پخش زنده
امروز: -
مدیرکل صدا و سیمای فارس در دیدار با خانواده زنده یاد استاد رضوی سروستانی از ساخت مستندی از این استاد آواز ایران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،پهلوانیان، مدیرکل صدا و سیمای فارس با حضور در منزل فرزند بزرگ استاد سید نورالدین رضوی سروستانی با خانواده این هنرمند به نام فارس دیدار و گفتگو کرد.
مدیرکل صدا و سیمای فارس ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این استاد پیشکسوت هنر موسیقی و آواز گفت : مرحوم استاد رضوی سروستانی از پیشکسوتان صدا و سیما محسوب میشود که هنر خود را برای خدا میخواست و از این جهت نام او ماندگار شد .
پهلوانیان گفت: طرح مستند استاد رضوی سروستانی به زودی در صدا و سیمای فارس آماده و ساخت آن آغاز خواهد شد تا هنر ارزشمند این استاد بزرگ آواز کشور که زندگی خود را وقف اعتلای هنر اصیل موسیقی ایرانی کرده به نسل جدید معرفی شود.
سید سعید رضوی سروستانی فرزند بزرگ استاد رضوی سروستانی با اشاره به ابعاد اخلاقی و معنوی و هنر ذاتی استاد رضوی سروستانی گفت: اخلاق و منش وی در بین شاگردانش زبانزد بود و در سالهای اخیر تلاش شده آثار مختلف استاد رضوی سروستانی گرد آوری شود که نیاز است برای ماندگاری و معرفی این هنر اصیل ایرانی و هنرمندان برجسته این دیار حمایتهای لازم صورت پذیرد.
سید حامد رضوی سروستانی دیگر فرزند استاد رضوی سروستانی نیز با اشاره به لزوم معرفی هنرمندان بزرگ استان فارس گفت: دغدغه پدر این بود که آواز و ردیفهای موسیقی اصیل ایرانی در عرصه هنر موسیقی کم رنگ نشود و محفوظ بماند.
سید نورالدین رضویسروستانی۲۱ فروردین ۱۳۱۴ در سروستان دیده به جهان گشود و از استادان مسلم آواز و موسیقی اصیل ایرانی بود که از سن ۲۰ سالگی یادگیری موسیقی را در شیراز نزد استاد مشیر معظم افشار آغاز کرد.
رضوی سروستانی در سال ۱۳۳۶ برای تکمیل آموختههای خود به تهران رفت و از محضر استادانی چون مرتضی محجوبی، احمد عبادی، رضا فروتن، سلیمان امیرقاسمی، علیاکبر شهنازی، اصغر بهاری و نورعلی خان برومند بهره های فراوان برد.
صدای استاد رضوی سروستانی برای نخستین بار در سال ۱۳۳۷ از رادیو شیراز پخش شد و مخاطبان را به خود جذب کرد.
وی برای گسترش و شناساندن موسیقی اصیل ایرانی و شیوه صحیح آواز از سال ۱۳۵۲ با همکاری گروههای موسیقی شیدا، سماعی، درویش، مولوی، پرویز مشکاتیان، استاد فرامرز پایور، استاد حسین علیزاده کنسرتهای بسیاری در ایران و خارج از ایران اجرا کردند.
رضویسروستانی در مدت بیش از چهل سال عمر هنری خود علاوه بر تربیت شاگردان بسیار، دهها تصنیف از خود بر جا گذاشت و در اردیبهشت سال ۷۹ به دیار ابدی شتافت.