پخش زنده
امروز: -
کاظمی قمی دیپلمات ارشدکشور با اشاره به اینکه صهیونیستها تاوان جنایت خود را خواهند دادگفت:اطمینان دارم روحیه مقاومت را با این شهادتها افزایش میدهند و تاکید میکنم این اقدامات رژیم صهیونیستی باعث نخواهد شد معادله غزه به نفع رژیم اشغالگر قدس تغییر کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقایان کاظمی قمی دیپلمات ارشد کشور ، حسن هانی زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا و لاسجردی کارشناس مسائل غرب آسیا در ارتباط تلفنی و سیدهادی سید افقهی کارشناس مسائل غرب آسیا و حسام هلالی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در دمشق در ارتباط تصویری درباره شهادت سردار سیدرضی موسوی از فرماندهان سپاه در سوریه در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی گفتگو کردند.
سؤال: تحلیل شما در مورد این حمله چه است، به نظر میرسد حمله به صورت هدفمند انجام شده است و رژیم صهیونیستی سه موشک شلیک کرده است به محل حضور شهید.
کاظمی قمی: این اقدام ناجوانمردانه رژیم اشغالگر قدس که علیه این رزمنده همرزم شهید حاج قاسم، این اقدام جنایتکاری که رژیم اشغالگر انجام داد و امروز ما شاهد شهادت این سردار سرافراز اسلام بودیم و با عملیات موشکی و پهپادی منجر به شهادت شدند را من درحقیقت از این جهت میدانم که رژیم اشغالگر قدس به دنبال ایجاد توسعه عملیات در خارج از مرزهای غزه است. اینکه این رزمنده بزرگ را هدف قرار داد، برای این بود که به یک نوعی جمهوری اسلامی را وارد یک مرحله درگیری نظامی بکند و به همین خاطر یک شخصیت مورد احترام و شخصیت عظیم را در جبهه مقاومت هدف قرار داد و من به تصور خودم با توجه به شکستهایی که این رژیم در غزه به دست مردم و حماس صورت گرفت، به دنبال یک فرافکنی بحران است که این عملیات را توسعه بدهد و جمهوری اسلامی را درگیر عملیات نظامی کند، این هدفی است که این رژیم دارد دنبال میکند. سیدرضی موسوی یکی از مجاهدین واقعی ما بود که در طول این سی سال در داخل سوریه بود و با همکاریهایی که با نظام سوریه داشت و در همکاریهایی که با مقاومت انجام میداد، از این جهت میشود گفت که کار این رژیم هدفمند بود. اما آنچه که مهم است و باید به آن توجه کنیم این است که رژیم اشغالگر قدس با ضرباتی که امروز در غزه و کرانه باختری دارد متحمل میشود این نوع اقدامات هیچگونه اثری برای او نخواهد داشت الا اینکه شرایط بحرانی خودش را بحرانیتر خواهد کرد و در طول این سالیان متمادی که این شهید بزرگوار ما در منطقه بودند ما شاهد رویشهایی همچون شهید موسوی بودیم همچون سیدرضی بودیم و مانند ایشان نیروهایی تربیت شد توسط حاج قاسم شهید ما، توسط فرماندهان بزرگ ما که با از دست رفتن اینها هیچ تأثیری در جبهه مقاومت ایجاد نخواهد کرد الا اینکه دشمن تاوان این نوع جنایات را خواهد داد و من اطمینان دارم که این روحیه مقاومت را با این شهادتها افزایش میدهد و جبران این اقدام ناجوانمردانه در غزه توسط مقاومت غزه را انشاالله شاهد خواهیم بود. از این جهت من میخواهم تأکید کنم اینگونه اقداماتی که رژیم دارد انجام میدهد باعث نخواهد شد که معادله غزه بخواهد تغییری کند به نفع رژیم اشغالگر قدس بلکه خود اینها آثارش را خواهیم دید که علیه رژیم اشغالگر انشاالله رقم خواهد خورد.
سؤال: نبرد صهیونیستها علیه غزه امروز هشتادمین روز خودش را میگذراند، در این هشتاد روز چه گذشته است که رژیم صهیونیستی بعد از تمام این مدت تصمیم گرفته است که چنین تروری را انجام بدهد؟
کاظمی قمی: شما ببینید آنچه که در برآورد فرماندههای عالی رتبه نظامی این رژیم بود اینکه تاب آوری ارتش در برابر مقاومت مردم غزه و نیروهای مقاومت برای دو هفته است، اما هشتاد روز شما میبینید که امروز رژیم اشغالگر در غزه درگیر شد، نیروی زمینی اش را وارد کرد، بیشترین آسیب پذیری را شما میبینید که در این عملیاتها دارد در داخل غزه متحمل میشود، به هیچکدام از اهداف خودش توفیق پیدا نکرد، شما میبینید که اعلام کردند که با این عملیات زمینی حماس را نابود خواهند کرد، اعلام کردند که مردم را وادار میکنند که از سرزمین غزه خارج شوند و آماده شوند برای خروج از غزه، درحالی که امروز حماس بعنوان یک نیروی مقاومت عظیم همچنان مانده است و دارد مقاومت میکند، حتی شما میبینید که در مناطقی که رژیم آمده است و اشغال کرده است ازجمله در شمال غزه بیشترین پرتاب موشکها به تل آویو از آن مناطق صورت میگیرد. در نتیجه امروز بین رجال سیاسی رژیم اشغالگر و فرماندهان ارتش یک دوگانگی سنگینی به وجود آمده است، امروز نیروهای زمینی در داخل غزه از لحاظ روحیه دچار بحران روحیه شده اند، شما ببینید که نوع عملیاتی که دارد علیه حماس و مردم غزه انجام میدهد، کاملاً به صورت غیرحرفهای است، یعنی دچار یک استیصال حتی در طراحی نظامی صورت گرفته است. امروز با وضعیتی که برای رژیم اشغالگر در کرانه باختری هم پیش آمد یعنی امروز دیگر مسئله مسئله غزه نیست مسئله کرانه باختری است بعلاوه میبینید که محور مقاومت در کشورهایی مثل یمن، عراق، امروز دارند به کمک مردم غزه میشتابند و اینکه در بحر احمر، در دریای سرخ شما میبینید که کشتیهایی که به سمت این رژیم در حرکت است، مورد حملات نیروهای مقاومت قرار دارد و این یک اتفاق بسیار بسیار بزرگی است که یک همگرایی منطقهای در حمایت از مردم غزه ما شاهد آن هستیم، از طرف دیگر قدرتهای استکباری که اینها حمایت همه جانبه از این رژیم کودک کش انجام داده اند، شما میبینید که امروز با تظاهراتهای میلیونی که در پایتختها دارد صورت میگیرد، مردم مخالفت خودشان را با این قدرتهای استکباری حامی نشان میدهند از این جهت امروز فضای عمومی در دنیا، امروز وجدانهای بیدار عدالت خواه همه در جهت حمایت از مردم غزه دارند حرکت میکنند. من در جمله آخر میخواهم عرض کنم، رژیم اشغالگر قدس که تا قبل از عملیات طوفان الاقصی تهاجم میکرد برای توسعه موقعیت خودش، امروز در حالت دفاعی برای حفظ موجودیت خودش قرار گرفته است به همین خاطر طوفان الاقصی یک نقطه عطفی خواهد بود در معادلات منطقهای و بین المللی و این پیروزی برای ملت مقاوم غزه و فلسطین انشاالله خواهد بود.
سؤال: شما اشاره کردید به اهمیت برهه کنونی و چیزی که در این مدت گذشت که رژیم صهیونیستی بعد از هشتاد روز دست به چنین جنایتی زده است، من میخواهم در مورد چرایی آن هم از شما سؤال کنم، شاید چند تحلیل این وسط متصور باشد، ممکن است به صورت مجزا یکی از این تحلیلها درست باشد یا توأمان درکنار همدیگر. یک بحث این است که رژیم صهیونیستی بعد از هفتم اکتبر، یک جوری همچنان تصویر بازنده دارد، خیلی تلاش کرد رژیم در دو سه هفته گذشته، حتی اعلام کردند که ما دستور ترور فرماندهان مقاومت در داخل غزه را داریم، فرماندهان حماس در خارج از غزه را هم میخواهیم هدف قرار بدهیم، امروز روزی بود که یحیی سنوار، مسئول دفتر سیاسی حماس در غزه، بیانیه حتی صادر کرد، نتانیاهو دو هفته پیش گفت ما به نزدیکی خانه یحیی سنوار رسیده ایم، اما هنوز نتوانسته اند فرماندهی را از فرماندههای مقاومت در غزه را هدف قرار بدهند و یک طوری دستاورد ایجاد کنند و برای خودشان را بتوانند این جنگ را با یک چهره متفاوتی پایان بدهند. این یک تحلیل است، شاید بخواهند برای خودشان با این ترور یک دستاورد بسازند. از طرف دیگر گزارشهایی داشتیم که رژیم صهیونیستی به لحاظ تسلیحاتی دچار مشکل شده است و جبهه لبنان میتواند برای آن چالش برانگیز شود، سردار شهید ما موسوی، مسئول پشتیبانی بودند در جبهه مقاومت، شاید این برای آن بحث بحران تسلیحاتی رژیم هم اشاره داشته باشد. فکر میکنید در مجموع این شرایط چرایی این ترور چطور بوده است؟
کاظمی قمی: ببینید آن چیزی که الان بعنوان یک نقطه چالشی بین دولتمردان و سیاسیون صهیونیستی با فرماندههای نظامی است در تداوم عملیاتهای نظامی به ویژه نیروی زمینی است. برآوردی که ارتش رژیم اشغالگر داد به اینکه ما تاب آوری بیش از دو هفته عملیات را نخواهیم داشت و در طول این دو هفته باید تلاش کنیم به اینکه حماس را نابود کنیم. شما میدانید که الان هشتاد روز گذشت و برآورد امروز نه فقط ارتش و دستگاههای امنیتی بلکه خود کابینه نتانیاهو به این است که ادامه این وضعیت از مسیر نظامی هیچ تغییری در معادله نظامی به نفع رژیم نخواهد کرد.
سؤال: یعنی رژیم صهیونیستی در صحنه داخل غزه با عملیات نظامی هرچقدر هم ادامه پیدا کند دستاوردی نمیتواند برای خودش.
کاظمی قمی: نه این تبدیل دارد میشود به یک جنگ فرسایشی، جنگ فرسایشی درحقیقت مرگ این رژیم را به دنبال خواهد داشت. شما ببینید امروز نیروهای زمینی که در غزه دارند تهاجم میکنند و تجاوز نظامی انجام میدهند، عمدتاً نیروهای احتیاطی است که رژیم وارد کرده است برای یگانهای زمینی خودش، رژیم در ارتش حدود ۴۰۰ هزار نیروهای احتیاط داشت که ۱۵۰ هزار تای آن را توانست فراخوان کند و اینها آمده اند و اینها الان از لحاظ روحی دچار بحران شده اند، امکان اینکه اینها بتوانند این جنگ را ادامه بدهند. شما میدانید امروز عملیاتی که حماس دارد انجام میدهد و مقاومت مردم درحقیقت مدل عملیات یک مدل فیزیکی است درحالی که ارتش به صورت کلاسیک بخواهد بجنگد، جنگیدن به صورت کلاسیک یعنی باید با یک پشتیبانی هوایی صورت بگیرد، باید با تانکهای زرهی صورت بگیرد. شما در این خرابههایی که امروز میبینید که تانکها حرکت میکنند، از هر زاویهای اینها مورد هدف قرار میگیرند، شما اگر به تصاویر هم نگاه کنید میبینید که الان نیروهای زمینی به پشتوانه تانکها میروند به جلو درحالی که یکدفعه مواجه میشوند عملیاتهای ضدتانک، عملیاتهایی که توسط نیروهای مقاومت صورت میگیرد. آنچه که امروز اتفاق افتاد درحقیقت به یک نوعی فرافکنی بحران از غزه به محیط خارج است.
سؤال: یعنی صهیونیستها از پیروزی در غزه ناامید شده اند میخواهند عرصه دیگری را برای این بازی تعیین کنند؟
کاظمی قمی: میدان جدیدی به تصورشان این است که مثلاً اگر این اقدام صورت بگیرد و بخواهد ایران واکنش نشان بدهد و این واکنش باعث تصعید عملیات شود و فرض کنید قدرتهای بزرگی که حمایت میکنند از این رژیم کودک کش اینها بیایند وارد عملیات شوند، درحقیقت عملیاتی که در یک جغرافیای محدود است و رژیم شکست خورده است با این کار باعث شود که قدرتهای حامی را بیاورد در یک رویارویی در فرط عملیات منطقه ای.
سؤال: آقای هانی زاده، گفت و گوی ما با آقای کاظمی قمی به این نقطه رسیده است که هدف رژیم صهیونیستی از این ترور چه بوده است، به هر حال همانطوری که به اطلاع بینندگان شبکه خبر رساندیم، جنگندههای رژیم صهیونیستی امروز سه موشک را به محل حضور شهید موسوی شلیک کرده اند، این نشان میدهد که این ترور هدفمند بوده است و رژیم هدفی داشته است از چنین اقدامی. فکر میکنید چرا آنها امروز در هشتادمین روز این جنگ، دست به چنین اقدامی زده اند؟
هانی زاده: تجزیه و تحلیل شرایط میدانی در غزه به گونهای است که رژیم صهیونیستی پس از گذشت هشتاد روز بمباران وحشیانه مردم بی دفاع غزه، هنوز نتوانسته است به یک پیروزی نظامی سریع دست پیدا کند؛ لذا اقدامات اخیری که رژیم صهیونیستی انجام داد و همچنین بمباران اطراف زینبیه که منجر به شهادت رسیدن سردار رشید اسلام، سیدرضوی موسوی شده است، نشان میدهد که اسرائیل بنا به تجربهای که وجود دارد، هرگاه با یک بحران نظامی، امنیتی و سیاسی مواجه شده است، به سمت گسترش بحران و انتقال بحران از داخل اراضی اشغالی به سمت کشورهای اطراف مخصوصاً کشورهای محور مقاومت حرکت کرده است. رژیم صهیونیستی در طول هشتاد روز گذشته به شدت هم در حوزههای اطلاعاتی هم در حوزه نظامی و سیاسی با شکست مواجه شده است، ورود برخی نیروهای وابسته به محور مقاومت مثل انصارالله و حشدالشعبی و حزب الله در عرصه جنگ غزه، نشان میدهد که رژیم صهیونیستی به شدت دچار فشار نظامی و امنیتی شده است و لذا این ترورها به هر حال در راستای گسترش جنگ و مجبور ساختن برخی کشورها به اقدامات شتاب زده، قابل تجزیه و تحلیل است و این نشان میدهد که اسرائیل به یک بن بست نظامی و امنیتی و سیاسی رسیده است و فشارهای افکار عمومی جهان و ملتهای منطقه همچنین تحرکات حساب شده و دقیق محور مقاومت برای کاهش فشار نظامی اسرائیل بر مردم بی دفاع غزه موجب شده است که این رژیم دست به چنین عملیاتی بزند. از سوی دیگر سکوت جامعه جهانی در قابل جنایتهای رژیم صهیونیستی موجب شده است که این رژیم دست به اقدامات ماجراجویانه علنی بزند و اخیراً هم رئیس موساد به طور آشکار تهدید کرده است که رهبران سیاسی حماس را در هر جای منطقه که باشند ترور خواهند کرد و این نقض آشکار قوانین بین المللی همین بمباران اطراف زینبیه هم نقض آشکار حاکمیت یک کشوری مثل سوریه تلقی میشود که در این صورت رژیم صهیونیستی باید از سوی جامعه جهانی و نهادهای بین المللی محکوم شود.
سؤال: آقای هانی زاده، رژیم صهیونیستی در داخل غزه همانطور که گفتید دچار مشکل است، اما بازیگران دیگری به صورت مستقیم درحال نبرد با صهیونیستها هستند، حزب الله لبنان و انصارالله یمن، رژیم صهیونیستی از جانب انصارالله دچار مشکل شدیدی شده است و دست کمک را به سوی امریکا، برخی از دولتهای اروپایی دراز کرده است. چرا این رژیم خودش مثلاً در قبال انصارالله یمن یا حزب الله نمیتواند اقدامات جدی انجام بدهد و به جای این آمده است و ترور کرده است؟
هانی زاده: در واقع به وجه امتیازی که رژیم صهیونیستی در بحران اخیر داشته است و در عملیات طوفان لاقصی به طور مشخص دارد، همین بمبارانها و استفاده از نیروی هوایی است، زیرا ارتش رژیم صهیونیستی کاملاً با شکست مواجه شده است، اخیراً هم تیپ گولانی که یک تیپ نخبه نظامی تلقی میشود، دچار شکست سختی در اطراف غزه و مخصوصاً در بخش جنوبی غزه شده است و بیشترین نیروهای این تیپ زبده کماندویی دچار آسیب شدیدی شده است و مجبور به عقب نشینی شده است. درصد بالایی از فرماندههای نخبه این تیپ هم کشته شده اند و این نشان میدهد که به لحاظ عملیاتی و میدانی ارتش رژیم صهیونیستی با شکست مواجه شده است و الان از رهگذر ترور هدفمند و ترور شخصیتهای نظامی و سیاسی منطقه، به نوعی بحران را به خارج از اراضی اشغالی گسترش بدهد و عدم توانایی رژیم صهیونیستی در مقابل با انصارالله و حزب الله، نشان میدهد که اسرائیل نمیتواند در چند جبهه مبارزه و مقابله کند با محور مقاومت و این اقدام را انجام داده است.
سؤال: آقای هانی زاده، به اینجا رسیدیم که رژیم صهیونیستی در غزه در باب المندب مقابل انصارالله و در مقابل حزب الله لبنان در زمین بازی که این هشتاد روز داشته است، نتوانسته است توفیقی پیدا کند، حالا دارد اقدامات جدیدی را انجام میدهد، بازی را بخواهد عوض کند، عرصههای دیگر را امتحان کند، فکر میکنید با چنین سیاستی واکنش ایران به این ترور باید چه باشد، به هر حال رژیم صهیونیستی وقتی نقطهای را در سرزمین دیگری بمباران میکند، نقض قوانین بین المللی است و ایران از حق دفاع مشروع بهره میبرد؟
هانی زاده: بدیهی است که حق دفاع مشروع برای جمهوری اسلامی ایران باقی میماند، ولی جمهوری اسلامی ایران با عقلانیت و هوشمندی بالا، دچار شتابزدگی نخواهد شد و در زمان و مکان مناسب، پاسخ کوبندهای به رژیم صهیونیستی خواهد داد، همچنین محور مقاومت بخاطر جنایتی که رژیم صهیونیستی علیه یکی از سردارانی که در مقابله با گروهکهای تروریستی در سوریه نقش مؤثری داشته است، در زمان مناسب و اقدام سریعی انجام خواهند داد و پاسخ کوبندهای محور مقاومت ازجمله الحشدالشعبی در عراق، حزب الله در لبنان، (قطع صداوتصویر در آرشیو خبر) بله طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران تمام تحرکات رژیم صهیونیستی را رصد میکنند و پاسخهای بسیار هوشمندانه و دقیق و کوبندهای خواهد داد، اما به هر حال رژیم صهیونیستی الان دچار یک بحران و یک بن بست شدیدی شده است، توقیف کشتیهای حامل اسلحه برای رژیم صهیونیستی در تنگه باب المندب در دریای سرخ از سوی انصارالله یک اقدام کاملاً بازدارنده و تأثیرگذار است و موجب شده است که رژیم صهیونیستی نتواند تحرکات خودش را در داخل اراضی اشغالی به ویژه در غزه گسترش بدهد؛ لذا هم به لحاظ اقتصادی رژیم صهیونیستی فلج شده است و هم افکار عمومی به شدت علیه رژیم صهیونیستی تعریف شده است و روزانه طبق آمار موجود و طبق گزارش رسانه ها، اسرائیل بخاطر جنگ غزه و منع عبور کشتیهای تجاری به سمت رژیم صهیونیستی مخصوصاً به بندر ایلات، موجب شده است که رژیم صهیونیستی روزی یک میلیارد دلار ضرر میبیند، ضرر اقتصادی و این برای اقتصاد شکننده رژیم صهیونیستی بسیار دردناک خواهد بود و به همین دلیل به نظر میرسد الان قدرت تصمیم گیری از دست رهبران سیاسی و فرماندهان از دست رفته است و یک اقداماتی انجام میدهند که هدف اش این است که قدرتها و بازیگران بزرگ سریعاً وارد عمل شوند و یک راهکاری برای نجات اسرائیل درنظر بگیرند.
سؤال: رژیم صهیونیستی صحبت کردیم، دنبال دستاوردسازی از این نبرد برای خودش است که بتواند با چهره متفاوت خارج شود، آیا چنین تروری میتواند در افکار داخلی صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی برای دولت نتانیاهو دستاوردی بسازد؟
هانی زاده: در واقع این ترورها خیلی تأثیری در شرایط سیاسی و میدانی اسرائیل به ویژه برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که با یک بحران نفس گیر سیاسی و امنیتی و نظامی مواجه خواهد شد و شده است، نشان میدهد که کارنامه و عمر سیاسی نتانیاهو به پایان رسیده است و الان اختلاف نظرها بین فرماندههای نظامی و اعضای کابینه تشکیل شده است. به نظر نمیرسد که با این اقدامات رژیم صهیونیستی بتواند از این بحران خارج شود و هرچه دست به اینگونه اقدامات بزند، طبیعتاً به ضرر رژیم صهیونیستی خواهد بود، زیرا این نقض آشکار قوانین و حمله به یک کشور مستقل سازمان ملل مثل سوریه، درحقیقت نقض آشکار قوانین بین المللی است.
سؤال: آقای سیدافقهی، شما هم تحلیل تان را از این حمله به ما بگویید، حمله با سه موشک انجام شده است، مشخص بوده است که رژیم صهیونیستی میخواسته سردار موسوی را ترور کند، چرا صهیونیست ها، نتانیاهو تصمیم گرفتند دست به چنین تروری از نیروهای ایرانی در داخل سوریه بزنند؟
سیدافقهی: البته این تلاش سوم بود، چند روز پیش، در یکی دو هفته گذشته ما میشنیدیم که هواپیماهای رژیم صهیونیستی یا پهپادها یا موشکهای آنها به اطراف منطقه زینبیه شلیک کرده اند.
سؤال: پس شما فکر میکنید دو تلاش ناموافق دیگر برای ترور سردار موسوی در هفتههای گذشته صورت گرفته است؟
سیدافقهی: من بر مبنای اینکه دو بار اطراف زینبیه شلیک شده است و این را تمام خبرگزاریها گزارش کرده اند که اطراف زینبیه رژیم صهیونیستی حمله کرده است و به احتمال بسیار زیاد اینها دنبال به شهادت رساندن شهید سیدرضی موسوی بوده اند.
سؤال: اطراف زینبیه دمشق، جنبه نظامی ندارد، هدف نظامی نمیتواند محسوب شود؟ منظور شما این است؟
سیدافقهی: من سراغ ندارم، البته محلی که ظاهراً به شهادت رسیده اند سردار سیدرضی موسوی، منطقه عقربا بوده است که آن هم جزء حومه زینبیه محسوب میشود، اما اینکه آن منطقه خیلی وقت است بعد از پاکسازی داعش از اطراف زینبیه دیگر حکم یک منطقه نظامی را نداشته است.
سؤال: حملههایی رژیم صهیونیستی در این هشتاد روز به داخل سوریه انجام داده بود، فرودگاههای حلب و دمشق را هدف قرار داده بود همینطور مناطقی را در بلندیهای جولان در قونیطره در نزدیکی مرز سوریه و سرزمینهای اشغالی، شما میگویید این حملات قبلی به منطقه زینبیه جنس اش متفاوت بوده است و آنها هم با هدف ترور صورت میگرفته است؟
سیدافقهی: بله وقتی به فرودگاه دمشق حمله میکند اینجا دیگر یک مؤسسه رسمی دولتی و مسائل و حملات نظامی طبق قوانین بین المللی مصونیت دارد و همچنین مناطق مسکونی و این عملیات قطعاً عملیات تروریستی بوده است و به هیچ وجه قابل دفاع نیست مگر اینکه رژیم صهیونیستی که به هیچ قانونی و به هیچ کنوانسیونی پایبند نیست و امروز میبینیم که در غزه چه نسل کشی دارد انجام میدهد علی رغم تمام اعتراضات بین المللی و اعتراضات منطقهای و قانون شکنیهایی که به نفع رژیم صهیونیستی، امریکا دارد میشکند. ۱۲۱ کشور در مجموع سازمان ملل برای بار اول، ۱۵۱ کشور بار دوم مبنی بر توقف آتش بس ولو به صورت موقت و ورود کمکهای انسان دوستانه، ما دیدیم که رژیم تروریستی امریکا این را کارشکنی کرد. در شورای امنیت هم همچنین یعنی یک پشتوانه و عقبه جنایت آمیز را رژیم تروریستی امریکا برای رژیم تروریستی و کودک کش صهیونیستی فراهم کرده است و لذا برای رژیم صهیونیستی که درحال غرق شدن است، الان به هر چیزی که دست اش برسد نتانیاهو حاضر است انجام بدهد. ببینید سه تا از اسرای خودشان را، نیروهای ویژه شان به هلاکت رساندند؛ بنابراین رژیمی که درحال غرق شدن است، بعید نیست که چنین اعمال دیوانه وار و جنون آمیزی را انجام بدهد.
سؤال: یک تحلیلی این مدت داشته ایم در تمام رسانههای بین المللی حتی مقامات مختلف غربی چه از مقامات کنونی و چه از مقامات قبلی شان، اشاره کردند که ادامه این جنگ فقط برای بقای نتانیاهو در قدرت است و هیچ منطق دیگری صهیونیستها ندارند و نتوانستند حماس را هم نابود کنند یا فلسطینیها را از غزه کوچ بدهند، اسرای شان را با جنگ آزاد کنند، حالا که این اهداف محقق نشده است، دورنمای جنگ برای نتانیاهو خیلی شفاف نیست و همان دست و پا زدنی است که میخواهد عرصه دیگری را وارد جنگ کند؟
سیدافقهی: ببینید هم در اروپا و هم در امریکا، هم شخصیتهای امنیتی، شخصیتهای نظامی، کارشناسان راهبردی، کارشناسان متخصص جنگهای نامنظم و متخصصین مطالعات بحران و مطالعات منطقهای در خارج، در داخل خود رژیم و در خانه خود رژیم امروز شخصیتهایی مانند ایهود المد؟ ایهود باراک؟ دارند شماتت میکنند و تحقیق میکنند و تنبیه میکنند نتانیاهو را که دارد اسرائیل را از بین میبرد برای اینکه خودش از این مخمصه جان سالم به در ببرد درحالی که قطعاً دچار خطای محاسباتی شده است. البته هم خودش و هم کابینه نظامی خودش و هم برخی از سیاسیون ایشان مانند وزیر امنیت داخلی اش، از امروز یک توافقی است که اینها دست به خودزنی بزنند و دست به عملیات فرار به جلو بزنند درحالی که امریکاییها درست است که از اینها مجبور هستند حمایت کنند برای ترس از فشار لابی صهیونیستی و در آستانه انتخابات ۲۰۲۴ بودن بایدن است، اما خودشان میدانند که واقعاً این رفتار و این سلوکی که الان نتانیاهو پیش گرفته است قطعاً روز به روز با این دست و پا زدنهای تندتر زودتر غرق میشود.
سؤال: آقای هلالی، آخرین اطلاعات و اخباری که از این ترور منتشر شده است را بفرمایید.
هلالی: عرض کنم که طبق اطلاعاتی که به دست آورده ایم و اینکه همکاران ما در محل حادثه هم حضور به هم رسانده اند، حادثه در ثر اصابت سه موشک هوا به زمین به محل حضور شهید سیدرضی موسوی صورت گرفته است. طبق معمول دشمن صهیونیستی معمولاً جنگندههای دشمن از آسمان جولان اشغالی که در فاصله ۶۷ کیلومتری جنوب غربی دمشق قرار دارند، شهر دمش و مراکز مختلف شهر دمشق را مورد حمله قرار دادند. این بار هم ساعت ۴ به وقت محلی یعنی ۴ و نیم به وقت تهران، با شلیک سه موشک از آسمان جولان اشغالی این منطقه را مورد حمله قرار دادند و سه موشک به مزرعهای اصابت میکند که شهید در آنجا بودند و بعد از ساعتی هم خبر شهادت ایشان اعلام شد. اما خود سیدموسوی یک شخصیت (قطع صدا)
سؤال: آقای سیدافقهی ببینید این حملهای که صورت گرفته است، درباره اهداف آن باهم صحبت کردیم، میخواهم تحلیل شما را بدانم، با تمام این تفاسیر با توجه به هدفی که رژِیم صهیونیستی از این حمله داشته است، فکر میکنید واکنش و پاسخ ایران در قبال چنین حمله و تروری چه باید باشد؟
سیدافقهی: بدون شک رژیم صهیونیستی میدانسته و میداند که چنین عملیاتی اولاً بی پاسخ نخواهد ماند.
سؤال: آقای لاسجردی، مهمترین سؤالاتی که الان وجود دارد در ذهن هر فردی، یکی این است که رژیم صهیونیستی چرا دست به این ترور زده است در هشتادمین روز این جنگ و دوم اینکه ایران چه واکنشی باید نشان بدهد؟
لاسجردی: در مورد چرایی رفتار رژیم صهیونیستی به نظر میرسد که شاید نزدیکترین یا واقعیترین موضوع یا مسئله این است که رژیم صهیونیستی از عملیات هفتم اکتبر همچنان سرخوردگی و سرگیجگی دارد و به نظر میرسد که دچار جنون شده است و تلاش میکند این شکست و این جنون را به گونههای مختلفی برای خودش به روشهای مختلف تسکین بدهد و لذا با عملیاتهای مختلفی که انجام داده است، چه سرکوب و بمباران و موشک باران در غزه و چه زدن مناطق مختلف حوزه نیروهای مقاومت و شهادتی که امروز حاصل شد، به نظر من دارد تلاش میکند که خودش را آرامش بدهد و اصطلاحاً یک آرامش و تسکینی برای خودش پیدا کند. ولی آنچه که مسلم است اینکه این نوع رفتار و برخورد و وحشت آفرینی یا به نوعی رفتار متجاوزانه یا رفتار ضدحقوق بشری و رفتار غیرانسانی، به نظر نمیرسد که بتواند رژیم صهیونیستی را آرام و تسکین بدهد بلکه برعکس خون شهدا همیشه باقی و ساری خواهد بود و به طور حتم این شهید یا شهدای دیگری که در راه حق و حقیقت جان شان را فدا کرده اند، حتماً خون شان سبب جوشش، خروش و همچنین پایداری بیشتر مقاومت خواهد بود.
سؤال: مشخص است هر کسی میتواند درک این ترورها را رژیم صهیونیستی قبلاً هم انجام داده است، ولی حذف شخصیتها نتوانسته است تاکنون به رژیم کمکی کند و باز هم با ترور مجددی اقدام را ادامه میدهد. چرا رژیم صهیونیستی باز هم ترور کرده است یعنی هدف اش چه است؟
لاسجردی: رژیم صهیونیستی در رفتار خودش به ویژه در زمانی که شکست میخورد یا در افکار عمومی دچار خلع میشود برای اینکه بتواند مسائل مختلف، چه نیروهای درونی، چه نیروهای بیرونی و چه وجاحت منطقهای و حتی جایگاه و پرستیژ خودش را حفظ کند، دست به اقدامات مختلف میزند. لااقل در همین یک دهه گذشته اگر بخواهیم پرونده ترورهای مختلف رژیم صهیونیستی در جای جای منطقه و فرامنطقه را بررسی کنیم، با یک لیست بلند بالایی مواجه میشویم. رژیم صهیونیستی مبنایش بر ترور است، مبنایش بر بیرون گذاشتن یا بیرون راندن رقبا است، مبنایش بر خالی کردن میدان برای اقدام است، لذا رفتار رژیم صهیونیستی از این منظر قابل توجه است.
سؤال: در بیانیه روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ذکر شده است که بی تردید رژیم صهیونیستی تاوان این جنایت را خواهد پرداخت. تحلیل شما از واکنشی که ایران بخواهد به رژیم صهیونیستی نشان بدهد چه است؟
لاسجردی: ببینید واکنشهایی که جمهوری اسلامی ایران میتواند نشان بدهد رفتاری است که ایران در مخالفت و در مواجهه با رژیم صهیونیستی تاکنون داشته است که به طور حتم ادامه پیدا خواهد کرد، اما به نظر من با توجه به واقعیتهای میدان مواجهه نیروهای مختلفی که بعنوان مقاومت با جمهوری اسلامی ارتباط دارند یا بعنوان نیروهای مقاومت در منطقه فعال هستند آنها هم میتوانند یکی از گزینهها باشند .
سؤال: یعنی رژیم صهیونیستی میخواهد زمین بازی را عوض کند، پای کسان دیگری را وسط بکشد، اما ایران باید با همان سیاست قبلی خودش پیش برود و اجازه این تغییر زمین بازی را به رژیم ندهد؟
لاسجردی: به طور حتم، چون نیروهای مختلف مقاومت درحال حاضر توانسته اند رژیم صهیونیستی را به نوعی زمین گیرکنند، هم نیروهای مقاومت در غزه و هم حزب الله لبنان و دیگر نیروهای حاضر و لذا باز کردن یک جبهه دیگر یا برهم زدن تعادل منطقه به طور حتم جزء اهداف رژیم صهیونیستی است.
سؤال: آقای هلالی، اشاره فرمودید که حمله حوالی ساعت ۴ صورت گرفته است، رژیم صهیونیستی از بلندیهای جولان اشغالی جنگندههایی را داشته است که سه موشک را به محل سکونت شهید شلیک کرده اند
هلالی: خیر محل سکونت نیست، یعنی آن قسمت اول خبر همینطور بوده است، اما آنجا معمولاً در مناطق کشاورزی اطراف منطقه زینبیه یکسری مزارع است که ظاهراً شهید سیدرضی موسوی، به صورت اتفاقی یا آنجا یک مرکزی است که ضربه زدند، آنجا حضور داشتند و در اثر اصابت این موشکها و انفجار به شهادت رسیدند.
سؤال: آیا در این حمله افراد دیگری زخمی یا شهید شده اند؟
هلالی: هنوز جزئیات بیشتری از این حادثه منتشر نشده است، ولی شاهدان عینی که ما با آنها صحبت میکردیم در حدود آن منطقه بوده اند، اعلام کرده اند که چند نفری هم در آن مرکز یا آن مزرعه حضور داشته اند، حالا باید منتظر اخبار رسمی شویم و جزئیات بیشتری هم به دست بیاوریم.
سؤال: تصاویری که مشاهده کردیم در قابل شبکه خبر، شهید درکنار سردار قاسم سلیمانی حضور داشتند و ایشان از فرماندهان و مستشاران نظامی ایران در سوریه بوده اند، نقشی را در جنگ علیه تروریست و داعش ایفا کرده اند. شما اطلاعات بیشتری از نقش ایشان در جبهه مقاومت دارید که بفرمایید؟
سیدافقهی: شهید سیدرضی موسوی سالها است که در سوریه حضور دارند و به همین دلیل ایشان یک چهره آشنا است نه تنها در بعد رسمی بلکه حتی در بعد مردمی و بعنوان یک شخصیت مردم دار شناخته میشدند، افزون بر آن بعد نظامی فعالیت شان بعنوان یکی از مستشاران ارشد سپاه پاسداران در سوریه حضور داشتند. در خود بحران به صورت مستمر شهید در سوریه حضور داشتند در عملیات آزادسازی دمشق در عملیات پاکسازی بادیه دمشق یعنی بادیه مرکزی در مرکز دمشق و شرق دمشق درکنار شهید حاج قاسم سلیمانی حضور داشتند.
سؤال: آقای سید افقهی، به اینجا رسیده بودیم که در چنین شرایطی با هدفی که رژیم صهیونیستی از این حمله داشته است ایران باید چگونه واکنش نشان بدهد، به هرحال بیانیه سپاه پاسداران آمده است که بی تردید رژیم صهیونیستی تاوان این جنایت را خواهد پرداخت. بهترین شکلی که رژیم صهیونیستی میتواند تاوان جنایت را بدهد، ایران چه انتخابی را انجام بدهد بهتر خواهد شد؟
سیدافقهی: عرض میکردم، اولاً جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران و تمام نیروهای مسلح هرگز به صورت انفعالی کار نمیکنند.
سؤال: منظورتان از این حالت انفعالی چه است؟
سیدافقهی: یعنی بلافاصله منفعل نمیشود الان برگردند و چند تا موشک بزنند، این یک مسئله امنیتی و یک مسئله نظامی است.
سؤال: الان صهیونیستها همین را میخواهند؟
سیدافقهی: بله میخواهند الان ما منفعلانه برخورد کنیم و این برخلاف ادعاهای منافقانه و ریاکارانه امریکا بود که مرتب برای ما پیغام میفرستادند که خواهش میکنیم ایران وارد این جنگ غزه نشود و دامنه درگیری بین اسرائیل و غزه را گسترش ندهد و همچنین دوستان خودش را در منطقه تشویق نکند که ورود کنند، ولی ما میبینیم که امروز رژیم صهیونیستی حتی توافق نانوشته رژیم با امریکا را که چه صحت داشته باشد و چه صحت نداشته باشد، ولی حداقل ما میتوانیم تکیه به پیامهایی که برای ما فرستاده اند و چندین بار آقای امیرعبداللهیان این را گفته اند که امریکاییها از ما خواسته اند که ما ورود نکنیم و دوستان خودمان را در محور مقاومت تشویق نکنیم درحالی که آنها مستقل هستند. این یک نکته، نکته دیگر، جمهوری اسلامی ایران میتواند از گزینههای مختلف به شیوههای مختلف در اوقات مشخصی که اتاق عملیات پاسخ به چنین عملیات تروریستی را بدهد خود او اقدام میکند چه به صورت مستقیم و چه به صورت نیابتی، چرا، چون محور مقاومت یک اتاق مشترک مستشاری هم دارد یعنی این محور مقاومتی که از چند قطعه و چند منطقه جغرافیایی تشکیل شده است، یمن، سوریه، عراق، لبنان، فلسطین اشغالی و ایران هستند اینها با هم مستشاری و مشورت و هماهنگی میکنند، اما در کار همدیگر مستقیم دخالت نمیکنند بنابراین قطعاً ما نتانیاهو و دشمنان محور مقاومت را قطعاً ناکام خواهیم گذاشت و اینکه بخواهیم در مربع آنها بازی کنیم این یک نکته، نکته دوم قطعاً این عملیات بدون پاسخ نخواهد ماند همچنان که تمام اقدامات تروریستی چه بر علیه دانشمندان هستهای ما و چه بر علیه تأسیسات نظامی و هستهای ما بدون پاسخ نماند. در رأس آنها مسئله شهید بزرگوار سردار سلیمانی است که ما در این روزها در آستانه چهارمین سالگرد این بزرگوار هستیم و فکر میکردند که با حذف فیزیکی این شهید بزرگوار محور مقاومت از هم خواهد پاشید درحالی که حضرت آقا فرمودند که شهید سلیمانی امروز مکتب و راه است.