پخش زنده
امروز: -
مسئول سلامت خانواده مرکز بهداشت غرب اهواز: پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی از انواع بیماریهای خطرناک دوران بارداری و از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر شاخص مرگ مادران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، زهرا شکرالهی در کارگاه آموزشی پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری گفت: پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی از انواع بیماریهای خطرناک دوران بارداری است که برای مادران با فشار خون بالا بعد از هفته بیستم بارداری ایجاد میشود.
وی افزود: مادری که فشارخون بالا در بارداری داشته باشد، ممکن است پره اکلامپسی هم داشته باشد، همچنین یکی دیگر از مواقعی که ممکن است پره اکلامپسی رخ دهد، بعد از زایمان است که به آن پست پارتوم پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی بعد از زایمان گفته میشود.
شکرالهی ادامه داد: مسمومیت حاملگی تنها به معنی بالارفتن فشارخون نیست، بلکه همراه با آن مادر به پروتئینوری (دفع پروتئین در ادرار) دچار شده و آسیب به اعضای دیگر بدن بروز میکند.
مسئول سلامت خانواده مرکز بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: این کارگاه با هدف ایجاد حساسیت و لزوم پیگیری و ارائه خدمات مراقبتهای بهداشتی و درمانی موثر از طریق ارجاع و پیگیری تا ۴۲ روز پس از زایمان، در مادران بارداری که ریسک ابتلا به پره اکلامپسی را دارند، برگزار شد.
وی با بیان اینکه پره اکلامپسی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر شاخص مرگ مادران در اثر عوارض بارداری و زایمان (MMR) است، به اهمیت ارجاع به موقع مادران باردار تاکید کرد و گفت: از عوامل زمینه ساز بروز پره اکلامپسی چاقی، سن (بالای ۳۵ سال) و زیر ۱۸ سال، ابتلا به بیماریهای غیرواگیر شامل؛ دیابت، سندرم مقاومت به انسولین، بیماریهای کلیوی و بیماریهای خودایمنی مثل مالتیپل اسکلروزیس (MS) و لوپوس... است که با کارهای ساده و پیگیریهای موثر توسط مراقبان سلامت و ماما در پایگاههای بهداشتی میتوان از بروز چنین مرگهایی پیشگیری کرد.
فرخ لقا دهوند، کارشناس مسئول برنامه مادران مرکز بهداشت غرب اهواز در خصوص ارزیابی مادران باردار از نظر ریسک فاکتورهای فشارخون در زمان تشکیل پرونده الکترونیک، توجه به سوابق بارداری قبلی، نوسان الگوی وزن گیری، لزوم اجرای مداخلات فوری و فرآیندهای اجرایی در برنامه سلامت مادران در پایگاههای بهداشتی، حساسیت در ارائه مراقبت ویژه و ارجاع و پیگیری به موقع توسط ماما مراقب سلامت تاکید کرد.