پخش زنده
امروز: -
در راستای تحقق اهداف اولویت دار وزارت ارتباطات،شورای راهبری فاوای مدیران شمال غرب تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی در اولین نشست شورای راهبری فاوای مدیران شمال غرب که با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس مرکز بازرسی و نماینده ویژه وزیر در بحث نهضت توسعه فیبرنوری برگزار شد، با اشاره به پروژههای اولویت دار وزارت ارتباطات در استانها اظهار کرد:توسعه زیرساختهای ارتباطی در قالب چند پروژه اعم از پروژه تار (توسعه فیبر نوری روستایی) پروژه USO (توسعه ارتباطات روستایی)، پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها و پروژه جی نف (احراز هویت مکانی) چهار محور اصلی فعالیتهای استانها ست که به جد پیگیر پیشرفت آنها هستیم.
قاسم جلیلینژاد مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی در این نشست به مصوبات نشست وزیر ارتباطات با استاندار آذربایجان غربی گفت:پروژههای اولویت دار وزارت اعم از توسعه اینترنت پهن باند روستایی، پروژه تار (توسعه ارتباطات روستایی در بحث فیبر نوری) و نهضت توسعه فیر نوری منازل و کسب و کارها که توسعه سریع آنها مورد تاکید مقام عالی وزارت و استاندار آذربایجان غربی بود با جدیت پیگیر هستیم.
وی به توسعه اینترنت روستایی اشاره کردو گفت: در حال حاضر پوشش اینترنت روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان ۸۷ درصد بوده و حدود ۳۰۰ روستای باقیمانده باید حداکثر تا پایان سال جاری به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
جلیلی نژاد تصریح کرد:هر هفته جلسه کارشناسی کنترل پروژه در استان تشکیل میشود و اقدامات صورت گرفته هفتگی اپراتورهای ارتباطی که در قالب طرح USO ابلاغ دارند، بررسی و پیشرفت آنها پایش میشود.
جلیلی نژاد ادامه داد:اولویت امروز وزارت ارتباطات توسعه اینترنت ثابت در بسترفیبر نوری برای ۸۰ درصد منازل و ۱۰۰ درصد کسب و کارها تا پایان دولت سیزدهم است.
وی افزود: بیش از ۱۸۸ هزار متر حفاری و ۱۲۰ هزار متر فیبرکشی در چهار شهر ارومیه، خوی، سلماس و مهاباد آذربایجان غربی اجرایی شده است و طبق دستور مقام عالی وزارت تمام توان مجری طرح را برای اتمام بخش حفاری پروژه FTTH شهر ارومیه در مرکز استان جمع میکنیم.
مدیر کل ارتباطات آذربایجان غربی جی نف (GNAF) را امکانی برای بررسی و صحتسنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن در کشور دانست و گفت: این پروژه در راستای احراز هویت مکانی طراحی و اجرا میشود که در استان از طریق ادارات کل پست پیگیری میشود.
سرداری مدیر کل ارتباطات استان اردبیل با اشاره به محدودیتهای سرعت اینترنت تلفن همراه نسبت به فیبرنوری و کیفیت و سرعت انتقال در این تکنولوژی، گفت: با اجرای طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها ضمن برخورداری مردم از سرعت بالای فیبرنوری، زمینه برای ایجاد شهرهوشمند، بهره مندی دانشگاهها و مدارس و مراکز علمی و تحقیقاتی جهت رشد کیفیت آموزشی و علمی، بالا بردن ضریب امنیت شهرها و روستاها، رشد و رونق اقتصادی و ارتقاء سطح درآمد و رفاه فراهم میکند.
وی افزود: حفاری، داکت گذاری و شوتینگ طرح فیبرنوری در شهرستان نیر توسط شرکت مبین نت به اتمام رسیده و تا یکماه آتی مردم این شهر از خدمات این تکنولوژی میتوانند استفاده کنند.
محمد فرزاد، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان با اشاره به اینکه طرح توسعه فیبر نوری منازل و کسب و کارها بعنوان یکی از مهمترین برنامههای وزارت ارتباطات میباشد، از در دست اقدام بودن این پروژه در شهرهای استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: مطابق برنامه ریزیهای انجام شده به زودی شاهد اجرای این طرح در تمامی شهرهای استان خواهیم بود.
فرزاد افزود: این پروژه با داکت گذاری ۹۸ کیلومتری، ابعاد حفاری ۱۲ سانتی متر عرض و ۴۵ سانتی متر عمق و با سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایتها و مشوقهای دولتی، با اعتباری بالغ بر ۷۵ میلیارد تومان که با لحاظ بخش زیرساخت شبکه این عدد به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش مییابد، اجرا میشود.
بر اساس این گزارش مباحث با محوریت چهار پروژه مذکور ادامه و مشکلات و چالشهای هر استان مطرح و برای رفع موانع با هم فکری مدیران تصمیماتی اتخاذ شد.