پخش زنده
امروز: -
ایهود اولمرت نخست وزیر اسبق گفت: اسرائیل دو راه بیشتر ندارد یا باید توقف درگیری در برابر بازگشت اسرای در بند حماس را پذیرفت یا به جنگ ادامه دهد بدون اینکه نابودی حماس و بازگشت اسرا را شاهد باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سمانیوز، مقامات سابق و برخی از نویسندگان در فلسطین اشغالی خواستار توقف جنگ در غزه شدند، چون امکان تحقق پیروزی و نابودی حماس وجود ندارد.
ایهود اولمرت نخست وزیر اسبق در این باره ضمن درخواست توقف فوری جنگ به دلیل ناممکن بودن تحقق اهداف مورد نظر نتانیاهو، در مقالهای نوشت در برابر آزادی زنده گروگانها، به جنگ خاتمه دهید، ادعای نتانیاهو و کابینه اش مبنی بر نابودی حماس از طریق عملیات نظامی، ادعایی غیر واقعی است. حتی خود نتانیاهو هم این اهداف را تصدیق نمیکند، او مثل یک هنرپیشه تئاتر عمل میکند، همه توجهش این است که از زیر بار مسئولیت شکست در پیشگیری از عملیات طوفان الاقصی در روز هفتم اکتبر، فرار کند.
اولمرت ادامه داد نتانیاهو بر اساس اعتبارات داخلی اقداماتی را آغاز کرد و خودش هم میداند که توان نابود کردن حماس را ندارد، او از همان لحظات اولیه در اندیشه جنگ در غزه نبود بلکه در اندیشه چگونگی بقای خود در قدرت بود.
نخست وزیر اسبق رژیم اشغالگر ادامه داد نتانیاهو با تاکید بر نابودی حماس، که یک هدف غیر واقعی است، سعی میکند چنین وانمود کند که در این هدف جدی است تا با این شیوه بتواند شکست در رسیدن به هدف را بر شرکای خود در کابینه، فرماندهان ارتش و نهادهای اطلاعاتی تحمیل کند. احتمال تحقق اهداف مورد نظر نتانیاهو وجود ندارد و نابودی حماس محقق نخواهد شد. با این حال اسرائیل در برابر خود دو گزینه دارد و راه سومی نخواهد بود، یا باید در معامله ای، توقف درگیری در برابر بازگشت اسرای در بند حماس را پذیرفت یا به جنگ ادامه دهد بدون اینکه نابودی حماس و بازگشت اسرا را شاهد باشد.
همچنین شلومو بن عمی، وزیر امور خارجه و امنیت داخلی پیشین رژیم اشغالگر نیز پیروزی بر حماس را ناممکن خواد ودر تحلیلی که در روزنامه هاآرتص منتشر شد، نوشت از زمان پایان جنگ جهانی دوم، کشورهای دارای ارتش نتوانستند بر سازمانهای مسلح پیروز شوند. با توجه به واقعیتهای جغرافیایی نوار غزه، هر ارتشی با هر نوع فناوری نظامی، قادر نیست بر جنبش حماس پیروز شود همانگونه که آمریکاییها در جنگهای ویتنام و افغانستان و یا شوروی در افغانستان شکست خوردند. البته آمریکا و شوروی قادر بودند جنگ را براب مدت زمان طولانی مدیریت کنند، اما اسرائیل این توانایی را هم ندارد.
بن عمی افزود میگویند حماس عملیات طوفان الاقصی را با انگیزههایی آغاز کرد که نمیتوانند انگیزههایی واقعی باشند، اما حماس در این عملیات دستاوردهایی راهبردی داشت و آن اینکه بار دیگر موضوع فلسطین را در به صدر اولویتهای محافل بین المللی کشاند و روند عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی را به چالش کشید تا اسرائیل بار دیگر به طرز بی سابقهای در زیر چتر نظامی آمریکا قرار بگیرد به این امید که مانع بروز خطر جنگ در چندین میدان شود ضمن اینکه حماس با این کار بار دیگر خود را در جایگاه اساسی جنبشهای آزادیبخش ملی فلسطین قرار داد.
هلیل شوکن نویسنده اسرائیلی نیز در مقالهای در روزنامه هاآرتص از اسرائیل خواست به شکست در برابر حماس اعتراف کند.
وی افزود، پیروز نخواهیم شد، حتی با همدلی هم، نبرد کنونی را در سرزمین ملی خود یعنی در سرزمین اسرائیل واگذار کردیم، با این حال هر روزی که عملیات زمینی در غزه ادامه مییابد عمق شکست ما بیشتر میشود، واقعیت این است که اسرائیل در شرایطی از این جنگ خارج خواهد شد که اوضاع بدتر از الان خواهد بود.