پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: مضامین قرآن اگر به خوبی تببین شود، پاسخگوی نیازها و شبهات بشر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروز شانزدهم دی در نخستین همایش بینالمللی قرآنی " رسالات الله " که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: قرآن کریم یک پیام جهانی دارد. در قرآن صحبت از پیام و ابلاغ است و این فرمایشات قرآن در خصوص ابلاغ نشان میدهد که قرآن دارای یک پیام جهانی برای همه مردم در همه اعصار است، لذا لازم است برای رساندن این پیام در چارچوبی که امروزه به آن دیپلماسی قرآنی گفته میشود، این پیام را ابلاغ کرد.
ایمانیپور با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره جهاد تبیین افزود: اگر ما تبیین خود را از قرآن نداشته باشیم، دشمنان تبیین خود را عرضه میکنند و بنابراین لازم است که در این خصوص اقدامات جدی را مد نظر قرار دهیم لذا امروز گمان میکنیم، مضامین قرآن اگر به خوبی تببین شود، پاسخگوی نیازها و شبهات بشریت است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مؤسسات قرآنی فراوانی در داخل و خارج وجود دارد که با هم متصل نیستند، گفت: بیش از شش هزار مؤسسه قرآنی در ایران به ثبت رسیده است و هزاران مؤسسه در خارج کشور هستند، اما سوال این است که آیا همه اینها با هم همکاری میکنند؟ متاسفانه امروز دشمنان اسلام با هم کارهای هماهنگ میکنند، در حالی که این هماهنگی و همافزایی در میان موسسات و مراکز قرآنی و اسلامی ما در ایران و جهان اسلام وجود ندارد.
ایمانیپور افزود: امروز دشمنان تلاش میکنند، تا قرآن را کتابی تاریخی معرفی کنند که برگرفته از عهدین است و کتاب وحیانی نیست. گویی این کتاب محمد (ص) است، نه کتاب نازل شده بر حضرت محمد صلی الله علیه و آله از سوی خدای متعال، اما خوشبختانه دشمنان هر چه تلاش میکنند، برعکس پاسخ میگیرند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه امروز با فناوریهای نسخهشناسی اثبات میکنند که قرآن نه تنها تحریف نشده بلکه کلامی از آن نیز جابجا نشده است، گفت: دشمنان برای تخریب قرآن جدی هستند، اما ما به سهم خودمان آن همبستگی که در مورد حمایت از قرآن باید داشته باشیم، نداریم؛ لذا این همایش میخواهد ظرفیتهای قرآنی جهان اسلام را در یک اقدام شبکهای به هم متصل کند.
ایمانی پور افزود: باید ظرفیتها را شناسایی و به یکدیگر متصل کنیم و یک اقدام شبکهای جهانی را برای تبیین آموزهای قرآنی داشته باشیم و امیدواریم دوستان ما در نهادهای مختلف در برگزاری این همایش به هدف خود دست یابند.
قائم مقام معاونت ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری نیز در این همایش با تأکید بر رویکرد ارزش محور مبتنی بر آیات قرآن گفت: وظیفۀ تبیین بسیار وظیفۀ مهمی است. اگر قرآن را به خوبی قرائت کنیم، به خوبی با تجویدش آشنا باشیم، به خوبی چاپ و نشر کنیم، حتماً لازم است، منتها آن عالم قرآنی یا قاری قرآنی یا هنرمند قرآنی باید بتواند شرایط زمان را بر اساس ارزشهای قرآنی تبیین کنند.
سیدمهدی مصطفوی دربارۀ ضرورت ورود مفسران و اندیشمندان قرآنی به مسائل روز دنیا افزود: امروز اگر یک شخصیت قرآنی و یک مفسر قرآنی در برابر ظلمی که در جهان و در برابر کشتاری که در فلسطین مبارز و قهرمان وجود دارد، سکوت کند، به هیچ وجه جایز نیست. تبیین ارزشهای قرآنی به هیچ وجه به ما اجازه نمیدهد در برابر ظلمی که نسبت به مظلومان صورت میگیرد، بنشینیم و نظاره گر باشیم. تبیین به هیچ وجه به ما اجازه نمیدهد که برای یافتن جایگاه رفیع و ارزشمند مسلمانان در جهان بی تفاوت بنشینیم؛ به ویژه در عرصهای که زمان، زمان تغییرات است.
وی گفت: تبیین اندیشمندان قرآنی و علاقهمندان قرآنی باید ما را به آن سمت ببرد که جایگاه پیروان قرآن کریم، جایگاه خداباوران در جهان سکولار به خوبی محفوظ باشد. ان شاءالله این اجلاس فاخر بتواند کمک کند ما یک قدم جلوتر به سمت تشکیل امت اسلامی و تمدن نوین ا سلامی پیش برویم.
در ادامه این مراسم از تفسیر تسنیم آیت الله العظمی جوادی آملی و تفسیر التحقیق و التنویر ابن عاشورا تونسی نیز تمجید و رونمایی شد.
نخستین همایش بینالمللی قرآنی «رسالاتالله» صبح امروز با پیام آیت الله جوادی آملی و با هدف توسعه و تقویت «دیپلماسی قرآنی» و مشارکت بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و دیگر نهادهای فرهنگی کشور برگزار شد.