کیفیت محصولات نساجی متاثر از ماشین آلات مستهلک
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفت: عمدهی ماشین آلات صنعت نساجی که به کشور وارد میشود, ۱۵ تا ۲۰ سال سن دارد و همین موضوع کیفیت و کمیت محصولات نساجی را تحت تاثیر قرار میدهد.
آقای حسن نیلفروش زاده در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به افزایش عمر ماشین آلات صنعت نساجی، گفت: در صنعت نساجی خصوصا در بخش بافت، به جهت آنکه عمر ماشین آلات بالا رفته، بهره وری هم به همان نسبت کمتر شده است. در این صنعت و در یک کارخانهی ریسندگی و بافندگی ملاک بهره وری، تعداد ماشین آلات نیست بلکه تکنولوژی روز دنیا ملاک است.
وی افزود: در حال حاضر عمر ماشین آلاتی که در مجموعههای نساجی کشور از آن استفاده میشود، حدود ۲۵ سال و یا بیشتر است.
نیلفروش زاده ادامه داد: سرعت ماشین آلات مدرن در حوزهی بافت تار و پودی اگر بر حسب دور در دقیقه محاسبه شود ۷۵۰ دور در دقیقه است در صورتی که ماشین آلات موجود در کشور ۳۰۰ تا ۳۵۰ دور در دقیقه است که این موضوع تاثیر بسزایی در بازدهی تولید میگذارد.
به گفته عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران؛ وقتی سن ماشین آلات مورد نیاز صنعت بالا میرود وابستگی فنی قطعات بیشتر میشود و بازدهی تولید و بهره وری ماشین آلات پایین میآید.
وی افزود: در کشور ترکیه قوانینی وجود دارد که تولیدکننده را تشویق میکند تا ماشین آلات تولیدشان را در دورههای کوتاه مدت تعویض کنند.
آقای نیلفروش زاده گفت: به عنوان نمونه تولیدکنندگان صنعت نساجی در کشورهای دیگر اگر ۶ سال مالیات ارزش افزوده را اندوخته کنند به شرطی که در پایان ۶ سال تبدیل به ماشین آلات جدید کنند از پرداخت مالیات معاف میشوند، همین موضوع سبب میشود تا ماشین آلات دست دو را به ایران بفروشند که عمدهی این ماشین آلات هم ۱۵ تا ۲۰ سال عمر دارند.