پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی برلزوم استفاده از ابزارهای نوین و فناوری روز برای مدیریت شهری و ارتقای امنیت روانی و اجتماعی شهروندان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،ناصرعتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در جلسه بررسی نتایج بازدید کلانتریها در خصوص پیشگیری از جرایم پرتکرار که با حضور مسئولین قضایی شهری و انتظامی استان و مرکز استان و حضور ویدیو کنفرانسی دادستانهای حوزههای قضایی برگزار میشد با گرامیداشت حماسه ۹دی گفت:روز ۹دی روز تجدید بیعت مردم با انقلاب، نظام و ولایت است و برگ زرینی در آلبوم افتخارات مردم بصیر و سلحشور ایران اسلامی است.
عتباتی گفت: امنیت مقولهای هست که حاصل تلاش زحمت کشان در نیروهای نظامی، انتظامی، امنیتی، و قضایی با همدلی و همکاری حاصل میشود و آنچه که بیشتر قابل لمس است زحمات نیروهای عمل کننده و مدیریت شهری در کف میدان است.
وی با اشاره به تفاوت پلیس اسلامی با پلیس دیگر کشورها گفت: پلیس اسلامی در کنار قانون اخلاق مدار هست و در خصوص مسائل با محوریت اخلاق عمل میکند که این خود بسیار ارزشمند است.
مقام ارشد قضایی استان به تقویت برنامههای پیشگیرانه در مقابله با جرم تاکید و گفت:هر قدر در این باب وقت و انرژی صرف کنیم یقینا هزینهها به مراتب کمتر خواهد بود و نتایج مطلوب حاصل خواهد شد.
رئیس کل دادگستری استان به استفاده از سیستمهای علمی و فناورانه برای کنترل و پایش بزهکاری در شهر اشاره و گفت:باید از روشهای سنتی و قدیمی عبور کرد و نسبت به نظارت و پایش دیجیتالی در شهرها اقدام نمود.
مقام ارشد قضایی استان به برخی اقدامات موثر که موجب کاهش چشم گیر بزهکاری در آن خصوص شده است اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال اقدامات شرکت برق استان در تعویض کابلهای مسی به کابلهای خودنگهدار موجب کاهش ۷۰درصدی سرقت سیم کابل شد و یا ایجاد کمپ ترک اعتیاد و جمع آوری معتادین متجاهر موجب کاهش جرم سرقت به میزان ۵۰درصد گردید.
عتباتی تاکید کرد، پیشگیری کیفری در جای خود، اما باید بیشتر به سمت پیشگیریهای وضعی، فرهنگی و اجتماعی حرکت کرد و در این راه ارائه آموزشهای لازم بسیار مهم و حائز اهمیت است که نیازمند هماهنگی و همکاری تنگاتنگ معاونت اجتماعی دادگستری استان و معاونت اجتماعی انتطامی استان میباشد.
رئیس کل دادگستری استان در پایان صحبتهای خود به ضابطان تاکید کرد در کنار اقدامات قانونی مبارزه با جرم و بزهکاری و انجام اقدامات قضایی صلح و سازش در پروندهها را هم مورد توجه قرار دهند و از ظرفیتهای کلانتریها و پاسگاهها برای تحقق سازش بین اصحاب پرونده تلاش کنند.
در ادامه جلسه مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هم گفت: باید جرایم در مناطق شهری آسیب شناسی شوند و فراوانی جرایم در بخشهای مختلف شهری مورد بررسی قرار گیرد و مطابق آن اقدامات پیشگیرانه وضعی را برنامه ریزی و عملیاتی کرد.
مجیدی افزود، در این زمینه نیازمند همکاریهای موثر مدیریت شهری و انتظامی با حمایت دستگاه قضایی میباشد.
دادستان مرکز استان اضافه کرد، امروز پلیسی موفق است که بتواند با استفاده از فناوریهای نوین شهر را اداره کند و تحقیقات نشان داده است که درهر جایی از علم و فناوری بروز استفاده شده است میزان ارتکاب جرایم کاهش چشم گیری داشته است.
مجیدی تاکید کرد، باید به سمت پلیس علمی و تخصصی رفت و از ابزار نوین در مدیریت شهری استفاده کرد.
در ادامه جلسه فرماندهان انتظامی حاضر در جلسه و سایر اعضا به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند و دستورات جلسه طرح و پیرامون هر یک بررسیهای لازم انجام و جلسه با تصویب مصوباتی به کار خود خاتمه داد.