برنامه خطیرِ استقلال قبل از فروش سهام!
علی خطیر در روزهای اخیر تفاهمنامهای با یک شرکت مالزیایی برای ساخت ورزشگاه انجام داده است.
مصطفی آجورلو در تیر ماه ۱۴۰۱ پس از اعلام افتتاح شبکه استقلال گفت: یک خبر خوب دیگر هم بدهم. بعد از این مراسم با آقای سالمیزاده قراردادی را امضا میکنیم تا به ما کمک کند. ۶ ماه است درگیر طراحی و ساخت استادیوم اختصاصی استقلال هستیم که از طریق ایشان و شرکتشان در کشور فرانسه برای این کار اقدام میشود.
او ادامه داد: قرار است در تاریخ ۱۵ تیر نقشه برای ما ارسال شده و توسط آقای سمیعی قرارداد آن تنظیم شود. به آقای رئیس جمهور گفتم قبلا یک استادیوم ساختهاند، بگذارید من هم یک استادیوم بسازم، سرمایه گذار آوردهام، به من زمین بدهید.
آجورلو از مدیریت استقلال کنار گذاشته شد و البته با این تیم یک قهرمانی بدست آورد، اما جدایی او باعث شد پروژه ساخت و ساز زمین اختصاصی استقلال به فراموشی سپرده شود.
در روزهای اخیر علی خطیر مدیر عامل باشگاه استقلال تهران از ساخت همان ورزشگاه اختصاصی استقلال و ادامه پروژه سردار آجورلو خبر داد و تفاهمنامهای را با شرکت مالزیایی و غیر مستقیم با شرکت چینی در مورد ساخت ورزشگاه اختصاصی به امضاء رساندند.
اگر این اتفاق به ظاهر خوبی در باشگاه استقلال است، اما مواردی وجود دارد که این تفاهمنامه را کمی مشکوک جلوه میکند.
وزارت ورزش و جوانان در مورد این تفاهمنامه هنوز واکنشی نشان نداده است و این موضوع ۲ معنا دارد؛ یا وزارت ورزش و جوانان از امای این تفاهمنامه بی اطلاع است و یا مخالف این اتفاق است.
طبق شنیدههای ما از برخی منابع باشگاه استقلال در مورد این فرایند درخواستی به وزارت ورزش و جوانان نداده است و تفاهمنامه به شکلی است که باشگاه استقلال باید زمین مورد نظر را در اختیار شرکت مالزیایی قرار دهد و فی الواقع هنوز زمینی از سوی وزارت ورزش به باشگاه استقلال داده نشده است.
چندی قبل نیز دیدار خطیر با سفیر عربستان نیز در فضای مجازی جنجال به پا کرد و وزارت ورزش نیز در واکنش به این اتفاق از باشگاه استقلال خواست در چنین مواردی باید با بخش بین الملل وزارت ورزش و جوانان هماهنگ باشد و دیدار با سفرای دیگر کشورها در حیطه اختیارات باشگاهها نیست.
در مورد ماجرای تفاهمنامه استقلال با شرکت مالزیایی؛ چینی و قطری وزارت ورزش هنوز واکنشی نشان نداده است و جزئیات این اتفاق که آیا هماهنگ شده است یا خیر؟
بعد از حسابرسی و شفافیت نصفه و نیمه در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هرگونه فرایند مالی میتواند خصوصی سازی را به تعویق بیندازد حال این فرایند تعهد مالی باشد یا حقوقی! چرا که تکلیفهایی که این دو مدیر عامل ایجاد کنند بر دوش مالک یا مالکان آینده این دو باشگاه خواهد بود.
وزارت ورزش در زمان باقیمانده تا فروش سهام پرسپولیس و استقلال باید مراقبت ویژهای از این دو باشگاه داشته باشد چرا که هر گونه فرایندی میتواند این دو باشگاه را دوباره زیر سایه دولت نگه دارد و هزینههای ایجاد شده مطابق گذشته از سوی مدیران به این دو باشگاه تحمیل میشود، اما بازپرداخت آن بر دوش دولت خواهد بود.
با اضافه شدن علی آقا محمدی به هیئت مدیره باشگاه استقلال تهران و با توجه به تجربه اودر باشگاه استقلال، قطع به یقین هر گونه تعهد بر دوش این باشگاه تا قبل از خصوصی سازی منتفی خواهد بود.
در جلسه امروز هیئت مدیره باشگاه استقلال تهران نماینده خصوصی سازی از مدیر عامل و عضای هیئت مدیره باشگاه استقلال برای درآمد زایی مناسب و نظم دهی به امور باشگاه تشکر کرد و این نقطه مثبتی برای خطیر پیش از دوران خصوصی سازی محسوب میشود.
تعهدات سابق این دو باشگاه در دورههای قبل بدهیهای زیادی را ایجاد کرده است و در سالهای اخیر زیانده بدودن این دو باشگاه یکی از دست اندازهای خصوصی سازی دو تیم محسوب شده و از سوی دیگر هیچکدام از مدیران عامل دو تیم در ادوار پس از حضورشان در مورد این بدهیها توضیحات شفافی ارائه نکردند.
باید دید در روزهای آتی وزارت ورزش و جوانان در دوران قبل از واگذاری ۵۱ درصد سهام دوباشگاه باز هم تغییرات مدیریتی انجام خواهند داد یا خیر؟