پخش زنده
امروز: -
مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: طبق گزارش وزارت صمت امسال در صنعت دارو بیش از ۷ و نیم درصد رشد داشتیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما: محمد پیکانپور در نشست خبری تاکید کرد:برخی مشکلات حوزه دارو فرا وزارتخانهای است و نمیتوان فقط عملکرد یک شرکت دانش بنیان را از یک منظر نقد کرد و برای اینکه حوزه دارو رشد مناسب داشته باشد باید چرخه نقدینگی صنعت واکاوی شود.
وی افزود: شرکت دانش بنیانی که بتوانند قدرت نفوذ کشور در منطقه را بالا میبرند باید بیشتر مورد توجه و حمایت قرار گیرند. پیکانپور با بیان اینکه چالش امروز حوزه دارو نقدینگی است، گفت:۶۹ هزار میلیارد تومان بودجه دارویار بود؛ علی رغم اینکه ما ۱۰۵ همت مطالبه کردیم و ما مورد نقد مجلس قرار میگیریم که چرا مطالبات صنعت پرداخت نشده است و ۶۹ هزار میلیارد تومان مطالبات شرکتهای پخش است و شرکتهای دانش بنیان برای تولید نیاز به نقدینگی دارند.
وی در واکنش به جلسه دیروز مجلس درباره مشکلات دارو گفت: چرا یک بند قانونی در مجلس مطرح میشود که حساب دارو در دانشگاههای علوم پزشکی جدا شود و جمله «تصرف در اموال دارو تصرف در اموال دولت است» به درخواست یک نماینده در روند بررسی بودجه حذف میشود و این بند قانونی بدون این جمله وقتی وارد بودجه میشود، به مثابه شیر بی یال و کوپال است به همین دلیل تضمینی برای اجرای قانون و هزینه کرد شفاف دارو در دانشگاههای علوم پزشکی وجود ندارد.
پیکانپور افزود: چرا در بعضی استانها که این موضوع را رعایت میکنند، کمبود دارو در کمترین حد ممکن است؟ اما در حوزههایی که این رعایت نمیشود و پول دارو ممکن است در ردیفهای دیگری هزینه شود، این کمبود افزایش مییابد؟ این موضوع باید شفاف شود. شفافیت اولین اصل این حوزه است.
پیکانپور ادامه داد: قیمتگذاری به جد در سازمان غذا و دارو مورد پیگیری است و در گزارش دیروز مجلس این موضوع مورد طرح قرار گرفت و بیش از ۹۰ درصد شرکتها از قیمتها رضایتمندی دارند و نظرسنجی بگذارند که قیمتها چقدر مورد نقد شرکت هاست پارسال در ۴ ماهه نخست سال هیچ قیمتگذاری انجام نشد و باید پرسید چرا با تاخیر یکساله مجلس به بحث کمبودهای دارویی پردازد و با این روند نیاز نقدینگی زنجیره دارو که نیاز کنونی است؛ شاید یکسال دیگه مورد توجه مجلس قرار گیرد. وی گفت: اگر تولید در جای خود حمایت میشد و نقدینگی مربوط آن تامین میشد ما امروز با ابطال فیش ارزی ماده اولیه دارو مواجه هستیم، زیرا شرکت نمیتواند معادل ریالی ارز را برای خرید ماده اولیه تامین کند و با مشکل نقدینگی مواجه هستند و چالش اصلی زنجیره تامین دارو امروز نقدینگی است.
پیکانپور بیان کرد: از ناکارآمدی تیتک و نشست دارو انتقاد میکنند که در همان حال با ما مکاتبه و از مسیر کور توزیع مخدرها حمایت میکنند. تیتک از افتخارات نظام است و نمیتوانند با تلاش در پس پرده این سامانه را از بین ببرند کشورهای منطقه به ما میگویند ما مدل این سامانه را به آنها منتقل کنیم.
مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو: با همه مشکلاتی که بود، پارسال تراز صنعت دارو منفی بود، سال گذشته منفی ۲.۵ درصد رشد حوزه دارو در کشور بود و تنها صنعتی که در کشور سال قبل تراز مالی اش منفی شد؛ حوزه دارو بود و تا پایان شهریور امسال به مثبت ۵.۱ درصد رسیدیم و بیش از ۷.۵ درصد رشد داشتیم. از طرف دیگر به گزارش بانک مرکزی درحالیکه میانگین رشد صنعت ۳.۳ درصد است، اما در حوزه دارو ۱۱.۹ در سال جاری بوده است.
وی افزود: در گزارش دیروز مجلس از سامانه کمبودهای سازمان غذا و دارو قدردانی کردند، اما برخی سیاسی حرف میزنند و ادعا میکنند درست است که کمبودها کم شده، اما کمبودها در حوزه داروهای حیاتی است و درخواست داریم قانون در حمایت از شرکتهای دانش بنیان باشد.
پیکانپور تاکید کرد: اگر قرار است مشکلات حل شود و شرکتهای دانشبنیان بتوانند کار کنند، خواهش میکنم عزیزان به هشدارهای متخصصین دارو و تجهیزات پزشکی توجه کنند، نمایندگان مجلس به جای نطقهای غیرکارگشا از نظرات متخصصین استفاده کنند. اکنون در جلسات مختلف فعالان حوزه صنعت حضور دارند تا تمام ظرفیتها به کار گرفته شود.
پیکانپور تصریح کرد: مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، افزود ضعف این حوزه این است که تصمیم گیرندگان که باید پای مصوبات بمانند با تاخیر متوجه صدای صنعت و رگولاتوری دارو میشوند. اگر وارداتی در حوزه دارو دارد انجام میشود ماحصل همین ضعفها است.