع کنیم تا بتوانیم به موفقیت دست یابیم. پس از مسابقات ووهان چین از دوستان خواستیم تا آسیب شناسی کنند و به این نتیجه رسیدیم که اگر در رشتههای انفرادی تمرکز داشته باشیم عملکرد مطلوب تری خواهیم داشت. مشکل ما این است که ورزشکاران ما میدانهای بین المللی را نمیبینند لذا از الان باید برنامه ریزی دقیقی برای این مشکل داشته باشیم و از تجربیات نخبگان با تشکیل جلسات متعدد و ستادی که رئیس کمیته ملی المپیک پیشنهاد دادند برای موفقیت برنامه ریزی کنیم.
رئیس شورای هماهنگی و سیاست گذاری ورزش نیروهای مسلح با اشاره به جامعه جوان نیروهای مسلح، گفت: جامعه نیروهای مسلح جامعه جوانی است و آماری که از سازمانها گرفته ایم نشان میدهد در حال حاضر آمادگی جسمانی با نقطه مطلوب فاصله دارد و باید در یک برنامه ۵ ساله به نقطه مطلوب برسیم.
گفتنی است؛ در این گردهمایی از روسای هیئتهای ورزشی در نیروهای مسلح نیز قدردانی شد.