استان مرکزی دومین استان پیر کشور
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک در نشست بررسی قانون حمایت از جوانی جمعیت استان مرکزی را دومین استان پیر کشور دانست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک در نشست بررسی قانون حمایت از جوانی جمعیت و فروش داروهای القاکننده سقط جنین با بیان اینکه کشور ما در چاله جمعیتی قرار دارد، گفت: داروخانهها و داروسازان قسمتی از زنجیره درمان هستند و قسمت بسیار مهم راحت بودن دسترسی به داروهای سقط جنین است.
علیمرادیان افزود: بجز داروهای مستقیم سقط کننده جنین داروهای دیگری وجود دارد که به عنوان عارضه جانبی سبب مرگ جنین میشود بنابراین داروسازان توجه کنند که داروهای دیگری که میتواند از عوارض جانبی آن سقط جنین باشد در داروخانهها با مقدار زیاد توزیع نشود.
او گفت: تنها مکان و درواقع امنترین مکان که صلاحیت توزیع کالاهای سلامت محور مردم را دارند داروخانهها هستند اما اماکن دیگری از جمله عطاریها، فضای مجازی، سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای هم این کار را میکنند که رقیب غیرقانونی داروخانهها محسوب میشوند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: در بازرسیهایی که از سال گذشته تاکنون انجام شده حدود ۷۰ عطاری پلمب شدند و ۳۰۰ میلیون تومان داروی مخدر از تعدادی عطاری کشف شده است.
رییس بسیج جامعه پزشکی استان مرکزی هم گفت: بر اساس کار تحقیقاتی در استان کرمان و ۱۴ استان دیگر کشور حدود هزار و ۷۰۰ سقط جنین در روز انجام میشود به عبارتی ۶۲۰ هزار سقط در سال است که ۱۲ هزار و ۴۰۰ سقط مربوط به استان ما است.
محمددوست افزود: بر اساس آمارها استان مرکزی پنجمین استان کشور است که سقط جنین انجام میشود همچنین دومین استان پیر کشور و چهارمین استانی است که آمار نرخ رشد جمعیت بسیار پایین است.
حجتالاسلام تاج آبادی، مسئول ستاد مردمی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان هم گفت: یکی از عوامل سقط جنین آلودگی هوا است که باید مورد توجه قرار گیرد و درباره آسیب کم فرزندی باید اقدامات مختلف از جمله فرهنگی، تهیه مستند و سایر موارد انجام شود.