پخش زنده
امروز: -
نظارت مستمر بر واحدهای عرضه کننده فراوردههای خام دامی در مازندران ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، دکتر آقاپور کاظمی مدیر کل دامپزشکی مازندران از نظارت بر مراکز عرضه فرآودههای خام دامی خبر داد و گفت: بازدیدهای ادواری از واحدهای عرضه فرآوردههای خام دامی توسط کارشناسان واحد نظارت ادارات دامپزشکی شهرستانها به صورت مدون و ماهانه مورد بازدید قرار میگیرد.
او افزود: فرآوردههای خام دامی براساس نوع شرایط نگهداری، منجمد و تازه دسته بندی شده و باید براساس دمای مناسب نگهداری در دو قسمت تازه در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد و فرآوردههای منجمد نیز در دمای منفی هجده درجه سانتی گراد و به صورت منجمد نگهداری شود.
آقاپور کاظمی ادامه داد: همچنین زمان ماندگاری فرآوردهها براساس نوع فرآورده و نحوه نگهداری باید مورد توجه قرار گیرد که این زمان بر روی برچسب های طراحی شده درج شده است.
او با تاکید بر تهیه مواد پروتئینی و خام دامی از مراکز مجاز گفت: برای تهیه فرآوردههای خام دامی باید فرآوردههای خام دامی را از مراکز مجاز تحت نظارتهای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور تهیه کرده و هرگونه مواد خام دامی که از مراکز غیر مجاز تهیه شده باشند تخلف بهداشتی محسوب می شود.
مدیر کل دامپزشکی مازندران افزود: لاشههای دامی باید ممهور به مهر بازرسی کشتارگاه مجاز و لیبلهای مورد تایید سازمان دامزشکی کشور و لاشهای طیور نیز بسته بندی مجاز با تاییدیه سازمان دامپزشکی کشور باشد.
آقاپور کاظمی همچنین گفت: واحدهای عرضه باید دارای یخچال و فریزرهای مناسب، تمیز و به حجم مناسب فرآوردهها داشته و همچنین مجهز به روشویی، آب گرم، صابون/ مایع، حوله کاغذی یکبار مصرف، سطل زباله درب دار باشد و متصدی واحدها باید دارای کارت بهداشتی معتبر و لباس کار مناسب باشند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به وظیفه ذاتی سازمان دامپزشکی تاکید کرد همکاران دامپزشکی استان از هیچ کوتاهی که سلامت مردم را به خطر اندازد نخواهند گذشت و همچنین از مردم دعوت کرد در صورت مشاهده تخلف حتما با شماره دامپزشکی شهرستانها و یا با سامانه ارتباط مردمی ۱۵۱۲ تماس حاصل فرمایند.