پخش زنده
امروز: -
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: آینده اقتصادی ما به رونق گردشگری به عنوان صنعتی پاک وصل است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، آقای ضرغامی در شورای توسعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، گفت: آینده اقتصادی ما به رونق گردشگری به عنوان صنعتی پاک وصل است و نمیتوان تنها با تکیه بر نفت مسائل را پیش برد.
وی با اشاره به برداشتن روادید ورود به ایران برای برخی کشورها تأکید کرد: حوزه گردشگری، ایران هراسی را از بین میبرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: با وجود جاذبههای گردشگری بسیاری که داریم با سرمایه گذاری، جهشی در رونق گردشگری ایجاد خواهد شد.
وی گفت: با توجه به جایگاه ویژهای که خراسان جنوبی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد، درخواستهای مطرح شده در جلسه را پیگیری خواهم کرد.
آقای ضرغامی با اشاره به مدیریت جهادی شهید کاوه افزود: مدیران ضعیف به اندازه امکانات کار میکنند، اما در مرام و مدیریت شهید کاوه «نمی توانیم» و «نمی شود» معنا نداشت که در مشکلات امروزه جامعه هم باید این موضوع را مد نظر قرار دهیم.
وی با اظهار اینکه برخی جوانهای خلاق راه حلهایی دارند که نیاز به بودجه ندارد، گفت: اکنون سرمایهگذاری در حوزه گردشگری مقرون به صرفه است و برداشتن موانع از پیش پای سرمایهگذاران داخلی و خارجی باید مورد توجه باشد و در همین راستا تاکنون از مسیر ۵۰ پروژه موانع برداشته شده است.
آقای ضرغامی همچنین افزود: برای بسیاری از گردشگران جاذبههای تاریخی و تمدنی بیش از هر جاذبه دیگری ارزشمند است و خراسان جنوبی در این زمینه پرظرفیت است.
استاندار خراسان جنوبی نیز خواستار توجه جدی وزارت میراث فرهنگی به زیر ساختهای استان شد و گفت: باغ اکبریه و رحیم آباد باید از بنیاد مستضعفان به میراث فرهنگی منتقل شود.
آقای قناعت با اشاره به اینکه در آذرماه سال ۱۴۰۰ دو میلیارد تومان از محل سفرهای استاندار به شهرستان ها، به مسجد جامع قاین اختصاص یافت، افزود: ۵ میلیارد تومان هم برای باغ رحیم آباد از محل اعتبارات استانی پرداخت شد.
وی گفت: ارگ کلاه فرنگی یکی از دغدغههای جدی ما در حوزه گردشگری بود که تداخل کاری مجموعه میراث فرهنگی و فرمانداری داشت و با همت فرماندار تعامل خوبی ایجاد شد و کلاه فرنگی استقلال پیدا کرد.
استاندار افزود: ضعفهای زیر ساختی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری داریم که نیازمند توجه استانی و وزارت میراث فرهنگی است.
آقای قناعت با اشاره به وجود ۹ اثر ثبت جهانی در خراسان جنوبی، گفت: از این تعداد ژئو پارک طبس و چهار کاروانسراهای استان در دولت سیزدهم ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه موزه بزرگ استان بعد از ۱۳ سال اعتبار گرفت و عملیات ساخت آن در حال اجرا است افزود: خراسان جنوبی استانی نوپا و جوان است و تخصیص اعتبار موزه بزرگ استان نیازمند عنایت ویژه وزیر است.
آقای قناعت با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هنوز مستأجر است گفت: امیدواریم با تخصیص اعتبار لازم از سوی وزیر میراث فرهنگی این ساختمان خریداری شود.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ۳۰۸ آسباد دارد و قابل توجیه است که دبیرخانه آسباد به این استان منتقل شود افزود: باغ و عمارت جهانی اکبریه در اختیار بنیاد مستضعفان بود و هم اکنون ۳۰ سال در اختیار میراث فرهنگی است که باید از بنیاد به میراث فرهنگی منتقل شود.
استاندار با بیان اینکه بخشی از باغ رحیم آباد هم در اختیار بنیاد مستضعفان است که باید انتقال آن پیگیری شود از رئیس جمهور و معاون اول وی درخواست داریم باغهای اکبریه و رحیم آباد تعیین تکلیف شوند.
آقای قناعت گفت: بعد از ۱۵ سال شاهد نارضایتی درخصوص وضعیت محدوده ثبتی شهر قدیمی قاین هستیم و درخواست ما این است که حریمها بازنگری شود تا مردم از سردرگمی خارج شوند.
وی همچنین خواستار معرفی شهر ملی، مله بافی خوسف، به عنوان شهر جهانی این هنر شد.