پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تاکید کرد: همه دستگاههای اجرایی باید امکانات مورد نیاز تامین آب شرب را به کار گیرند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ اسدی در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان که در سد الغدیر برگزار شد گفت: تامین آب شرب ساوه از اولویتهای استان است و سعی می کنیم با سرعت بخشیدن به طرح انتقال آب از سد کوچری، این تنش آبی را در ساوه برطرف کنیم.
او افزود: تا پایان بهمن ماه امسال با اختصاص ۱۲۰ میلیارد ریال، ۱۸۰ لیتر آب در ثانیه وارد شبکه توزیع خواهد شد تا با حذف آب سد، بتوانیم در زمان بحران از آن استفاده کنیم.
مدیر عامل آب منطقهی مرکزی هم گفت: از حجم ۲۷۰ میلیون متر مکعب سد الغدیر تنها ۷ درصد از ظرفیت این سد قابل استفاده است و برای مدیریت مناسبتر، میزان آب تحویلی به بخش شرب تا پایان بهمن ماه حذف خواهد شد.
آمرهای افزود: اکنون آب تحویلی به بخش شرب به ۲۵۰ لیتر در ثانیه کاهش یافته وباید برای شرایط بحرانی اقدامات سخت گیرانه تری انجام دهیم.
او گفت: طرح انتقال آب سد کوچری به ساوه با دستور وزیر نیرو به عنوان یکی از طرحهای اضطراری تعریف شده که از ۱۳۹ کیلومتر کل پروژه، ۳۳ کیلومتر آن عملیاتی شده و در این راستا، مقرر شد کار لوله گذاری ۳۰ کیلومتر از مسیر ساوه به آوه ظرف چهار ماه آینده عملیاتی شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی هم با بیان اینکه دوره بالای مصرف در فصل گرم آب مورد نیاز شهر ساوه حدود هزار و ۱۱۴ لیتر در هر ثانیه و در اکنون حدود ۸۰۰ لیتر در هر ثانیه است گفت: ۵۶ درصد آب شرب مورد نیاز ساوه شامل ۳۸۲ لیتر در هر ثانیه از چاهها و ۴۴ درصد شامل ۳۰۰ لیتر در هر ثانیه از سد الغدیر تامین میشود.
حشمت الله عباسی افزود: با توجه به اینکه با دستور وزیر نیرو شهر ساوه یکی از پنج شهر دارای چالش آب است، در نظر داریم با اجرای سه برنامه کوتاه، میان و بلند مدت، ۸۳۰ لیتر در هر ثانیه از کمبود آب شرب در فصل گرم را از منابع زیر زمینی تامین کنیم.
فرهنگ سازی در مصرف آب از سوی شهروندان، استفاده از ظرفیت پساب به میزان ۸۰ لیتر در ثانیه، اصلاح الگوی کشت و نظارت جدی بر چاههای آب کشاورزی در کنار پیگیری اختصاص اعتبارات مورد نیاز برای رفع تنش آبی ساوه از مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.