پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی دزفول از آغاز پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، بهروز قمرزاده گفت: پخت نان با آرد کامل راهکار ارتقای کیفیت نان است و پخت آزمایشی نان تافتون با آرد کامل برای نخستین بار در نانواییهای دزفول آغاز شد.
وی افزود: آرد کامل محصول آسیاب کردن کامل گندم است و همه اجزای گندم از جمله؛ مغز، جوانه رویان و سبوس را در بر میگیرد که به دلیل برخورداری این نوع آرد از فیبر بالا، پروتئین، مواد معدنی و ویتامینها دارای ارزشهای غذایی بالایی است.
قمرزاده ارتقای کیفیت نان را یکی از مطالبههای مهم مردم دزفول عنوان کرد و ادامه داد: آرد کامل به دلیل دارای بودن ارزش غذایی بالا علاوه بر بهبود کیفیت نان در سلامت سیستم گوارش و کنترل قند خون نقش بسزایی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول با اشاره به اینکه هم اکنون ۷ واحد نانوایی بربری در این شهرستان از آرد کامل برای تولید نان رژیمی استفاده میکنند، اضافه کرد: نان تافتون اصلیترین نان سفره مردم در دزفول است، به همین دلیل تولید نان تافتون با استفاده از آرد کامل گندم به صورت آزمایشی در یکی از واحدهای نانوایی شهرستان آغاز شد.
وی میگوید: میان اجزای زنجیره تولید نان در دزفول برای ارتقای کیفیت نان تولیدی در این شهرستان هم افزایی ایجاد شده است که در این رابطه کارخانه آرد شهرستان به زودی تولید آرد کامل را افزایش میدهد و این آردها با همکاری نانواییهای منتخب نان تافتون رژیمی در اختیار همشهریان قرار میگیرند.
قمر زاده گفت: نشست کارشناسی و تخصصی پیرامون ارتقای کیفیت نانهای تولیدی در دزفول باهدف استفاده از روشهای علمی برای بهبود کیفیت نان تولیدی شهرستان برگزار شد و استمرار این نشستهای تخصصی در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به ظرفیت های علمی بسیار بالای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول، ادامه داد: مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد و دانشگاه علوم پزشکی دزفول پژوهشهای متنوع و گستردهای پیرامون روشهای بهبود کیفیت و سلامت نان انجام دادهاند که اجرایی کردن نتایج این پژوهشها میتواند موجب بهبود چشمگیر کیفیت نان در دزفول شود.
به گفته قمرزاده؛ گندم تولیدی در خوزستان با داشتن بالاترین پروتئین و گلوتن مرطوب به طور کامل برای تولید نان مرغوب مناسب است.
وی اضافه کرد: بهرهگیری از روشهای نوین علمی، بسترسازی برای ورود شرکتهای دانش بنیان، ایجاد کارگاههای آموزشی به منظور اصلاح روش پخت، تجهیز نانواییها، بالا بردن کیفیت دستگاههای پخت و همچنین استفاده از آرد کامل به منظور تولید نان مرغوب یا رژیمی از جمله اقدامانی است که میتواند موجب تحولی در این صنعت شود.
قمر زاده میگوید: دستاوردهای این نانواییهای منتخب در تولید نان با آرد کامل استخراج شد و این الگو در ماههای آینده به تمام نانواییهای شهرستان گسترش مییابد.