پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با روسای پژوهشگاههای کشور گفت: یکی از اشکالات مدیریتی این است که جلسات متعدد برگزار میشود، اما مسائل حل نمیشود باید به فکر حل مسائل باشیم ولو اینکه همه مسائل حل نشود و تعدادی حل شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه از روسای پژوهشگاهها درخواست کرد که برای معرفی دقیق پژوهشگاههای زیر نظر مدیریت خود، محتواهای جذاب تولید کنند و در اختیار دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دهند تا شناخت از پژوهشگاهها با اطلاعات کافی صورت گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مشکلات پژوهشگاهها را به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیمبندی کرد و گفت: باید برای این مشکلات راه حل پیدا و به نهادهای مربوطه ارائه شود.
آقای خسروپناه برای پیگیری مشکلات پژوهشگاهها از مسئولان مربوطه اعلام آمادگی کرد و افزود: اگر برخی از مشکلات با تدوین ضابطهها حل میشود میتوان از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام کرد و ضابطه مورد نیاز را به تصویب اعضا رساند.
وی با تاکید بر همکاری پژوهشگاهها با شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پژوهشگاهها میتوانند در حوزه رصد مسائل به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند. در این زمینه باید نظام مسائل موضوعات تخصصی از سوی پژوهشگاهها استخراج شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین پیشنهاد داد که این نظام مسائل در سامانه نان (نظام ایدهها و نیازها) وزارت علوم ثبت شود و اساتیدی که مقالههای تحقیقاتی خود را از این موضوعات انتخاب میکنند میتوانند امتیاز ویژه دریافت کنند.
آقای خسروپناه خواستار مشارکت پژوهشگاهها در تدوین اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی شد و افزود: پژوهشگاههای تخصصی باید در میزهای تخصصی ستادهای چهارگانه شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور فعال داشته باشند تا تصمیمات با پشتوانه علمی صورت گیرد.
وی افزود: پژوهشگاهها میتوانند در اجراییسازی اسناد مصوب شده شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مشارکت داشته باشند آنچنان که پژوهشگاه هوا و فضا در اجراییسازی سند هوا و فضا مشارکت جدی داشت و اتفاقا نتایج خوبی به دست آمد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین خواستار همکاری پژوهشگاهها در حوزه رصد و ارزیابی مصوبات این شورا شد و آنها را بهترین دیدهبان و ناظر دانست.
وی موضوع تحول در علوم انسانی را یکی از دغدغههای جدی در شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در این زمینه باید جلسه مشترکی بین پژوهشگاهها و دانشگاههای فعال در حوزه علوم انسانی نظیر پژوهشگاه علوم انسانی، دانشگاه علامه، دانشگاه امام صادق (علیه السلام)، دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شود تا تقسیم کاری برای تحول در علوم انسانی صورت گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از عدم وجود سند تحول علوم انسانی بیان کرد: در این زمینه باید چالشها شناسایی و در ادامه سند تحول علوم انسانی تدوین شود.
در این نشست، جواد محمدی، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری بیان کرد: پژوهشگاهها به مشکلات، نگاه تخصصی دارند، پژوهشگاهها میتوانند به خاطر ماهیت تخصصیشان ماموریتهای مهم کشور را پیش ببرند. ماموریتهای پژوهشگاهها با دانشگاهها متفاوت است. پژوهشگاهها نباید گرفتار برنامههای آموزشی شوند.
وی گفت: پژوهشگاهها به خاطر ماهیت تخصصیشان میتوانند در تعاملات بینالمللی نیز اثرگذار باشند.
محمدحسن بازیار رئیس پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله افزود: در زمینههای مختلف مشکل داریم برخی از نخبگان برای این مشکلات طرح و ایده دارند بنابراین باید نخبگان به پژوهشگاه متصل شوند.
حجتالاسلام والمسلمین عسکر دیرباز، از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران نیز در این نشست بیان کرد: ظرفیتهای موسسه باید شناسانده شود، بخشهای حاکمیتی باید ملزم شوند که با موسسه و پژوهشگاه مرتبط در میان بگذارند.
گفتنی است، در این نشست، همچنین علیباقر طاهری نیا، مسعود اسفنده، حسن تاجیک، مرتضی توکلی، محمدباقر سعیدی روشن، محمد حسنزاده، احمد شعبانی، جواد محمدی، محمدرضا نوابی، محمدجواد محمودی، محمد فیروزمند، حمید امیدوار و زهرا سلمان، روسای پژوهشگاهها و مراکز پژوهشی عضو مجمع دغدغهها و مشکلات خود را در حوزههای جذب هیئت علمی، جذب دانشجو، تامین بودجه کافی، استفاده از نظرات پژوهشگاهها در سایر نهادها و سازمانها، وجود اختلاف نظر برخی از پژوهشگاهها با دانشگاهها و حضور موثر در قانونگذاری بیان کردند