پخش زنده
امروز: -
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از مهمترین دستاوردها و اقدامات ناوگروه ۸۶ در حرکت اقتداری و پیمایش اقیانوس ها، نشان دادن توان و اقتدار نظامی ایمنی امنیت و دانش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ امیر دریادار شهرام ایرانی امروز در همایش اقتدار ۳۶۰ درجه در دانشگاه خلیج فارس به تبیین دستاوردهای ناوگروه ۸۶ جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
وی گفت: یکی از نشانههای اقتدار هر کشوری پرچم آن کشور است که ما با این حرکت توانستیم پرچم ایران را به دورترین آبراهههای جهان به نمایش بگذاریم.
امیر دریادار ایرانی افزود: ما اقتدار دینی و فرهنگی خود را نیز به کشورها نشان دادیم زمانی که ناو ما برای اولین بار به بندر ریودوژانیرو در برزیل رفت و مقامات آنجا با توجه به حسن رفتار کارکنان ما مدت اقامت را از دو روز به هفت روز افزایش دادند که در عرف بینالمللی بیسابقه است و زمانی هم که بدرقه کردند گفتند تا به حال چنین سربازان دریایی را تجربه نکرده بودیم.
وی گفت: بیشترین صرفهجویی در ماموریت اقتدار ۳۶۰ درجه رقم خورد. ازجمله در مصرف سوخت که بیشترین سهم را در هزینههای ناوگروه دارد و اگر بخواهیم با یک نیروی دریایی خارجی که بتواند این ماموریت را انجام دهد مقایسه کنیم واقعا هزینه آنچنانی در قبال اقتداری که تولید کرده نداشته است. ما دستاوردهایی داشتیم که در همه حوزهها در کشور قابل استفاده و در اقتصاد اثرگذار است. در ملاقات با وزیر علوم یک مورد را به ایشان گفتیم که گفتند اگر همین یک دستاورد باشد بسیار آورده برای کشور دارد.
دریادار ایرانی افزود: تقریبا دو ماه بعد از این ماموریت، در سواحل برزیل آمریکاییها خواستند یک شناور نفتکش ما را مورد بازرسی قرار دهند. تیم اسکورت ما روی شناور بود و وقتی پشت بیسیم اعلام کردند تیم اسکورت نیروی دریایی ارتش ایران روی این نفتکش مستقر است فقط ۲۴ ساعت دنبال کردند و بعد جدا شدند و رفتند در حالی که ارتش آمریکا رسما سابقه دزدیدن نفتکش ما را داشت. تاثیر این روی اقتصاد مشخص است و دشمن این حساب را میکند که اگر اقدامی کند با او مقابله میشود.
وی گفت: این ماموریت ۲۳۲ روز بوده است، ولی ۲۱۳ روز عملیات اجرایی داشته که به حروف ابجد نام حضرت زهرا (س) است.
همچنین رئیس دانشگاه خلیج فارس در نشست با فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: دانشگاه خلیج فارس اجرای کارهای ارزشمندی را در حوزههای فنی و ساخت قطعات مورد نیاز شناورها، سامانه رانش و ارتعاشات و مانیتورینگ آن، اعلام خطر آنلاین، تفسیر و مشخص کردن خرابیها را با نیروی دریایی بوشهر شروع کرده که امیدواریم در آینده شاهد همکاریهای بیشتر آن باشیم.
دکتر مدرسی افزود: دانشگاه خلیج فارس در رتبهبندی جدید دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور هفت پله ارتقا یافته است و اکنون دارای رتبه اول بین دانشگاههای جوان در کسب درآمدهای صنعتی است.
وی گفت: در حوزه هوشمندسازی برق و فناوریهای دریا، اینترنت اشیا و امنیت سایبری نیز در بین دانشگاههای سرآمد کشور قرار دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش هم گفت: براساس تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص امنیت دریایی ما امروزه میتوانیم ادعا کنیم که با تکیه بر تجربه و دانش بومی کشور تسلط کافی برای برقراری امنیت در دریاها را داریم.
امیر دریادار ایرانی افزود: ما دانشگاهها را پشتیبان اقتدار و امنیت کشور میدانیم.
وی بیان کرد: ما در حوزههای آبزی پروری نیز برای تعامل با دانشگاه اعلام آمادگی میکنیم. همچنین امنیت سایبری، هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی نیز از اولویتهای ما در نیروی دریایی است و ما نیز علاقمندیم بیشتر از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه استفاده کنیم.
امیر دریادار ایرانی افزود: همکاری با شرکتهای دانش بنیان و استفاده از دانش و مهارت نیروهای علمی جوان کشور نیز برای ما اهمیت ویژهای دارد و آنها را موتور محرک نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی میدانیم.
همچنین امروز تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه خلیج فارس بوشهر و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران امضاء شد.
از اهداف این تفاهم نامه همکاری آموزشی و پژوهشی بهویژه در حوزه مهندسی دریا، دانش افزایی کارکنان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، پرورش زمینههای نوآوری و کارآفرینیِ دانش بنیان در دانشجویان دانشگاه، توسعه دانش بنیان صنایع دریایی و نخبهپروری، دستیابی به فرم بدنههای جدید شناورها، بومیسازی ساخت اجزای موتورهای دریایی و تحقیق و توسعه در این زمینه، همکاری اساتید نیروی دریایی در زمینه راهنمایی و مشاوره پایاننامهها و رسالههای دانشجویان، تبادل استاد بین دانشگاه خلیجفارس و دانشگاه علوم دریایی، اما م خمینی (ره)، انجام طرحهای مشترک تحقیقاتی بین نیروی دریایی و دانشگاه، تعهدات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، کمک به تجهیز و تأمین سامانههای اندازه گیری و رانش آزمایشگاه مهندسی دریا، کمک به راه اندازی کارگاه موتورهای دریایی در دانشگاه خلیج فارس، واگذاری بخشی از تجهیزات و وسایل بلا استفاده مانند موتورهای دیزل و برخی از قطعات آنها، حمایت از راه اندازی کارگاه مدلسازی شناوره و انتقال دانش فنی و تبادل تجربیات با کارشناسان دانشگاه خلیج فارس است.