تولید بیش از ۳ هزار دستگاه ماشین آلات معدنی و راهسازی
مدیرکل دفتر صنایع ماشین آلات معدنی و راه سازی وزارت صمت میگوید: از ابتدای سال تاکنون ۳ هزار و ۱۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی و راهسازی تولید شده و تا پایان سال به ۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه میرسد.
به گزارش خبرنگار گروه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما، در گذشته ماشین آلات معدنی و راه سازی وارداتی بود، اما حالا تولیدکنندگان این ماشین آلات توانستند در کنار داخلی سازی، تولید را افزایش دهند. به طور نمونه یکی از شرکتهای تولیدی، میزان تولید انواع ماشین آلات راهسازی، معدنی و کشاورزی خود را تا پایان در سال ۱۴۰۲ به هزار دستگاه خواهد رساند.
آقای کاظمی یکی از تولیدکنندگان ماشین آلات معدنی و راهسازی گفت: پارسال ۳۰۰ دستگاه از انواع ماشین آلات راهسازی، معدنی و کشاورزی را تولید کردیم.
به گفته معاون صنایع ماشین الات و تجهیزات وزارت صمت، روند تولید ماشین آلات معدنی راهسازی از سال گذشته شتاب گرفته است.
آقای محمد موسوی با اشاره به نوسازی ماشین آلات راهسازی, ادامه داد: به همت بخش خصوصی، ۱۰ شرکت توانمند ایرانی توانستند سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰، صد در صد رشد تولید داشته باشند که نتیجه آن تولید ۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه ماشین آلات راهسازی و معدنی در کشور بود.
به گفته معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت، این روند رشد را امسال هم خواهیم داشت و برنامه ریزی برای رشد ۴۰ درصدی تولید طراحی شده است.
دبیر انجمن تولید کنندگان ماشین آلات معدنی و راهسازی میگوید در گذشته عمر میانگین این ماشین آلات بالای ۱۸ سال بود که همین فرسودگی، مشکلاتی از جمله بهره وری پایین، استهلاک و هزینه تعمیرات، مصرف سوخت بالا و آلودگی را برای محیط زیست ایجاد میکند.
حال تولید کنندگان میگویند میتوانند نیاز داخل را با ماشین آلات با کیفیت، تامین کنند؛ آقای ابوذر جمشیدوند مدیر کل دفتر صنایع ماشین آلات معدنی و راه سازی وزارت صمت، گفت: در سال ۱۴۰۱ رشد خوبی در تولید ماشین آلات معدنی و راه سازی در مقایسه با سال ۱۴۰۰ داشته ایم در حالیکه سال ۱۴۰۰، تعداد تولید هزار و ۷۰۰ دستگاه بوده است.
وی ادامه داد: امسال برنامه ریزی خوبی در حوزه رشد تولید صورت گرفته است و پیش بینی کرده ایم بتوانیم ۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه ماشین آلات راهسازی و معدنی تولید کنیم و بدنبال این هستیم بتوانیم نیاز داخل را از تولیدکنندگان داخل تامین کنیم و این مسیر را جدی پیگیری خواهیم کرد.
رشد تولید و استفاده از توان تولیدکنندگان به نوعی اجرای قانون حداکثر استفاده از توان داخلی است.
گزارشی از فائزه شعبانی اصل خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما