ایجاد مزرعه زیستی در شرکت نفت و گاز گچساران
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از افتتاح احیای خاکهای آلوده نفتی و ایجاد مزرعه زیستی در شرکت نفت و گاز این شهرستان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما کهگیلویه و بویراحمد، غلامرضا کمالی ظرفیت ظرفیت پالایش این مزرعه زیستی را ۲۵۰۰ متر مکعب اعلام کرد و گفت : اقدامات این شرکت در راستای حفاظت و صیانت از محیط زیست در منطقهای وسیع بوده و گستردگی تاسیسات و خطوط لوله انتقال نفت این شرکت به بیش از هفت هزار و پانصد کیلومتر میرسد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران تصریح کرد: به واسطه تحت تاثیر قرار دادن مساحتی به وسعت ۱۵۰ در ۴۰۰ کیلومتر، این شرکت ویژگیهای منحصر به فردی دارد.
کمالی عنوان کرد: در خصوص مسائل زیست محیطی با اداره کل حفاظت محیط زیست چهار استان و اداره حفاظت محیط زیست ۸ شهرستان در خصوص مسائل محیط زیستی تعامل مطلوبی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه با ابلاغ قانون حفاظت از خاک، این شرکت به عنوان یک واحد تولیدی و صنعتی مطابق با این قانون خود را مکلف به اجرای بندهای مرتبط آن دانسته خاطرنشان کرد: پیش از ابلاغ قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۸ و استانداردهای کیفیت منابع خاک در سال ۱۴۰۰، خاکها عموما به عنوان پسماند صنعتی تلقی و پس از بی خطر سازی امحا میشد.
کمالی بیان کرد: با گذشت زمان و پیگیری این شرکت در سال ۱۴۰۱ پارامترهای مد نظر استانهای بوشهر و کهگلویه و بویراحمد جهت رسانیدن به حدود مجاز به این شرکت ابلاغ شد.
وی افزود: از اواخر سال ۱۴۰۰ مطالعات در خصوص نحوه انجام کار پاکسازی و روشهای پاکسازی در این شرکت به جدیت پیگیری شد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران ادامه داد: از مراکز صنعتی مختلف که از روشهای بایوپایل و لندتریتمنت استفاده میکردند بازدید و از شرکتهای مختلف جهت ارائه روشهای پاکسازی، از جمله پاکسازی به روش حرارتی، پاکسازی یا استفاده از سیال فوق بحرانی کربن دی اکسید، پاکسازی به روش انباشت زیستی و پاکسازی به روش تحریک زیستی دعوت شد.
کمالی اضافه کرد: با توجه به خصوصیات منطقه و با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی روش تحریک زیستی خاک برگزیده شد و در ادامه تازگی فعالیت خاک پالایی، تهیه شرح خدمات و نحوه ارائه کار به شرکتهای دانش بنیان را با چالشهایی مواجه ساخت که در نهایت در تابستان ۱۴۰۲ قرارداد خاک پالایی با روش مزرعه زیستی با شرکت مهندسی و مشاوره نفت پاک منعقد شد.
مدیرعامل نفت و گاز گچساران اظهار کرد: این روش بدون هیچ گونه اثر مخرب بر روی خاک و تنها با تحریک زیستی جمعیت میکروبی موجود در خاک بومی منطقه، با ظرفیت پالایش سالانه دو هزار و پانصد متر مکعب خاک الوده موجب تسریع در روند خودپالایی خاک میشود.
کمالی بیان کرد: با حضور مدیرکل محیط زیست بوشهر، مسوولان محیط زیست شهرهای دیلم و گناوه، نمایندگان محیط زیست گچساران، برخی از مسوولان و رئیس ایمنی شرکت ملی مناطق نفتخیز و همچنین تعدادی از مدیران و مسوولان و کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران آیین افتتاح طرح احیای خاکهای آلوده نفتی و ایجاد مزرعه زیستی در گروه «قلب نفت ایران» برگزار شد.
شرکت نفت و گاز گچساران به واسطه گستره جغرافیایی در چهار استان جنوب کشور و نقش ویژه در تامین خوراک پتروشیمیها و پالایشگاههای کشور، به قلب نفت ایران مشهور شد.