پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: یکی از اهداف برگزاری گردهمایی تخصصی پلاسماپزشکی، معرفی فناوری پلاسما به مردم و جامعه پزشکی به عنوان سرریز دانش هستهای است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر شهرام صیادی با اشاره به برگزاری نخستین گردهمایی تخصصی پلاسماپزشکی در تاریخ ۱۱ دی ماه در دانشگاه علوم پزشکی البرز که برای اولین بار در کشور برگزار میشود، افزود: یکی از اهداف برگزاری این گردهمایی تخصصی که با حضور مسئولان سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اساتید و دانشجویان برگزار میشود، ایجاد هم افزایی میان سازمانها و نهادهای مرتبط با جامعه پزشکی است تا بتوانیم فناوری پلاسما را که سرریز دانش هستهای است، به مردم و جامعه پزشکی معرفی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: یکی از چالشهای حوزه سلامت، بیماری دیابت و زخم دیابتی است و نتایج یک پیشمایش ملی در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۴۰۰ نشان داد آمار شیوع دیابت نوع ۲ در کشور از ۱۱ درصد به ۱۴ درصد افزایش یافته که نشان از افزایش ۳۰ درصدی طی پنج سال دارد.
وی گفت: عواملی مختلفی در بروز این مسئله تاثیرگذار بوده اند که از جمله آنها میتوان به کم تحرکی و چاقی اشاره کرد. با این حال، از این آمار، ۱۵ درصد کسانی بودند که متاسفانه دچاز زخم دیابتی شدند و از این تعداد هم ۱۵ درصد، به زخمهایی مبتلا شدند که در نهایت به قطع عضو منجر شد.
دکتر صیادی افزود: بر همین اساس، طی این گردهمایی تخصصی قصد داریم تا ضمن معرفی این فناوری جدید، جامعه پزشکی و مردم با ظرفیتهای استفاده از پلاسماپزشکی در حوزه سلامت و بهبود این گونه زخمها آشنا شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: درمان زخم با پلاسما چند مزیت دارد؛ نخست، اثرات ضد میکروبی آن است؛ دوم، دوره بهبود کوتاهتر و سرعت التیام زخم سریعتر خواهد بود و از آنجایی دفعات مراجعه فرد به مراکز درمانی کمتر خواهد شد، از جنبه هزینهها نیز صرفه جویی خواهد شد.
آقای صیادی گفت: یکی از کاربردهای دیگر پلاسما، درمان بیماریهای بدخیم یا سرطان است؛ بدین معنی که DNA سلولهای بدخیم را هدفگیری میکند و هیچ آسیبی به سلولهای سالم وارد نمیشود.
وی با اشاره به تعامل و همکاری نزدیک میان دانشگاه علوم پزشکی البرز با متخصصان سازمان انرژی اتمی در زمینه توسعه فناوری پلاسما، افزود: امیدواریم که با راه اندازی سامانههای درمان زخم و سرطان، بتوانیم به افراد مبتلا به این بیماریها کمک کنیم تا زودتر به جامعه برگردند و با درمان سریعتر بیماری، از قطع عضو جلوگیری و تحولی بزرگ را در این حوزه ایجاد کنیم.