پخش زنده
امروز: -
امسال برای نخستین بار پس از اجرای طرح توقف بهرهبرداری، نسبت به تأمین منابع اعتباری لازم برای مرمت و نگهداری جادههای جنگلی، ساختمانهای نظارتی، جنگلکاریهای سنواتی و مرمت حصار در کنار عملیات حفاظتی، اقدام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در قالب ششمین دوره مطالعات ارزیابی کمّی و کیفی جنگلهای شمال ایران که به پایش روند پایداری و آسیبپذیری ناحیه رویشی جنگل اختصاص دارد، عملیات صحرایی آماربرداری سراسری جنگلهای هیرکانی نیز پایان یافت.
به گفته رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، بهرهبرداری از فناوری دانشبنیان، بهکارگیری کارشناسان جوان برای ظرفیتسازی و تأمین پشتیبانی فنی ادارات کل منابع طبیعی چهارگانه شمال، ایجاد پایگاه دادهمحور و افزایش متغیرهای اندازهگیری شده نسبت به دورههای قبل و متناسب با آخرین معیارها و شاخصهای پایداری بینالمللی در موضوع پایداری جنگل، برخی از مهمترین ویژگیهای این دوره هستند.
نوبخت همچنین افزود: جنگلهای شمال پس از طرح توقف بهرهبرداری به حال خود رها نشدهاند بلکه سازمان منابع طبیعی با اجرای تکالیف قانونی در تهیه طرحهای جایگزین و ارائه برنامههای فنی و حفاظتی میانمدت، سعی نموده در فرآیند اقدامات اجتنابناپذیر در جنگلهای هیرکانی اختلالی ایجاد نشود.
وی توضیح داد: امسال برای نخستین بار پس از اجرای طرح توقف، نسبت به تأمین منابع اعتباری لازم به منظور حفظ سرمایههای موجود در جنگلهای شمال از جمله مرمت و نگهداری جادههای جنگلی، ساختمانهای نظارتی، جنگلکاریهای سنواتی و مرمت حصار در کنار عملیات حفاظتی اقدام شده است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری یادآور شد: عملیات میدانی ششمین دوره مطالعات مذکور، با آماربرداری سراسری این دوره ۲۹۱۱ قطعه نمونه دائمی در گستره جنگلهای هیرکانی با استفاده از ظرفیت سازمانی به شیوه امانی و با همکاری بخش تحقیقات و آموزش عالی انجام شده است.
نوبخت با بیان اینکه هرگونه اقدام در حوزه جنگلها و سایر بخشهای منابع طبیعی باید مستندسازی شود و به اطلاع افکار عمومی برسد، توانمندسازی جوامع محلی را امری ضروری دانست و تصریح کرد: درباره طرح مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی و یا هر طرح دیگر در منابع طبیعی، باید از ادبیاتی استفاده شود که جامعه محلی و افکار عمومی بتواند با آن به سادگی ارتباط برقرار کند.