پخش زنده
امروز: -
دانش آموزان خراسان جنوبی با تولید محصول نانو، مقام سوم جشنواره خوارزمی کشور را از آن خود کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: دانشآموزان عرفان هزاری، سید علی طاهری و سید محمد رضوی، با انجام یک پژوهش گروهی و تولید محصول نانو که به حاصلخیزی خاک در بیابانزدایی کمک میکند، مقام سوم جشنواره کشوری خوارزمی را از آن خود کردند.
موسوی نژاد با اشاره به افزایش بازدهی آب و حاصلخیزی خاک بیابان با استفاده از محصول نانوی تولید شده توسط دانش آموزان استان افزود: این دانش آموزان بیرجندی با کمک اساتید راهنمای خود توانستند ایده حاصلخیزی خاک بیابان را تبدیل به یک محصول نانو کنند و در سال گذشته رتبه برتر کشوری در بین پژوهشهای دانشآموزی را کسب کردند و امسال هم موفق به کسب رتبه سوم در جشنواره جوان خوارزمی شدند.
وی گفت: خراسان جنوبی با ۱۲ میلیون و ۹۸۹ هزار و ۲۸۴ هکتار اراضی بیابانی و مراتع کم تراکم بیابانی دومین استان بیابانی کشور است که با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی، این اراضی ۸۶ درصد مساحت استان را شامل میشود و از این رو باید برنامهریزی دقیق برای جلوگیری از گسترش بیابان انجام شود.
عرفان هزاری، به نمایندگی از تیم پژوهشی در معرفی این طرح، گفت: از ۲ سال قبل پروژه تولید محصول نانو فناوری برای حاصلخیزی خاک بیابان را شروع کردیم و تابستان امسال این محصول نتیجه داد.
سرپرست یتم پژوهشی دبیرستان دوره دوم شهید بهشتی بیرجند افزود: با تکمیل مطالعات و ساخت محصول توانستیم به جشنواره خوارزمی راه پیدا کنیم و بعد از چهار نوبت دفاع و مصاحبه، مقام سوم کشوری را کسب کردیم.
این دانشآموز پایه دوازدهم دبیرستان استعدادهای درخشان مرکز استان گفت: با توجه به اینکه در استان خشک و بیابانی هستیم در واقع میخواستیم با این ایده مشکلی از خراسان جنوبی را رفع کنیم.
وی گفت: این محصول پژوهش شده که به مرحله تولید نیز رسیده در واقع نوعی کلوئید است که به خاک بیابان تزریق شده و با فرسایش کمتر، بستر رشد گیاهان را تامین میکند و اگر این محصول در سطح وسیع استفاده شود میتوان کویر را تبدیل به خاک حاصلخیز کرد.
عرفان هزاری افزود: پژوهشسرای دانش آموزی جابر بن حیان و دبیرستان شهید بهشتی بیرجند از ما حمایت کردند تا توانستیم ایده خود را به تولید برسانیم و امیدواریم این حمایتها تداوم داشته باشد، تا بتوانیم محصول را در مقیاس بزرگ آزمایش و سپس ثبت اختراع کنیم چرا که نمونه مشابه این اختراع در ایران وجود ندارد و محصول از نمونههای جهانی نیز ارتقا یافتهتر است.
به گفته هزاری، با استفاده از این محصول میتوان بازدهی خاک بیابان را افزایش داد و حاصلخیز کرد که انتظار میرود محیط زیست، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی از این طرح حمایت کنند.