پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس فتا ایلام، گفت: یک میوه فروش در استان ایلام طی چند ساعت، ۷۰۰ میلیون تومان از ۱۷ شهروند، کلاهبرداری کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ سرهنگ علیرضا یعقوبی، اظهار کرد: یک دستفروش با عرضه موز ارزان در چند ساعت ۷۰۰ میلیون تومان از ۱۷ شهروند، اخاذی کرد.
کلاهبرداری از طریق کپی کردن کارت بانکی با دستگاهی به نام اسکیمُر و منتقل کردن تمامی اطلاعات کارت بانکی که با توجه به شباهت این وسیله با دستگاه کارتخوان، باعث فریب مشتری میشود.
این فرایند با ۲ روش قابل انجام است:
استفاده از صفحه کلید جعلی که بر روی صفحه کیبورد اصلی عابر بانک قرار میگیرد و زمانی که مشترک در حال وارد کردن رمز کارت است، اطلاعات از طریق صفحه کلید جعلی به اسکیمر یا همان سارق، منتقل میشود.
در این روش، دستگاه جعلی با استفاده از یک کلاهک دیجیتالی تعبیه شده در ورودی کارت، اطلاعات را ضبط و ذخیره میکند.
این روش شاید در ظاهر خیلی طبیعی و عادی باشد؛ ولی اسکیمر تمامی اطلاعات کارت شما را ذخیره و بر روی کارت دیگر کپی میکند؛ بنابراین تمام موجودی شما به راحتی تخلیه میشود.
خوشبختانه بیشتر عابر بانکهای معتبر به آنتی اسکیمینگ متصل هستند؛ ولی هنوز هم بانکهای زیادی وجود دارند که زمینه را برای این گونه کلاه برداران فراهم میکنند.
در روش دوم که روشی دستی است و یک شخص یا همان سارق با استفاده از ترفندهایی، کارت شما را به منظور انجام فرایند پرداخت میگیرد و به صورت مخفی، کارت را بر روی دستگاه اسکیمر میکشد و به این ترتیب اطلاعات کارت ذخیره میشود.
دادن رمز کارت به فروشنده در حقیقت در اختیار گذاشتن یک کارت جدید با رمز آن به فرد کلاهبردار است که در مدت زمان اندکی هم ساخته شده است.
حالا او میتواند تمامی موجودی شما را خالی کند.
راهکار این است که در هنگام دادن کارت، نگاه خود را از دستان فروشنده برندارید؛ چرا که یک لحظه غفلت باعث میشود تمام دارایی تان را از دست بدهید.
روش دیگر این است که خودتان رمز را وارد کنید؛ این کار باعث تضمین امنیت کارت بانکی شما میشود؛ با انجام این عمل؛ حتی اگر سارق، کارت را هم کپی کند؛ با این حال نمیتواند اطلاعات موجودی حساب شما را خالی کند؛ چرا که رمز را در اختیار ندارد و فرایند سرقت ناقص انجام شده است.
هنگامی که از دست فروشان خرید میکنید؛ حتماً از دادن رمز خود به آنها خودداری کنید؛ چرا که دست فروشها به دلیل نداشتن یک مکان ثابت برای کسب، پس از کلاهبرداری دیگر قابل دسترسی نیستند.
دستگاههای اسکیمر معمولاً چسب خورده با ظاهری عجیب دارند که آنها را قابل تشخیص میکند.
یکی از اصلیترین راههای جلوگیری از این گونه کلاهبرداریها عوض کردن دورهای رمز کارت است که مانع سودجویی و کلاهبرداری میشود.
در صورت مشاهده این گونه اشخاص میتوانید با پلیس مبارزه با جرائم اینترنتی تماس بگیرید.