لغو سوپرجام ترکیه در ریاض شروع کشمکش دو کشور
بعد از لغو بازی سوپرجام ترکیه که قرار بود روز جمعه به میزبانی ریاض عربستان برگزار شود؛ هیچ یک از دو طرف از مواضع خود عقب نمینشینند و خود را محق در این قضیه میدانند.
به گزارش
گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما؛ مسئولان عربستانی مدتی است قصد دارند با میزبانی رقابتهای مهم فوتبال جهان، عامل رشد و ترقی این ورزش در کشور خود شوند؛ اما این بار این میزبانی نقطه شروع یک بحران سیاسی و تنش بین المللی شد؛ و کار به جایی رسیده است که رجب طیب اردوغان به این موضوع واکنش نشان داد و حتی خواستار برکناری رئیس فدراسیون فوتبال ترکیه شده است.
آرش شکرریز کارشناس حقوق بین الملل ورزش در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری صداوسیما اعلام کرد ممکن است عربستان توانسته باشد زیرساخت هایش را برای برگزاری این دست رقابتها آماده کند، ولی برای تضاد فرهنگی مابین عربستان و کشور ثالث آماده نیست.
شکرریز گفت: " بازی سوپرجام ترکیه برای بحث تبلیغاتی به عربستان میرود و در واقع حاکمان عربستان در پی این هستند که نشان بدهند ما مملکتی به سمت اروپایی شدن یا مدرنیته اروپایی شدن هستیم، بنابراین توانایی میزبانی جام جهانی را داریم در واقع اینها دارند مقدمه چینی میکنند برای اینکه میزبان جام جهانی باشند؛ بنابراین سعی میکنند مسابقات مختلف از جمله الکلاسیکو، سوپرجام اروپا، سوپرجام ترکیه را کم کم در عربستان برگزار کنند؛ زیرساختهایی را ایجاد کردند؛ اما آنچه که نمیتوانند درست کنند تضاد فرهنگی هست که بین تماشاگران و فوتبال کشور ثالث و عربستان وجود دارد. "
آرش شکرریز ادامه داد: " اگر شما بخواهید یک چنین مسابقهای را برگزار کنید باید قبول کنید آنچه که تماشاگر آن رقابت در کشور خودش انجام میداده است، بتواند در کشور شما هم انجام بدهد که نشده است؛ تماشاگران در سوپرجام ترکیه در عربستان به مناسبت صدسالگی تاسیس ترکیه نوین شعارهایی سردادند و عربستان گفته است که نباید این کار را بکنید.
کارشناس حقوق بین الملل ورزش ادامه داد: اینکه سرود ملی یک کشور در کشور دیگری نواخته بشود در تمام مسابقات رسمی امری متعارف است و این مشکلی ایجاد نمیکند؛ مشکل از آنجا شروع میشود که عربستان مخالف آن شعارهایی شده که در مدح بنیانگذار ترکیه نوین بوده و همین مسئله باعث شده که الان پرونده خیلی بزرگی به وجود بیاید، ترکیه علیه عربستان و عربستان علیه ترکیه و مسابقه لغو شده است.
آرش شکرریز در پایان گفت: ما اگر قیاس و خط کش را قوانین بین المللی در نظر بگیریم آنچه در ترکیه برگزار میشده است مورد تایید یوفا بوده؛ چون ترکیه زیرمجموعه یوفا هست، مسابقات به این صورت بوده که سرود ملی نواخته میشده است؛ شعارهایشان را سر میدادند و یا هر چیزی که بوده و یوفا هم سالهای قبل بر آنها مشکلی نمیگرفته است.