پخش زنده
امروز: -
دومین نمایشگاه ملی تخصصی صنایع شیلاتی شامل تجهیزات آبزی پروری، صیادی، غذاهای دریایی و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی بوشهر گشایش یافت.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ایین افتتاح این نمایشگاه گفت: بهرهگیری از تجارب موفق شیلات کشورهای مختلف از جمله هند، اندونزی، مالزی و اکوادور بهطور ویژه در دستور کار قرار دارد.
مهدی صفری افزود: معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه حدود یک سال و نیم است که با بخش شیلات همکاری دارد تا این مزیت اقتصادی را در ابعاد مختلف توسعه دهد.
وی اضافه کرد: انتقال تکنولوژی و توسعه در این زمینه یکی از برنامههای مدنظر است که با توجه به تجربه موفق کشور اکوادور در صادرات آبزیان، استفاده از تجربه این کشور در دستور کار قرار دارد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه ایران ادامه داد: اکوادور در ۲ سال اخیر توانسته ظرفیت صادرات آبزیان خود را به واسطه یک کار تحقیقاتی از شش به هشت میلیارد دلار افزایش دهد که بر همین اساس هیاتی به این کشور اعزام شد تا استفاده از تجربه موفق این کشور را محقق کند.
وی اظهار کرد: حضور در ساحل کشورهای دیگر از برنامههای حوزه شیلات است که در همین راستا یک گروه به کشور ماداگاسکار اعزام شده تا کار ماهیگیری و شیلاتی برای کشورهای ایران و مادگاسکار انجام شود.
صفری گفت: موریتانی نیز کشوری برخوردار از ذخایر بالای محصولات آبزی است که هیاتی از این کشور با هدف توسعه برنامههای شیلاتی خود در کشورمان مستقر شده تا آموزشهای شیلاتی فرا گیرند.
استاندار بوشهر نیز گفت: در جهان حدود ۴۵۰ میلیون تن آبزی در سال تولید میشود که فقط ۱.۵ میلیون تن آن سهم ایران است و با توجه به اینکه در شمال و جنوب کشور، ظرفیت ارزشمندی در آبزی پروری داریم، باید تلاش کنیم تولید و اشتغال در حوزه آبزیان رشد پیدا کند.
احمدی محمدیزاده از ایجاد شهرک شیلاتی در استان خبر داد و افزود: زندگی و کار در کنار هم در این شهرک تعریف شده و امیدوارم در ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان بومی نیز موثر باشد.
وی با اشاره به اهمیت نمایشگاه شیلاتی گفت: زنجیره ارزش آبزیپروری در این نمایشگاه کنار هم جمع شده و این فرصت مناسبی است که تولیدکنندگان لارو و غذای میگو و پرورش دهندگان و صنعتگران این حوزه با هم تبادل نظر کنند تا برآیند کار بهتر شود.
استاندار بوشهر به رشد تولید ماهی پرورشی استان بوشهر اشاره و یادآور شد: ظرفیت تولید ماهی در قفس در استان بوشهر از تولید سالانه ۷ هزار تن به ۱۱ هزار تن افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در پرورش میگو نیز با روش ابتکاری کشت متراکم، اتفاقات خوبی در استان رخ داده که امیدوارم تداوم یابد.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی بوشهر نیز گفت: در دومین نمایشگاه ملی تخصصی صنایع شیلاتی بوشهر ۷۵ شرکت از ۱۶ استان کشور در قالب ۵۵ غرفه حضور دارند.
حسین نامور افزود: در این نمایشگاه که در محیطی به مساحت ۳۱۰۰ مترمربع گشایش یافته ۳۰ درصد از شرکتهای حاضر در نمایشگاه از استان بوشهر و بقیه از دیگر استانها هستند.
وی گفت: نمایشگاه ملی تخصصی صنایع شیلاتی در محورهای تجهیزات آبزی پروری، صیادی، غذاهای دریایی و صنایع وابسته تا ۲۲دی پذیرای بازدیدکنندگان است.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان بوشهر بیان کرد: جشنواره طبخ آبزیان، تجلیل از پنج استان شیلاتی کشور، رونمایی از ظرفیتهای جدید در حوزه میگو، همایش استارتاپی و برگزاری ۶ میزگرد آموزشی از جمله برنامههای نمایشگاه ملی تخصصی صنایع شیلاتی است.
وی افزود: با توجه به اینکه توانایی و ظرفیت استان بوشهر در حوزه شیلات در این نمایشگاه بهخوبی به نمایش در آمده، انتظار است تورهایی از مراکز علمی از نمایشگاه بازدید کنند.
نامور تصریح کرد: نمایشگاه تخصصی شیلات استان بوشهر به عنوان بزرگترین رویداد شیلاتی کشور جنوب کشور است که علاوه بر معرفی قابلیت و ظرفیت شیلات استان بوشهر، ظرفیتهای سرمایه گذاری این بخش را نیز معرفی میکند.
وی یاد آور شد: استان بوشهر در راستای سیاستهای ۹گانه رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد دریامحور، در دو هفته اخیر ۲ نمایشگاه صنایع دریایی و شیلاتی برپا کرده که با استقبال بسیار خوب تولیدکنندگان و مراجعه کنندگان همراه بوده است.