پخش زنده
امروز: -
مدیر امور بیمهای صندوق بیمه کشاورزی کشور از برآورد خسارت ۱۳۰ میلیارد تومانی بروز بیماری در مزارع پرورشی میگوی استان بوشهر خبر داد و گفت: تا کنون ۳۰ میلیارد تومان غرامت به پرورشدهندگان پرداخت شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، قدرتالله نوری در جمع خبرنگاران در بوشهر با اشاره به شیوع بیماری در مزارع و خسارت به پرورشدهندگان میگو در فصل جاری، بیان کرد: نحوه ارزیابی خسارت در صندوق بیمه کشاورزی در گذشته بهصورت سنتی صورت میگرفت، اما در سه سال اخیر با استفاده از روشهای از راه دور ماهوارهای ارزیابی میشود.
وی با بیان اینکه ارزیابی ماهوارهای بهصورت دو مرحلهای است، افزود: کارشناسان ارزیاب خسارت در محل حضور پیدا میکنند و به صورت ماهوارهای مشخص و هر ۵ روز مزارع مورد پایش قرار میگیرند که به صورت ۵ ساله نیز میانگین تولید هر زمین زراعی مشخص میشود، علاوه بر آن برآورد خسارت توسط کارشناسان به طور میدانی نیز انجام میشود.
مدیر امور بیمهای صندوق بیمه کشاورزی کشور از برآورد پرداخت غرامت ۱۳۰ میلیارد تومانی به خسارتدیدگان پرورش میگو استان بوشهر خبر داد و گفت: امسال بخشی از میگو پرورشی استان بوشهر به سبب شیوع بیماری دچار خسارت شد که تا کنون صندوق بیمه کشاورزی ۳۰ میلیارد تومان خسارت غرامت به پرورشدهندگان تحت پوشش بیمه و مشمول عوامل خطر هستند پرداخت کرده است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۶۲ درصد از مزارع میگو این استان تحت پوشش بیمه قرار دارد، عنوان کرد: با نگاه ویژه دولت در حمایت از تولیدکنندگان امیدواریم تا پایان دی از مجموع ۱۰۰ میلیارد تومان مطالبات باقیمانده بالغ بر ۵۰ درصد آن پرداخت شود.
نوری اظهار کرد: صندوق بیمه کشاورزی کمتر از ۲۰ میلیارد تومان حق بیمه از پرورش دهندگان میگو دریافت کرده است، اما در راستای حمایت از تولیدکنندگان و برای بازگشت به چرخه تولید این صندوق ۵ برابر بیشتر حق غرامت پرداخت خواهد کرد.
وی در ارتباط با گلایه گوجهفرنگیکاران بوشهری نسبت به میزان تعهد صندوق بیمه، بیان کرد: روش حق بیمه از دو طریق به دست میآید، یک ضریب خطر محصول و دوم تعهدی است که داده میشود، اگر تعهد بالا برود کشاورز باید هزینه بیشتری پرداخت کند.
مدیر امور بیمهای صندوق بیمه کشاورزی کشور ضریب خطر گوجه فرنگی در استان بوشهر را حدود ۴۰ درصد برشمرد و ادامه داد: ۴۰ درصد حق بیمه باید توسط کشاورز پرداخت شود و ضریب خطر هر قدر نزولی شود نیز کشاورز حق بیمه کمتری دریافت میکند. تعهد ما در بیمه پایه حدود ۱۶ میلیون تومان است و سهم پرداختی کشاورز نیز حدود ۱.۵ میلیون تومان است. اگر کشاورزان به دنبال افزایش تعهد بیمه هستند باید از بیمههای ترجیحی استفاده کند.
وی بیان کرد: صندوق بیمه کشاورزی بر اساس قانون مجلس کشاورزان میتوانند محصولات و خدمات کشاورزی و عوامل تولید هم بیمه کنند.
نوری از اجرایی شدن بیمه زنجیره تولید خبر داد و گفت: با تلاشهای صورت گرفته از سال گذشته عوامل تولید یک محصول مانند کارخانهها سردخانههای فرآوری تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند.
وی بیمه ماشینآلات کشاورزی، آبیاری تحت فشار، سیلوها و ادوات صیادی را جزء طرحهای جدید صندوق بیمه کشاورزی برشمرد و اضافه کرد: بیمه تضمین تولید نیز برای دو محصول در کشور اجرایی شده که امیدواریم بتوانیم این بیمه را برای کل محصولات تعمیم بدهیم.