پخش زنده
امروز: -
بیش از ۱۶ میلیون قطعه جوجه گوشتی در هر دوره جوجه ریزی در آذربایجانغربی تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: از ۷۵۱ واحد صنعتی طیور در سطح استان، تعداد ۶۹۳ واحد فعال است.
پرویز بستانچی افزود: از بین واحدهای مرغ گوشتی کشور، ۷۵۱ مورد شامل بیش از چهار درصد در این استان واقع شده که ظرفیت واحدهای فعال، ۱۶ میلیون و ۶۶۰ هزار قطعه جوجه در هر دوره است.
بستانچی، با بیان اینکه براساس آمار و ارقام موجود، آذربایجانغربی قطب فعال تولید مرغ کشور بوده و در رده هفتم کشوری قرار دارد ، اظهارکرد: هفت زنجیره فعال در استان وجود دارد که ۴۶ درصد جوجه ریزی توسط این زنجیره ها انجام می شود.
وی گفت: این استان دارای دو واحد مرغ اجداد از نژاد ایرانی آرین است که در پی تحریمهای سال ۱۳۹۸ و با دستور رهبر معظم انقلاب برای حمایت از دستاوردهای ایرانی و اسلامی این واحدها توسط شرکتهای زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ راه اندازی و تقویت شده است.
بستانچی، با اشاره به برنامه های حمایتی برای توسعه پرورش مرغ آرین افزود: در همین راستا تسهیلات به تولید کنندگان مرغ آرین با نرخ بهره ۲ تا ۶ درصد اعطا می شود و شرکت پشتیبانی امور دام نیز نهاده مدت دار به آنان ارائه می کند و اجازه خرید توسط شرکت امور دام برای آن ۱۲ درصد بیش از سویه های وارداتی است.
وی تصریح کرد: ۲۶ تا ۳۰ درصد از تولید گوشت مرغ استان از نژاد آرین است که ارومیه، خوی، مهاباد، نقده، میاندوآب، سردشت، بوکان و پیرانشهر بیشترین میزان تولید را در این زمینه دارند.
بستانچی همچنین گفت: ۶۷ واحد مرغ مادر در استان وجود دارد که ۶۱ واحد از این تعداد فعال بوده و ۱۶ واحد مرغ مادر از نژاد آرین در استان فعالیت می کند.
معاون بهبودتولیدات دامی جهادکشاورزی آذربایجانغربی، با اشاره به افزایش و توسعه زنجیره های موجود اضافه کرد: هم اکنون دو زنجیره درخواست افزایش ظرفیت به میزان ۲.۵ میلیون قطعه را ارائه کرده اند که در یک سال آینده در شهرهای ارومیه و بوکان فعال خواهند شد.