فعالیت ۱۸۲ کارگاه فنی و حرفهای در لرستان
۱۸۲ کارگاه فنی و حرفهای در مناطق شهری و روستایی لرستان فعال است.
حشمت الله معتمدی افزود: در راستای توسعه مهارت آموزی و رونق کسب و کار در سطح استان ۱۳۷ کارگاه ثابت شهری و ۴۰ کارگاه روستایی و ۴۵ کارگاه سیار شهری در سطح استان فعال است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۴۷۰ آموزشگاه فنی و حرفهای در استان فعال است، یادآور شد: سال گذشته ۳۴۰ آموزشگاه در استان فعال بود که نسبت به دولت قبل بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است که از این مجموع ۲۶۹ آموزشگاه طی فعالیت دولت سیزدهم راه اندازی شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان با اشاره به اینکه ۳۰۰ کارگاه محیط واقعی کار نیز در استان فعال است، ادامه داد: همچنین ۱۸ مرکز دولتی در این استان وجود دارد.
معتمدی با بیان اینکه طی سال گذشته ۲۱۲ مجوز راه اندازی آموزشگاه در استان صادر شده است، اضافه کرد: امسال نیز ۱۲۷ مجوز صادر شده است.
وی عنوان کرد: همچنین امسال ۶ مجوز جوار کارگاهی و سال گذشته ۱۱ مجوز در این حوزه صادر شده بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان گفت: بیشترین متقاضی مهارت آموزی بخش دولتی در رشتههای برق کار ساختمانی، سرویس کار خودرو، واژه پردازی ورد و در بخش آموزشگاههای آزاد در رشتههای نازک دوزی، کاربر ICDL، آرایشگر و پیرایشگر زنانه بوده است.
معتمدی افزود: امسال از مجموع ۲۵ هزار و ۱۵۶ کارآموز سه هزار و ۲۷ نفر رهگیری شدند که این مهارتها منجر به اشتغالزایی ۵۹۵ نفر معادل ۱۸ درصد شده است.
وی اظهار داشت: تعداد اشتغال پایدار مهارت آموزان فنی و حرفهای استان لرستان ۷۶ نفر بوده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان با بیان اینکه ۴۰ هزار و ۱۱۴ نفر امسال از آموزشهای مهارتی این سازمان بهرهمند شدند، بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۵ هزار و ۳۴۴ نفر در بخش دولتی و ۱۴ هزار و ۷۷۰ نفر در بخش خصوصی از آموزشهای فنی و حرفه این استان استفاده کرده اند.
معتمدی با بیان اینکه در بخش دولتی سه میلیون و ۸۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت دورههای آموزشی برگزار شده است، اظهار داشت: تعهد برگزاری دورههای آموزشی فنی و حرفهای استان طی سال جاری سه میلیون و ۷۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت بود که تاکنون در بخش دولتی ۱۰۳ درصد تعهد محقق شده است.
وی ادامه داد: از مجموع متقاضیان این دورههای مهارتی ۲۶ درصد مردان و ۷۴ درصد بانوان بوده اند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان گفت: مشاغل آموزشی استان در چهار رشته اصلی صنعتی، خدماتی، کشاورزی و فنی ارائه و زیرساختهای لازم در این راستا ایجاد شده است که در حوزه فرهنگ، هنر و گردشگری نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و بیش از ۵۰ درصد خدمات به بخش خصوصی واگذار شده است.
معتمدی یادآور شد: ۱۱ هزار و ۵۸۶ نفر در بخش صنعت، ۹ هزار و ۹۲ نفر در بخش خدمات، سه هزار و ۹۳ نفر در حوزه هنر و یک هزار و ۳۸۵ نفر در حوزه کشاورزی از این آموزشها بهرهمند شدند.
وی گفت: در بخش خصوصی نیز ۱۴ هزار و ۷۷۰ نفر از آموزشهای این اداره کل بهرهمند شدند که در این زمینه سه میلیون و ۶۸۵ نفر ساعت دوره آموزشی برگزار شده است و مهارت آموزان این دورهها ۲۶ درصد مردان و ۷۴ درصد زنان بوده اند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان عنوان کرد: در آموزشگاههای خصوصی استان نیز ۱۱ هزار و ۹۵۰ نفر در حوزه خدمات، یک هزار و ۷۲۰ نفر حوزه صنعت، یک هزار و ۲۹ نفر حوزه هنر و در زمینه کشاورزی ۷۰ نفر از آموزشهای فنی و حرفهای بهرهمند شده اند که در این حوزه نیز ۹۹ درصد تعهدات انجام شده است.
معتمدی افزود: امسال هفت هزار و ۳۷۳ متقاضی مهارت آموزی، ۶ هزار و ۴۲۸ دانش آموز، چهار هزار و ۹۶۶ سرباز، یک هزار و ۶۵ نفر از مناطق روستایی، ۹۷۲ زندانی، ۷۷۱ نفر از بنگاههای اقتصادی، ۷۱۲ زن سرپرست خانوار، ۶۹۲ دانشجو، ۲۶۸ زن خانه دار، ۹۹ نفر دارای معلولیت، ۸۶ نفر از مناطق عشایری، ۴۵ نفر از مشمولان بیکاری و ۲۶ نفر از اتباع خارجی و پناهندگان مجاز از دورههای آموزشی این اداره کل بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: بیش از ۳۰ هزار استاندارد شغلی و حدود ۱۵ هزار شایستگی تعریف کرده و مدارک آن در بیش از ۲۰۰ کشور عضو سازمان جهانی کار قابل ترجمه و استفاده است.