عزم جدی برای رفع مشکلات چاههای عمیق نیشابور
جلسه بررسی مشکلات چاههای عمیق شهرستان نیشابور با حضور معاون شرکت آب منطقه ای استان و نمایندگان چاههای عمیق شهرستان نیشابور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه گفت: مسئولان ردههای میانی موظف هستند مشکلات را برای رفع به مسئولان ردههای بالا منتقل و پیگیری کنند و مسئولان تصمیم گیرنده نیز باید با همفکری و مشارکت کشاورزان نسبت به اتخاذ برنامههای درست اقدام کنند.
هاجر چنارانی افزود: بهتر است مدیریت برق و آب به دست مسئولان خود شهرستان سپرده شود، چون مطمئنا بهتر مدیریت خواهد شد، امسال به علت قطعی برق به برخی از چاههای عمیق این شهرستان حدود ۶۰۰ میلیون تومان خسارت وارد شد.
وی ادامه داد: برگشت وجوه جرائم سالهای گذشته چاههای عمیق به شهرستان برای اجرای طرحهای آبخیزداری، آبخوان داری و تغذیه مصنوعی سفرههای زیرزمینی و همچنین سهم خواهی از تولید برق نیروگاه سیکل ترکیبی نیشابور برای خود شهرستان، از دیگر مطالبات کشاورزان نیشابوری است.
چنارانی با بیان اینکه کارشناسان باید در آمایش سرزمین بر اساس نوع خاک، میزان آب و شرایط اقلیمی، نوع کشت را مشخص و ترویج کنند، افزود: اقتصاد دنیا به سمت تولید محصولات گلخانهای و شیلات حرکت کرده است و ما نیز باید از این مسیر کارشناسی شده عقب نمانیم.
غلامحسین ساربان معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در جمع نمایندگان چاههای عمیق گفت: تولیدات گیاهی، بزرگترین مصرف کننده آب و برق در حوزه بخش کشاورزی است و ۲۵ تا ۳۰ برابر نزولات آسمانی، تبخیر داریم.
وی اظهار داشت: در یک بازه زمانی، بدون مطالعه، مجوزهایی برای حفر چاه در دشتهای کشور صادر شد که امروز دچار مشکلات عدیدهای در کشور شده ایم و متاسفانه آب تنها کالایی است که نمیتوان آن را با صرف هزینه خریداری و وارد کشور کرد، بنابراین باید قدر این نعمت الهی را بیشتر دانست.
ساربان با تاکید بر سرمایه گذاری در حوزه آب خاطر نشان کرد: با انجام سامانههای آبیاری زیر سطحی در باغات، مصرف آب به یک سوم کاهش پیدا خواهد کرد.
غلامرضا ممدوحی مدیر حفاظت آب شرکت آب منطقهای خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در استان ۲۹ تشکل مربوط به حوزه آب داریم و تمام اقدامات آب در تشکلهای مربوطه در حال پیگیری است.