پخش زنده
امروز: -
چهارمين کنگره پيشگيري و درمان چاقي ازامروز تا ۱۵ آذر در دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در حال برگزاري است.
به گزارش واحد مرکزي خبر، در اين کنگره که با هدف اطلاع رساني بيشتر از مضرات چاقي و بيماريهايي که با چاقي بروز مي کند، برگزار شد ، دکتر پيوندي رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: يک سوم ايرانيان دچار چاقي يا اضافه وزن هستند.
وي با اشاره به اينکه بيماريهاي واگير به دليل واکسيناسيون در کل جهان و رعايت بهداشت به طور چشمگيري کاهش يافته است گفت : در مقابل اين کاهش بيماريهاي غيرواگيري چون ديابت، چاقي و فشار خون به دليل سبک زندگي، نداشتن تحرک ، تغذيه مناسب و عوامل ديگر رو به افزايش است.
وي با اشاره به اينکه آمار جهاني حاکي از ابتلاي 500 ميليون نفر به چاقي و اضافه وزن است گفت : اين آمار در ايران به حدود 25 ميليون نفر ميرسد که ميتوان گفت 7 ميليون نفر چاق و 18 ميليون نفر اضافه وزن دارند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي افزود : چاقي منشأ ايجاد بيماريهاي ديگر است و بايد ما در سبک زندگي افراد، تغذيه و استرس افراد تغييراتي ايجاد کنيم تا به ارتقاي سلامت کمک کرده و از هزينههاي سلامتي بکاهيم.
وي با بيان اينکه چاقي در خانمها شايعتر از آقايان است و اين امر در کودکان رو به افزايش است افزود : 15 تا 17 درصد کودکان ايراني اضافه وزن دارند و هرساله نيز يک درصد به اين امار افزوده مي شود.
پيوندي افزود : ما بايد علت چاقي را بيابيم و در راه درمان ان گروهي تلاش کنيم و با تغيير در سبک زندگي، تحرک و تغذيه ميتوان به اين مهم دست يافت.
وي همچنين درباره تبليغات قرصهاي کاهش وزن نيز گفت : اين قرصها کاربرد چنداني ندارد و چسب، گوشوارهها، گنهاي موجود در بازار منشأ علمي ندارند و نتوانستهاند تاکنون کارايي خاصي را از خود نشان دهند.
وي گفت : ما آن قدر پول نداريم تا بتوانيم درمان را به طور کامل انجام دهيم اما آنقدر پول داريم که بتوانيم پيشگيري را به سمت مؤثر آن جلو ببريم.