پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفت: این رژیم چارهای جز عقب نشینی و تن دادن به خواستههای حماس و مقاومت ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، شبکه خبر در برنامه جهان امروز در این باره با مصطفی نظری، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفتگو کرد.
سوال : با توجه به اظهارات سال ۲۰۱۷ نتانیاهو درباره طوفان الاقصی میتوانیم بگوییم که صهیونیستها از کلیات این عملیات از سالها قبل اطلاع داشتند یا آن را محتمل میدانستند؟
نظری: عرض کنم اولاً اینکه اینطور مباحثی که اینها الان دارند پخش میکنند بیشتر جنبه روانی و رسانهای دارد، اما من شما را ارجاع بدهم به یک موضوعی، ببینید در رژیم صهیونیستی، مراکز مختلفی هستند که کارهایشان برآورد استراتژیک است، آخرین برآوردی که اینها داشتند در حوزه نظامی مربوط میشود به طرح آقای کوخافی، فرمانده پیشین ارتش اشغالگر قدس بود و یک طرحی داد که اینها، چون میدانید که طرح هایشان در ارتش طرحهای ۵ ساله است، یعنی در غالب طرحهای ۵ سالهای میآیند استراتژیها و راهبردهای نظامی شان را ترسیم میکنند. آقای کوخافی یک طرحی را داد به نام تنوفا، در غالب این طرح تنوفا که آقای کوخافی مطرح کردند و خیلی هم سرمایه گذاری کردند، یک بحثی پیش آمد به نام جنگ بعدی در یک عرصه چند محوری یا چند جبهه ای.
سؤال: ترکیبی؟
نظری: نه ترکیبی نه به آن معنا، گفتند که ما اگر در جنگ آینده احتمالاً از چند محور یا چند جبهه وارد جنگ خواهیم شد. این صحبتهایی هم که نتانیاهو فکر میکنم در کنسر؟ در آوریل سال ۲۰۱۷، میکردند، یک پیش بینیهایی را انجام دادند و یک صحبتهایی کردند که الان عینیت پیدا کرد، اما من به شما بگویم که این صحبتها و این چیزهایی که الان دارند پخش میکنند در رژیم فقط در سطح کاغذ بوده است یعنی بعنوان یک طرح بوده است، یک پیشنهادی داده اند، یک چیزهایی تصویب شده است و یک کارهایی را در دستور کار قرار داده اند، اما آنچه که در عملیات مقتدرانه طوفان الاقصی ما شاهد بودیم این بود که واقعاً رژیم صهیونیستی که یکی از بهترین ارتشها و مدرنترین ارتشها را که میشود در ادبیات سیاسی بعنوان ارتش چند میلیارد دلاری، ارتش دلاری، شناخته میشود، در مواجهه و مقابله با چریکهای حماس واقعاً مستهصل شدند و به نوعی زمین گیر شدند. این نشان میدهد که همه آن چیزی را که آقای نتانیاهو الان دارد میگوید و آن استراتژیکهای نظامی رژیم صهیونیستی مخصوصاً مقامات ارتش میگفتند، در غالب این بحثهای چند جبههای و آمادگی ارتش درباره این نوع تهدید، نشان داد که واقعاً از اساس هیچ دستاوردی برای رژیم صهیونیستی نداشته است، ضمن اینکه هیمنه ارتش رژیم صهیونیستی که از حمایتهای بی دریغ غرب چه به لحاظ فنی، مالی، امکاناتی، تکنولوژی و چه به لحاظ لجستیکی، اما واقعاً هیمنه اش و آن قدرت اش در مواجهه با رزمندگان حماس زیر سؤال میرود.
سؤال: در واقع منظور شما از اینکه این صرفاً طرحی بوده است روی کاغذ و نمیتوانیم این را به منزله پیش بینی رژیم بدانیم از عملیات طوفان الاقصی، این است که شاید آنها اطلاع داشتند از توان نظامی حماس.
نظری: اطلاع نه از توان نظامی حماس، اطلاع داشتند که قرار است که این اتفاق بیفتد، اما شما شاهد بودید نتانیاهو قطعی نمیگوید که اینها دارد، میگوید در مثلاً حمله آتی ما از سه محور، از سه نوع حمله مواجه هستیم، دریایی، هوایی یا همان پاراگلایدرها، را همه نام میبرد، اما خودشان برایشان قطعیت نداشت که همچنین اتفاقی در عمل میافتد یا نه.
سؤال: که اگر قطعیت داشت این ضربه را نمیخوردند و جلوی آن را میگرفتند.
نظری: آن بین نوار غزه و باریکه غزه و آن منطقهای که شهرکها و پایگاههای صهیونیستی قرار دارد، یک دیواری ایجاد کرد که آن دیوار هم پروژه اش دست وزارت جنگ اینها بود، گفتند میلیارد دلاری خرج این دیوار شد بود این دیوار از دوربینهای پیشرفته و سنسورهای فوق العاده پیشرفته و مدرن برخوردار بود که حتی مثلاً حالا این را به یک نوعی میشود گفت به طور مثال، اگر یک پشه یا یک ریز پرندهای از آنجا تردد میکرد اینها به خوبی شناسایی اش میکردند، اما ما دیدیم که در روز هفتم اکتبر واقعاً نیروهای مقاومت خیلی به آسانی از آنجا عبور کردند و آنها واقعاً باورشان نمیشد به معنای کلمه غافلگیر شدند.
سؤال: اینکه آنها باورشان نشده است، به نظر شما بعد از حدود هشتاد روز از انجام شدن این عملیات الان رژیم صهیونیستی توانسته از شوک خارج شود و به نوعی کنترل اوضاع را به دست بگیرد؟
نظری: به نظر من هنوز از شوک خارج نشده است، چون این نوع درگیری را اگر بخواهیم یک بررسی اجمالی از بالا نگاه کنیم میبینیم که یک ارتش مدرنی در برابر یک سری شبهه نظامی که به صورت نامتقارن و چریکی دارند مبارزه میکنند، هیچ دستاوردی به دست نیاوردند، ببینید الان شما فقط میبینید اتفاقی که دارد الان در باریکه غزه میافتد، فقط حملات گسترده و بی امان هوایی است.
سؤال: زمینی نداشت.
نظری: زمینی دستاوردی نداشتند. آن موقع گفتند که بیمارستان الشفاء در غزه اینها آمدند تا عمق بیشتر از عمق دو هزار متری دیگر نتوانستند بیایند به داخل غزه، شما به لحاظ نظامی این همه لشگر و تجهیزات بیاوری و پیشروی شما در برابر یک گروه شبهه نظامی و چریکی یک عمق دو هزار متری است دستاوردشان یعنی موفقیت شما در این نبرد تا عمق دو هزار متر بوده است، من این را نمیگویم این را هم منابع عبری زبان رژیم صهیونیستی میگویند و هم منابع رسمی فلسطینی بر آن تأکید دارند. یک همچنین دستاوردی که بیشتر کار رسانهای کردند و آمدند در آن مجلس فکر میکنم برای زمان دوران تشکیلات خودگردان و بعد از آن حماس بود آنجا آمدند عکس یادگاری گرفتند، در صورتی که آن ساختمان اصلاً خالی از سکنه بود.
سؤال: در یک تونل خالی آمدند و گفتند اینجا را ما گرفتیم بعد رفتند در یک آسانسور همان بیمارستان و بعد گفتند حماس اینجا است، یکسری سلاح کلاشینکف و جلیقه ضدگلوله و چند تا نارنجک گذاشتند و بعد گفتند ببینید اینجا حماسیها بودند، اینجا تونل حماسی بوده است، در صورتی که اصلاً چنین چیزی نبود.
نظری: واقعاً باورپذیر نیست، اخیراً هم که همسر آقای نتانیاهو نامه داده است به پاپ بادیکان که اینها ببینید ما الان اینجا در چه روزی هستیم، حماس دارد سر بچهها را میبرد، چیزهایی که از اساس اصلاً بی معنی است و این نشانه عجز اینها است. این اتفاقات، این اظهارات، این پخش این چنین تصاویری نباید ما فکر کنیم که مثلاً اینها چه چیزی است، اینها نشانه عجز اینها است، حالا دیده اند شکست خورده اند، قبلاً هم شاهد بودیم الان مثلاً بیایند بگویند که اینها آمده اند ما را از یک تکنیکی دیگر استفاده کردند در صورتی که این نیست، واقعیت قضیه این است که اینها غافلگیر شدند. رژیم صهیونیستی چند تا مؤلفه دارد در دکترینهای نظامی خودش، یکی بحث غافلگیری است، بحث اشراف اطلاعاتی است، یکی بحث عملیات و حملات پیش دستانه است و یکی هم بردن جبهه درگیری از داخل اراضی اشغالی صهیونیست نشین به بیرون. ما دیدیم واقعاً اینها اولین شکستی که خوردند در حوزه اطلاعاتی بود و ما دیدیم که رزمندگان حماس و دیگر نیروهای مقاومت در غزه، به طور خیلی جدی و کاملی ارتش رژیم صهیونیستی و سرویسهای امنیتی اینها خصوصاً؟ رادچار یک غافلگیری کرد و واقعاً هم شوکه کردند و آنها هم نتوانستند پاسخ دهند، حتی اینها مکرر هم آقای نتانیاهو و وزیر جنگ شان آقای گالانت و یا دیگر اعضای ارتش و نهادهای امنیتی شان بارها گفته اند که ما مثلاً دو هدف داریم، در برابر خودشان ترسیم کرده بودند، یکی نابودی حماس و یکی آزادی آنها میگویند گروگان ها، در صورتی که این نیست، تا الان هیچ کدام از اینها واقعاً محقق نشده است و این خودش گویای این مسئله است که اینها در بحث نبرد شکست خورده اند.
سؤال: پایگاه صهیونیستی والا نوشته است که بندر جنوبی این رژیم در سواحل دریای سرخ در معرض فروپاشی قرار گرفته است، براساس این گزارش بندر ام الرشراش موسوم به ایلات به دلیل مسدود شدن مسیر کشتیرانی با کاهش شدید فعالیتهای اقتصادی روبرو شده است، به گفته شهردار ایلات هتلها به علت نبود گردشگر به زودی بسته میشوند. شهردار این شهر اذعان کرده است از آغاز جنگ غزه میزان فروش فروشگاهها ر ایلات ۳۵ درصد کاهش یافته است و بیکاری در این شهر به ۱۵ درصد رسیده است. در دو ماه گذشته بندر ام الرشراش را بارها مقاومت یمن و عراق هدف حمله پهپادی و موشکی قرار داده اند. همچنین به علت حملات یمنیها به کشتیهای صهیونیستی در دریای سرخ، تردد دریایی به این بندر عملاً متوقف شده است.
آقای نظری به نظر شما به لحاظ اقتصادی بعد از طوفان الاقصی رژیم صهیونیستی چه آسیبهایی میخورد، داریم میبینیم نمونه آن بندر ایلات است. خبرهایی که منتشر میشود نشان میدهد این بندر به نوعی به تعطیلی کشیده شده است.
نظری: اول یک گزارشی را از مؤسسه اعتبارسنجی استاندارد اند پورز ارائه بدهم، این مؤسسه در رابطه با میزان خسارتی که رژیم صهیونیستی در طول عملیات مقتدرانه طوفان الاقصی دیده است را اینطور بیان کرده است که..
سؤال: متعلق به کجا است؟
نظری: این فکر میکنم برای خود صهیونیستها باشد. گفته اند که بودجه نظامی اسرائیل به شدت مواجه شده است با یک کمبود خیلی جدی که این مؤسسه میگوید در چشم انداز این عرصه یعنی حوزه نظامی در بحث اقتصاد، میگوید که ما شاهد آن خواهیم بود که این رژیم از یک وضعیت ثبات به یک وضعیت بی ثباتی و بار منفی تبدیل خواهد شد و عرض کنم که یک شرکت مشاور اقتصادی به نام لیدر کپتال مارکت هم در تأیید این مؤسسه گفته اند که هزینه اسرائیل در این عملیات به ۴۸ میلیارد دلار خواهد رسید؛ که فکر میکنم سایت رسمی خود وزارت جنگ اینها بود یا فکر میکنم خبرگزاری دن مارکت بود که حتی گفته بود ما در این دوران اسرائیل ۶ میلیارد دلار وام با بهره بالا گرفته است، یعنی حتی کمبود بودجه اینجا دقیقاً مشخص میشود. حالا این وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی است من با توجه به این خبری که شما فرمودید رئیس و مدیر این بندر صهیونیستی بندر ایلات یک شخصی است به نام گلبر، ایشان در یک مصاحبهای که هم در خبرگزاری والا منتشر شد و هم اصلی آن در پایگاه خبری عبری زبان گلوبس بود، تقریباً فکر میکنم که پنجشنبه گذشته بود عنوان کردند که ما با یک کاهش ۸۵ درصدی در بندر ایلات مواجه هستیم که به زودی
سؤال: کاهش ۸۵ درصدی چه؟
نظری: فعالیت ها. ایشان میگویند که پیش بینی کرده بودیم که به زودی این بندر فعالیت اش متوقف خواهد شد، حتی گفته بودند در همان گزارش، گفته بودند هیچ کشتی دیگر اینجا نیست برای ترانزیت دریایی که حتی شرکت زیم که بزرگترین شرکت دریایی کشتیرانی رژیم صهیونیستی هم است، به یک نوعی اعلام کردند که کشتیها و آن شناورهای خودش را در حوزه تجارت دریایی، متوقف کرده است، اینها را خارج کرده است از فعالیت.
سؤال: کاهش ۸۵ درصدی یعنی تقریباً هیچ چیز، یعنی فعالیتها تعطیل.
نظری: این برای پنج روز گذشته بود، الان با این گزارش نشان میدهد که ایشان نخواسته است که همه را بگوید کچون بحث رسانه آنها رعایت میکنند یک سانسور نظامی هم دارند، اینها را اجازه نمیدهد خبرهای اصلی را بروند، این نشان میدهد با این گزارشی که من به شما گفتم گزارشی که اخیراً منتشر شده است، نشان میدهد که عملاً بندر ایلات دیگر فعالیتی ندارد.
سؤال: چقدر بندر ایلات مهم بوده است که الان تعطیلی آن چه ضرباتی برای رژیم صهیونیستی وارد میکند؟
نظری: بندر ایلات که در جنوب اراضی اشغالی است، این بندر در سه حوزه فعالیت میکرد، اصلیترین آن اینکه این بندر یک پایانه نفتی برای رژیم صهیونیستی محسوب میشد یعنی آن بحث واردات نفت و محصولات نفتی و پالایشگاهی از اینجا میآمد یعنی از کشورهایی که اینها نفت میگرفتند که میگویند آذربایجان است، کشورهای دیگر است، عربستان است، از اینجا میآمد از اینجا ورود پیدا میکرده است به اراضی اشغالی و به پالایشگاههای رژیم صهیونیستی میرفته است. دیگر اینکه که خیلی هم مهم است، این بندر باعث میشده است که رژیم صهیونیستی با کریدورهای بین المللی مثل ابتکار کمربند یا جاده چین متصل میشده است که برای آن خیلی حیاتی بوده است، چون بیشتر واردات اسرائیل و مخصوصاً صادرات آن که یکی از صادرات مهم آن پتاس است که صادر میکند به کشورهای مختلف جهان، از این بندر صورت میگرفته است و سومین اهمیت این بندر، بحث گردشگری است، مسلماً در این حوزه در این ایام در این دوران هیچ توریستی، هیچ گردشگری حاضر نیست بیاید در این فضا و بخواهد بیاید به اراضی اشغالی و بخواهد آنجا هزینهای کند و آنجا وقتی تلف کند که این هم یک چیز خیلی ملموسی است.
سؤال: استمرار تعطیلی بندر ام الرشراش یا ایلات و بندرهای مشابه چقدر میتواند در زندگی کسانی که در سرزمینهای اشغالی هستند تأثیرگذار باشد؟ به نظر شما اگر این حملات مقاومت پاسخ مقاومت استمرار پیدا کند که در گزارش هم اشاره شد، چقدر کسانی که ساکن سرزمینهای اشغالی هستند و وابسته به رژیم صهیونیستی هستند میتوانند ادامه بدهند با توجه به این کمبود مواد غذایی که به آن اشاره شد؟
نظری: به نظر من که حیات در آنجا دیگر به چالش اساسی مواجه میشود، ما این گزارشی که شما دیدید، باید بگویم که قبل از این اتفاق ما شاهد یکسری اعتراضات مردمی یا اعتراضات مهاجران یهودی در سراسر و عمده شهرهای صهیونیست نشین...
سؤال: به تصمیمات دولت نتانیاهو اعتراض بوده است.
نظری: اینها سعی کردند که با آن پروپاگاندای؟ رسانهای خودشان را بگویند یک کودتای غذایی یا یک اشتباهی از سوی نتانیاهو، اما واقعیت آنجا بود که هزینههای زندگی در رژیم صهیونیستی بالا بود و آن مهاجران یهودی دیگر حاضر نبودند هزینه را بدهند این هزینهها را بدهند و دیگر نمیتوانستند این بار مشکلات اقتصادی که جنبههای مختلفی داشت، بحث بیکاری، بحث افزایش بی رویه قیمت ها، بحث تورم و مؤلفههای مختلفی داشت و واقعاً نمیتوانستند تحمل کنند و به خیابانها آمده بودند و رژیم صهیونیستی با توجه به آن سیاستهای رسانهای که دارد آن را به یک مسئله سیاسی بیشتر ربط میداد و سعی میکرد هم افکار عمومی داخلی خودش و منطقه و جهان را منحرف کند. اما من اینجا به شما یک نکتهای هم بگویم، اساس تشکیل رژیم صهیونیستی و آوردن یهودیان در اراضی اشغالی بر طبق دو مؤلفه بود، یکی بحث امنیت بود یکی بحث اقتصاد یا به تعبیر بهتر رفاه بود. امنیتی که الان میبینیم اینها نتوانستند برای شهروندان، برای مهمان یهودی امنیتی نتوانستند به ارمغان بیاورند، اما دو حوزه اقتصاد هم اینها نتوانستند آن رفاه و آن وعدههایی که داده بودند مخصوصاً آن وعدههایی که رهبران نسل اول رژیم صهیونیستی ازجمله بن گورین، گل مایر، خون بیگین، بنیانگذارها؟، آنها هم تحقق پیدا نکرد. این مشکلات را داشت و عملیات مقتدرانه طوفان الاقصی این مشکلات را تشدید کرد، به یک نوعی که الان خب شاید اینها نگویند، اما شما وقتی بروید در بطن این جامعه چند پاره جامعه صهیونیستی مشاهده میکنید یک زمزمههایی از کوچ و مهاجرت دسته جمعی، مهاجرت معکوس دسته جمعی، حالا یک چیزی که ما شاید بعنوان یکی از پاشنه آشیلهای رژیم صهیونیستی در تحلیل هایمان و در برآوردهایمان نام میبردیم، اما الان عینیت پیدا کرده است.
سؤال: آمار رسمی که از این نیست، آیا آمار غیررسمی از میزان مهاجرت معکوس است؟
نظری: بله در همین ایام این را که میگویم بیشتر از پایگاههای غیر رسمی اینها درآورده ام، چیزی در حدود مثلاً بیش از نیم میلیون نفر رفته اند آن هم جوانان، مثلاً خانوادههایی که از نسل اولیه بوده اند و الان مسن شده اند، فرزندان خودشان را فرستاده اند یا به نوعی خودشان گیر کرده اند یا الان نمیتوانند یا شاید خود مقامات سیاسی و امنیتی رژیم اجازه نداده اند.
سؤال: نیم میلیون نفر از جمعیت حدوداً ۷ میلیونی رژیم صهیونیستی.
نظری: بله باید احتساب بگذارید که بخشی از این جمعیتی که شما عنوان کردید، بخشی فلسطینی هستند در کرانه باختری یا در اراضی ۴۸ ساکن هستند. این چیزی است که گفته اند، اما واقعیت فکر میکنم بیشتر از این باشد.
سؤال: یک بخشی از اینها اتباع خارجی بودند که آنجا زندگی میکردند و آنجا را ترک کرده اند.
نظری: بله. یک بخشی به آنجا آمده اند برای کار، یک بخشی برای تحصیل، یک بخشی آمده اند برای آموزش، همه اینها رفته اند، همه اینها را باید در آن جامعه جمعیتی رژیم صهیونیستی باید ما درنظر بگیریم و محاسبه کنیم، با همه این آمارهای جمعیتی ما شاهد یک کوچ دسته جمعی هستیم، حداقل اش من زمزمه هایش را در اجتماع رژیم صهیونیستی و شبکههای اجتماعی من دیده ام و لمس کرده ام و فکر میکنم چیزی بیش از این آمارها باشد. اینجا به شما عرض کنم که این عملیات طوفان الاقصی جنگ ارادهها است، ببینید ما این طرف قصه، این طرف کارزارمان یک جمعیت یهودی، یک جمعیت مهاجر یهودی را داریم که در رفاه بوده اند و اگر این رفاه برای اینها تأمین نمیشد حاضر نبودند در آنجا زندگی کنند، اما این طرف قصه، ما ملت مظلومی را داریم که ۱۶ سال در محاصره بوده اند.
سؤال: و ۷۵ سال تحت اشغال.
نظری: بله شما کل جامعه فلسطین را گفتید من موضوع خودمان که نوار غزه است را میگویم، ۱۶ سال در محاصره بودند، چه محاصره ای، حتی کوچکترین یا اصلیترین نیازهای اینها هم به اینها داده نمیشد.
سؤال: یکی از مؤلفههایی که ما میتوانیم آینده این سرزمین را با آن پیش بینی کنیم تفاوت این دو گروه است در اراده که آن گروهی که اراده اش بالاتر است پیروز خواهد بود.
نظری: بله این حجم حمله هوایی که علیه ملت مظلوم غزه دارد اتفاق میافتد، و واقعاً هر خانوادهای حداقل سه چهار شهید داده اند، تقدیم مقاومت فلسطین کرده اند، ولی با این حال در این فیلمهایی که پخش میشود و از آنجا هم منتشر میشود به بیرون ما دیدیم مادر شهیدی یا پدر شهیدی خیلی راحت میگوید که ما اینها را قربانی کرده ایم و در راه آزادی فلسطین و در راه مقاومت ما قربانی کرده ایم و حاضر هستیم ایستادگی کنیم یعنی در اراده اینها هیچ خللی وارد نشده است.
سؤال: تصاویر خیلی زیادی است از کسانی که در غرب زندگی میکنند و گرایش پیدا کرده اند به دین اسلام این مستندات آن هم موجود است که میگویند ما از آنجایی به اسلام علاقمند شده ایم که ببینیم این صبر، این استقامت از کجا میآید، چه چیزی به فلسطینیها این توان را میدهد که مقاومت کنند؟
نظری: این استقامت، این صبر، ناشی از یک مکتب است، ناشی از یک ایدئولوژی است و آن ایدئولوژی اسلام است و این اتفاقی که الان ما در صحنه غزه میبینیم ملتهم و الهام گرفته از یک مکتب بزرگی به نام انقلاب اسلامی است.
سؤال: در چنین شرایطی وقتی گرسنگی و کمبود مواد غذایی برای یک طرف اتفاق میافتد، که رژیم صهیونیستی به مهاجرت معکوس منجر میشود، ولی این سمت گرسنگی که در گزارش هم اشاره شد باعث صبر و استقامت میشود.
نظری: بله امید بیشتر به آزادی فلسطین یعنی امید بیشتری اینها دارند و تلاش میکنند برای این آرزوی شان و ایستاده اند و صبر میکنند و به نوعی میشود گفت که یک صبر ایمانی است که اینها را سرپا نگه داشته است و در برابر یک دشمنی که از حمایتهای نظام سلطه، ببینید فقط اسرائیلیها نیستند که دارند میجنگند، بمب امریکاییها است، پول امریکاییها است، حمایتهای اطلاعاتی و لجستیکی انگلیس است، حمایتهای آلمان و فرانسه است و به یک تعبیر بهتر، رژیم صهیونیستی از حمایت جهان غرب برخوردار است. ما میبینیم با همه این بنیهای که اینها دارند در برابر ملت مظلوم و بی دفاع غزه زمین گیر شده اند.
سؤال: یک خبر آمده است که از افزایش ۱۸ درصدی حملات سایبری علیه مؤسسههای رژیم صهیونیستی از زمان عملیات طوفان الاقصی خبر میدهد. خبرگزاری سما با اعلام این آمار از حمله سایبری به پایگاه اینترنتی ۴۹ شرکت رژیم صهیونیستی خبر داده است، طبق این گزارش گروه هکری سایبر طوفان مسئولیت این حملات را برعهده گرفته اند. گروه سایبر طوفان میگوید توانسته است در این حمله سایبری اطلاعاتا ۴۹ شرکت رژیم صهیونیستی را به دست بیاورد، همزمان اداره مرکزی سایبری رژیم صهیونیستی از تلاش برای دستیابی به اطلاعات یارانههای نهادهای این رژیم و حذف اطلاعات ذخیره شده خبر داده است.
به لحاظ سایبری طوفان الاقصی چه لطماتی به رژیم صهیونیستی وارد کرد؟
نظری: این را بگویم اسرائیل در حوزه فناوری در حوزه سایبری و امنیت سایبری یکی از رژیمهای پیشرو در جهان محسوب میشود. واقعاً به لحاظ فنی قوی هستند و مدعی، فکر نکنید که رژیم صهیونیستی یک مجموعه ضعیفی دارد به لحاظ سایبری، نه.
سؤال: به هر حال وقتی پایگاه امریکا در منطقه است، نیاز است که تقویت شود در این حوزه.
نظری: امریکاییها تجهیز کرده اند، آن روزی که حالا این را خیلی نباید روی آن اکتفا کرد، اما میگویند در روز هفتم اکتبر، آن مراسمی بود که فستیوال موسیقی بود که به یک نوعی
سؤال: که خود صهیونیستها به آن حمله کردند.
نظری: در پروتکلهای نظامی رژیم صهیونیستی میگویند هانیبال، هانیبال یعنی اینکه شما برای اینکه اسیری دست دشمن نیاید که بعداً در مذاکره امتیاز از شما بگیرد، باید بیایید و آنها را بکشید، این یکی از افتضاحات رژیم صهیونیستی در این عملیات بحث هانیبال جمعی بود که اخیراً در گزارشها آمد که آپاچیهای رژیم صهیونیستی جوانان صهیونیستی را مورد هدف قرار میدادند. در آن جمع ۲۵۰ کارشناس اینطوری بگوییم نخبه از سراسر جهان نخبه سایبری از تمام سراسر جهان آنجا جمع شده بودند و آماده بودند که یک حرکت سایبری یک عملیات وسیع و گسترده سایبری را علیه مقاومت خصوصاً جمهوری اسلامی، حزب الله و حماس ترتیب بدهند که با این غافلگیری حماس این قضیه خودبخود منتفی شد. عرض کنم که چرا باید اینها آنجا جمع شوند برای اینکه آن واحدی که معروف هم است، یگان ۸ هزار و ۲۰۰، واقعاً دارد با آن شنودی که دارد چه به لحاظ الکترونیکی و چه به لحاظ ماهوارهای این یگان دارد، دارد خدمات امنیتی میدهد به غرب، به امریکایی ها، به مجموعه ان اسای امریکا، به انگلیسی ها، به فرانسوی ها، به مجموعه غرب کلاً. فکر میکنید همینطوری است، نه، اینها تجهیز شده است، هزینه کرده اند، اما ما میبینیم که با همه این هیمنه شان، میبینیم که گروههای متعدد سایبری محور مقاومت به اینها هک میکنند به سایت اینها، اطلاعاتی را به دست میآورند یا مثلاً سیستمهای اینها که خیلی از آنها رسانهای نمیشود، زیرساختهای اینها که اخیراً هم بحث قطعی برق بود در اراضی اشغالی و شهرکهای صهیونیست نشین، مقاومت توانسته است، قطب سایبری دنیا را به چالش بکشاند، رژیم صهیونیستی بعد از امریکایی ها، قطب سایبری حداقل منطقه غرب آسیا و ما دیدیم که جوانان نخبه سایبری محور مقاومت این قطب فناوری و و آیتکت را به چالش کشیده اند. این یکبار نبوده است، این دفعات مکرری این اتفاق افتاده است و حتی رژیم صهیونیستی و آن سامانه ملی سایبری رژیم صهیونیستی حتی پیش بینی و پیشگیری هم نتوانسته بکند و این اتفاقات اتفاقات خیلی کوچکی نیست در کنار دستاوردهای رزمندگان حماس در غزه.
سؤال: با توجه به خروج تیپ گولانی که تیپ ممعروف رژیم صهیونیستی است که تیپ زمینی است و چتربازها از غزه، به نظر شما صهیونیستها چه برنامهای دارند برای روزهای آینده؟
نظری: اولین برنامه اش این است که عقب نشینی کرده اند، شما در خبرها دیدید که تیپ گولانی که اینها وارد کردند تیپ نخبه رژیم صهیونیستی است، مهمترین واحد عملیاتی ویژه و رزمی رژیم صهیونیستی همین تیپ گولانیها است. دیدیم که ما تیپ گردان ۱۳ آن که یکی از مهمترین گردانهای این تیپ است در مواجه با رزمندگان حماس و مقاومت غزه زمین گیر شدند که فرمانده این گردان ۱۳ به هلاکت رسید و یک جمع کثیری از این گردان هم به هلاکت رسیدند و مجبور شدند که این گردان را از صحنه جنگ بیرون بکشند. این نشان میدهد که اینها شکست خورده اند و برنامهای دیگر برای اینها متصور نیست و برنامه زمینی دیگر ندارند، چون اینها را از معرکه بیرون کشیده اند و اخیراً در خبرها هم به طور رسمی اعلام کردند که ما میخواهیم برویم یک تنفسی بگیریم، در صورتی که این نیست، اینها در صحنه نبرد شکست خوردند و متلاشی شد گردان ۱۳ اینها، واحد و تیپ گولانی در مواجهه با رزمندگان مقاومت غزه زمین گیر شد و اینها مجبور شدند که این تیپ را از صحنه نبرد خارج کنند، دوم اینکه اینها دارند هر روز تعداد قابل توجهی از تانک هایشان و تجهیزات زرهی شان دارد منهدم میشود و این خیلی هزینه دارد برای ارتش رژیم صهیونیستی، حالا چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ هیمنه ای.
سؤال:، چون گروههای مقاومت تصاویر آن را مرتباً منتشر میکنند.
نظری: بله گروههای مقاومت هر عملیاتی که میکنند آن را منتشر میکنند که فردا رژیم صهیونیستی و ارتش پوشالی آن نتوانند تکذیب کنند، بگویند شما در امروز طی عملیاتهای مختلف رزمندگان مقاومت، مثلاً صد و خوردهای از تجهیزات زرهی و مهندسی ارتش رژیم صهیونیستی منهدم شد و ما شاهد این هستیم که هر روز این گزارشها از سوی واحد رسانهای گروههای مقاومت غزه دارد منتشر میشود.
سؤال: پس یکی از دلایلی که دارند آسیب میبینند صهیونیستها این است که اعتبارشان با انتشار این تصاویر دارد ضربه میخورد.
نظری: بله واقعاً برای اینها خیلی آبروریزی است که تیپ گولانی، تیپ نخبه گولانی در مواجهه با رزمندگان مقاومت غزه که یک گروه چریکی هستند، نبرد را نامتقارن میکنند، چون نه از سازماندهی رزم منظمی برخوردار هستند، نه سلاح سنگینی دارند، نه سازماندهی نظامی منظمی دارند، اصلاً اساساً اینها ارتش نیستند و یک گروه شبه نظامی هستند. شما میبینید در خبرها آمد که اینها کسانی هستند که شلوار ورزشی سه خط
سؤال: بله خیلی هم در شبکههای اجتماعی بازتاب داشت.
نظری: این نشان میدهد که رژیم صهیونیستی و ارتش پوشالی آن با یک ارتش منظم و حرفهای نبرد نمیکند دارد با یک جمعی که شبه نظامی هستند و سلاحهای خیلی در برابر سلاحهای اسرائیلیها رژیم صهیونیستی اصلاً قابل مقایسه نیست تسلیحات رزمندگان حماس و مقاومت غزه.
سؤال: رژیم صهیونیستی با این شرایط به نظر شما چه برنامهای خواهد داشت؟
نظری: چارهای جز عقب نشینی نخواهد داشت، چارهای جز تن دادند به خواستههای حماس، تن دادند به اراده مقاومت، دیگر چارهای نخواهد داشت.