پخش زنده
امروز: -
بنیاد ملی علم ایران از پژوهش عمیق شرکتهای دانشبنیان با انتشار فراخوان «نرم افزار ارسال تصحیحات موقعیتیابی دقیق ماهوارهای» حمایت میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، این بنیاد در راستای مأموریتگراشدن پژوهشها و حمایت از طرحهای پژوهشی که به فناوری روز دنیا میپردازد و میتواند باری از دوش صنعتگران کشور بردارد، فراخوانهایی را با عنوان برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکتهای دانشبنیان منتشر میکند. در این برنامه، نیازهای پژوهشی پرخطر شرکتهای دانشبنیان، از طریق سامانه کایپر بنیاد ملی علم ایران به این نهاد اعلام میشود و پس از بررسی و داوریهای لازم، فراخوان پژوهشهای عمیق و پر خطر شرکتهای دانشبنیان به پژوهشگران و محققان اعلام میشود.
طی ۱۵ سال گذشته، چندین نمونه تولید تصحیحات شبکهای توسط شرکتهای دانش بنیان طراحی و توسعه یافته اند و سازمان جهانی موقعیت یابی، برخی از این نمونهها را به صورت استاندارد پذیرفته و قراردادی جهانی برای آنها طراحی کرده است.
بنابر این گزارش خروجی نرم افزار بایستی منطبق بر ساختار پذیرش داده توسط گیرندههای جدید نقشهبرداری باشد.
در نهایت با استفاده از این روش میتوان شبکههای منطقهای را تأسیس و با سرعتی بالا در رفع ابهام و انجام هزینه کم تر، فارغ از افزایش خطاهای وابسته به طول مسیر، به صورت لحظهای خطاها را درون یابی کرد و به ایستگاههای مورد نظر انتقال داد و کار تعیین موقعیت را به پایان رساند.
مهمترین چالش این طرح، رسیدن به یک نرم افزار جامع با امکان تولید و ارسال تصحیحات بهصورت لحظهای با خروجی استاندارد است. مدیریت حجم بالای داده برخط، محاسبه مدل تصحیحات در هر ثانیه، و ارسال بیوقفه داده تولید شده به کاربران بایستی توسط تیم اجرایی پیادهسازی شود. ازآنجاییکه در حال حاضر نرم افزار مشابه خارجی وجود دارد، نرم افزار بایستی دقت ۳ سانتیمتری درون شبکه در طراحی شبکه استاندارد را تأمین کند. همچنین در صورت نیاز بتوان فواصل بلند ۷۰ کیلومتری درون شبکه را حل ابهام کرد تا متقاضیان شبکههای بزرگ منطقهای و کشوری بتوانند از این نرم افزار استفاده کنند. یکی از موضوعات مهم در این طرح، مدیریت ایستگاههای مرجع به منظور تولید تصحیحات است. موضوع مهم دیگر استفاده از دادههای همزمان تمام منظومههای موقعیت یابی است.
خروجی نهایی تحقیق یک نرم افزار ارسال تصحیحات شبکهای GNSS خواهد بود که با مدل سازی تمام منظومههای موقعیت یابی، رسیدن به دقت سانتیمتری را برای کاربران محقق خواهد ساخت.
پژوهشگر اصلی گروه لازم است عضو هیئت علمی یکی از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور باشد. از طرحهایی که در قالب رساله دکتری و طرح پسادکتری تعریف شوند، حمایت میشود. پس از دریافت طرح از طریق سامانه، ارزیابی انجام و در صورت کسب امتیاز بالا، گروه برگزیده برای مذاکره با بنیاد و شرکت متقاضی دعوت خواهد شد.
تمام افراد واجد شرایط به مدت یک ماه از تاریخ انتشار فراخوان یعنی تا ۲۵ بهمن فرصت دارند که طرح پیشنهادی خود را از طریق سامانه کایپر برای بنیاد ملی علم ایران ارسال کنند.
پژوهش پیشنهاد شده تا سقف ۸۰ درصد، حداکثر دو میلیارد تومان، توسط بنیاد ملی علم ایران حمایت خواهد شد. بدیهی است که بقیه هزینهها باید توسط شرکت متقاضی پژوهش تامین شود.
علاقهمندان در صورت داشتن هرگونه سوال میتوانند با کارگروه دانشبنیان با ایمیل amini.m@insf.org و شماره تلفن ۰۲۱۸۲۱۶۱۱۲۱ تماس بگیرید.