پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در ۹ ماهه امسال ۱۵ هزار و ۴۹۱ نوزاد در استان غربالگری تیروئید شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، فاطمه ترکماناسدی افزود: در این زمینه ۵۹ نوزاد مبتلا به کمکاری تیروئید شناسایی شده و درمان آنها آغاز شده است.
او با بیان اینکه غده تیروئید یکی از مهمترین غدد درون بدن بوده که سوخت و ساز بدن را کنترل میکند تأکید کرد: تیروئید غدهای کوچک و پروانهایشکل است که در وسط و قسمت تحتانی گردن قرار دارد و بر روی رشد مغز تاثیر بسزایی دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: کمکاری این غده در دوران نوزادی به عنوان حیاتیترین دوره زندگی میتواند روی توانمندی و هوش نوزاد تاثیر بگذارد و درمان دیر هنگام آن موجب پایین آمدن هوش (آی کیو) فرد و عقب ماندگی در بزرگسالی میشود.
او گفت: غربالگری تیروئید در مراکز بهداشتی از سال ۸۳ آغاز شد و در سال ۸۵ به حد قابل قبولی رسید و در حال حاضر ۹۹ درصد نوزادان زیر پوشش طرح غربالگری قرار دارند.
ترکماناسدی تأکید کرد: پس از دریافت نمونههایی از کمکاری تیروئید در نوزاد، مجدد از پاشنه پا نمونه خون دریافت و بر روی کاغذهای مخصوصی قرار میدهیم تا در آزمایشگاه مجهز بررسی شود البته تا نتیجه آزمایش با توجه به اهمیت درمان به موقع بیماری، درمان نوزاد با تجویز دارو آغاز میشود.
او گفت: درمان نوزاد تا سه سالگی ادامه دارد بنابراین میزان هورمون تیروئیدی نوزاد تا سه سالگی بررسی و بر اساس آن دارو با دُز مناسب تجویز میشود تا سطح هورمون به حالت طبیعی بازگردد.