پخش زنده
امروز: -
در نشست ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی، موضوعات روابط اقتصادی با الجزایر و پاکستان بررسی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در نشست ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی، با حضور معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه و معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت، روابط اقتصادی با کشورهای الجزایر و پاکستان بررسی شد.
در این نشست مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: به زودی سفرهای هیئتهای اقتصادی به الجزایر برای احیای روابط اقتصادی انجام خواهد شد. توسعه روابط اقتصادی به ویژه صدور خدمات فنی و مهندسی، با توجه به زمینههای کشور الجزایر در حوزه های (نفت و گاز صنایع بالادستی ساختمان سازی و جاده سازی)، در دستور کار است.
به گفته صفری، ۱۸ کمیته مشترک اقتصادی میان دو کشور وجود دارد که احیای این کمیتهها بخشی از برنامه توسعه روابط دوجانبه است.
صفری در ادمه افزود: یکی از کمیتههایی که به تازگی اضافه شده، با توجه به ملاقاتهای انجام شده و علاقه طرف الجزایری برای همکاری، کمیته محصولات دانش بنیان است. تلاش ما بر این است که خانه فناوری جمهوری اسلامی ایران در الجزایر را ایجاد کنیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه درباره مبادلات تجاری دو طرف گفت: تجارت ایران و الجزایر پیشتر شرایط خوبی را داشته اما در حال حاضر رقم تجارت دوجانبه قابل قبول نیست.
صفری افزود: گسترش حمل و نقل هوایی و کشتیرانی دیگر برنامه برای توسعه روابط اقتصادی با الجزایر است. تاکید ما صدور خدمات فنی و مهندسی و محصولات دانش بنیان و ایجاد تعرفههای ترجیحی ترجیحی است که بتوان روابط تجاری را به سطح قبل رساند.
تهاتر کالا، میان ایران و پاکستان
در ادامه این نشست، روابط اقتصادی با پاکستان به ویژه حل و فصل مسائل حمل و نقل در مرزهای ریمدان و پیشین بررسی شد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه افزود: تا پیش از مرداد ماه امسال روزانه ۱۰۰ کامیون ترانزیتی از مرزهای پاکستان عبور میکرد اما اکنون این رقم به ۵۵۰ کامیون در روز رسیده و تلاش بر این است که میزان تردد به ۱۰۰۰ کامیون در روز برسد. به همین جهت، ساخت ساخت پایانه مرزی در ریندان نیز در دستور کار است.
صفری ادامه داد: درباره مبادلات تجاری دوجانبه نیز بحث تعرفههای ترجیحی در حال پیگیری است. در بخش کشاورزی روابط دوجانبه به یک و دو دهم میلیارد دلار رسیده است. صادرات این محصولات از ایران به پاکستان بیش از ۴۰۰ میلیون دلار و بالعکس از پاکستان به ایران حدود ۸۰۰ میلیون دلار است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه درباره تهاتر کالا میان تهران و اسلام آباد گفت: بخشی از برنامههای ما تهاتر کالا میان دو کشور است به عنوان مثال تهاتر برنج از پاکستان و در مقابل، صدور فرآوردههای نفتی به این کشور در دستور کار قرار دارد.
صفری افزود: به زودی یک نمایشگاه صادراتی در چابهار برگزار میشود که با سفر هیئت اقتصادی از پاکستان و حضور در این نمایشگاه و و پیگیری مذاکرات دوجانبه همراه خواهد بود.
در ادامه این نشست، معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت از پیگیری مصوبات این نشست در حوزه تجارت با پاکستان خبر داد.
محمد صادق قنادزاده گفت: تجارت آزاد دو جانبه، مورد تاکید طرف پاکستانی قرار گرفته است. پنج دور مذاکرات در این زمینه صورت گرفته است و توافق روی لیست محصولات مشمول تجارت آزاد، در حال انجام است. قنادزاده افزود: موضوع در حال پیگیری دیگر، حل و فصل مسائل مالی و بانکی است و دو کشور در حال پیگیری و تبادل اسناد در این زمینه هستند.
معاون سازمان توسعه تجارت در پایان گفت: احتمال دارد تا قبل از پایان سال جاری، مسئله روابط بانکی و مالی حل و فصل و روی فرایند و مکانیزم آن به توافق برسیم.