پخش زنده
امروز: -
دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، سومین همایش هوش مصنوعی و رسانه با موضوع حکمرانی رسانه در عصر هوش مصنوعی را برگزار می کند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، هوش مصنوعی و ضرورتهای تولیدمحتوا، هوش مصنوعی و مقررات رسانهای در عصر دیجیتال، هوش مصنوعی و زیرساختهای خدمات دولتی و چارچوبهای سیاستگذاری، مالکیت و مدیریت سازمان رسانه، محورهای این همایش است.
محمد آغاسی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانهها و دبیر اجرایی این همایش در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش، درباره حکم رانی رسانه در عصر هوش مصنوعی گفت: در دوره جدید دولتها تلاش میکنند یک تنظیم گری انجام دهند بین اتفاقی که در جامعه انجام میشود، این تنظیم در سطح کلان را حکم رانی یا سیاستگذاری میگویند.
وی افزود: در همایش اول ما درباره تولید محتوا صحبت کردیم، در همایش دوم درباره تبلیغ دینی صحبت شد، در این همایش میخواهیم درباره این صحت کنیم که این تغییراتی که هوش مصنوعی انجام داده و احتمالا تغییراتی که پیش رو خواهد داشت ما چگونه میتوانیم سیاست گذاری کنیم رسانه را. در این همایش سیاست گذاران را دعوت کردیم و میخواهیمنظر آنها را بشنویم.
آغاسی گفت: این همایش با حضور اقای نگاهداری رئیس مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی آغاز میشود. سخنران اول آقای سعیدرضا عاملی، عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت سند هوش مصنوعی را برعهده دارد.
سخنران بعدی رضا غلامی، رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنیوزارت علوم که درباره فلسفه سیاسی جمهوری اسلامی وهوش مصنوعی گفتگو میکند.
احمد نادری استاد مردم شناسی دانشگاه تهران و عضو هیئت رئیسه مجلس شواری اسلامی و نایب رئیس کمیسیون اموزش مجلس، مخبر دزفولی رئیسفرهنگستان علوم جمهوی اسلامی که عضو شورای انقلاب فرهنگی و دبیر اسبق شورا، بعد محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامیکه به نوعی میزبان نشست هستند سخنرانی میکنند بیشتر در حوزه تولید محتوا و نحوه سیاست گذاری و سخنران آخر هم دبیر علمی همایش ر فرشاد مهدی پور معاون امور رسانه و تبلیغات وزارت ارشاد است.
وی گفت: عموم مردم میتوانند از این همایش استفاده بکنند، علاقه مندان میتوانند با ثبت نام در سایت همایش، در این همایش شرکت کنند و اگر کسی هم نتواند ثبت نام کند محلی در ابتدای همایش تعبیر شده است که میتوانند ثبت نام کنند، ولی اگر علاقهمندان ثبت نام کنند کمتر معطل میشوند.
وی درباره چالشهای پیش روی رسانهها در مواجهه با هوش مصنوعی هم گفت:هفت تا چالش در همایش اول دسته بندی کردیم، یک سریچالش هاستکه کلان هستند مثل آیا مشاغل تغییر میکند؟، آیا روزنامه نگاری دچار تغییر میشود؟ اینا چالشهای درست است که ما هم به آنهاپرداخته ایم.
این دفعه در همایش جدید ما زاویه دیدمان رااز نگاه دولت مطرح میکنیم، اینکه در حوزه سیاست گذاری ممکنه چه اتفاقاتی رخ دهد، مهمترین چیزهای که ما میپردازیم، نگذاریم هوش مصنوعی عمومی بشود، اجتماعی بشود ودر دسترس قرار بگیرد انگاه بیایم یک کاری بکنیم. تا جایی که میشود زودتر این سیاستها را انجام دهیم و کسانی که باهاش درگیر هستند شناسایی بکنیم و سند را زودتر بنویسیم و ابلاغ کنیم.
ما همه این سوالات را از مقام سیاست گذار میپرسیم بعد اینا را در اختیار دانشجویان و استادان قرار میدهیم. ما سعی میکنیم اینها را پوشش بدهیم و یک میانجی باشیم بین نهاد دانشگاه و نهاد دولت.