پخش زنده
امروز: -
تالاب بینالمللی کانی برازان مهاباد، این روزها میزبان بیش از ۶۰ هزار قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، تالاب بینالمللی کانیبرازان به عنوان یک گنجینه ارزشمند با چشمانداز زیبا و طبیعی خود در زمان حاضر متنوعترین گونههای جانوری از جمله انواع پرندگان آبزی و غیرآبزی را در دامان خود پرورش دهد.
از گونههای مهم پرندگان این تالاب میتوان به فلامینگو، چنگر، اردک بلوطی، اردک سرسفید، حواصیل خاکستری، پرستوی دریایی، اردک مرمری، باکلان کوچک، پلیکان سفید، چوبپا، کشم بزرگ و عروس غاز اشاره کرد.
در میان این پرندگان، انواع نادری چون خروس کولی دمسفید، اردک سرسفید، اردک مرمری نیز که در فهرست پرندگان در خطر انقراض هستند، دیده میشود که تاکنون در کمتر تالابی از کشور مشاهده شده است.
در منطقه کانیبرازان تاکنون ۴۵ گونه گیاهی از ۳۵ جنس و ۱۷ خانواده شناسایی شده است که این گیاهان ۲۱ جامعه گیاهی را تشکیل میدهد و بیشتر گونههای شناسایی شده از خانواده اسفناج Chenopodiaceae و گندمیان Graminae بوده و گونه های شناسایی شده در داخل تالاب نیز شامل نی، بوریا، جگن و گز است.
تالاب کانی برازان به عنوان اولین سایت پرنده نگری کشور، نقش مهمی در تامین معیشت پایدار برای جوامع محلی و حفاظت از تنوع زیستی دریاچه ارومیه دارد و برای همین منظور سازمان حفاظت محیط زیست مکلف به تدوین و اجرای برنامههای مدیریت جامع (با رویکرد زیست بومی) برای اکوسیستمهای حساس این تالاب شده است.
این تالاب با بیش از ۹۰۰ هکتار مساحت، یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و از با ارزشترین زیستگاه انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار میرود.
تالاب بینالمللی کانیبرازان در ۳۰ کیلومتری شمال مهاباد و در نزدیکی روستای «قره داغ» واقع شده که به دلیل گوناگونی و فراوانی گونههای زیستی از سوی کمیته ملی طبیعتگردی کشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران معرفی شده است.
شایان ذکر است در شهرستان مهاباد علاوه بر تالاب بینالمللی کانیبرازان، تالابهای دائمی همچون حسنخان و قوپی باباعلی و تالابهای فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قره قشلاق نیز وجود دارد.