پخش زنده
امروز: -
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران گفت: وجود ۵۰ سازمان مردم نهاد زیست محیطی ظرفیت بزرگی برای صیانت از محیط زیست استان است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سید علی سلیلی با حضور در اداره کل حفاظت محیط زیست استان، در نشستی با تعدادی از تشکلهای زیست محیطی استان افزود: برای دستیابی به موفقیت در تمامی امور، به مشارکت و واگذاری امور به مردم نیازمندیم
وی بیان داشت: معتقدیم برای اجرای روند بهتر امور، کارها را باید به خود مردم واگذار کرد، لذا سمنها دراین بین میتوانند نقش مهمی را ایفا کنند و به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسئولان بهتر میتوانند نقشآفرین باشند.
سلیلی موضوعات زیست محیطی را مهم عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به معضلات عدیده زیست محیطی در استان، سمنهای این حوزه باید تقویت و حمایت شوند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران اظهار داشت: همراه کردن مردم به عنوان دیده بانهای دغدغه مند میتواند گفتمان مطالبه گری را در راستای حفظ محیط زیست در استان افرایش دهد.
در ادامه دکتر عطااله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز در سخنانی از مشارکت مستمر فعالین حوزه محیط زیست تقدیر کرد و آنان را بازوان توانمند این اداره کل در اجرای برنامههای مختلف دانست و افزود: حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تنها با مشارکت همگانی و تلاش دوست داران واقعی محیط زیست امکانپذیر است.
وی به صدور و توزیع کارت همیار محیط زیست در استان اشاره کرد و افزود: با پیگیری این اداره کل در دو سال گذشته، کارت شناسایی " همیار محیط زیست" در استان صادر شد و ۱۹۰ نفر بصورت رسمی همیار محیط زیست استان شدند و کارتهای شناسایی خود را دریافت کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از تشکیل کمیتههای علمی تشکلها و فعالین محیط زیست در اداره کل حفاظت محیط زیست استان خبر داد و افزود: پشتوانه علمی سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی به مطالبه گری صحیح و درست در این حوزه منجر خواهد شد.
کاویان با اشاره اینکه عطش توسعه در استان مازندران افزود: محیط زیست به هیچ عنوان مخالف توسعه استان نیست، اما باید ضوابط و ملاحظات زیست محیطی در اجرای پروژهها رعایت شود.
وی در خصوص لزوم رعایت موارد زیست محیطی معادن شن و ماسه استان نیز افزود: با همکاری دستگاه قضایی در هفتههای گذشته ۶ واحد معدن شن و ماسه در محورهای هراز و بلده به دلیل عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی تعطیل شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران همچنین در خصوص آخرین وضعیت مهاجرت پرندگان به استان گفت: با توجه به برودت هوا در هفته گذشته، مهاجرت پرندگان مهاجر به خصوص قوهای مهاجر به تالاب سرخرود افزایش یافته و تاکنون ۷۰۰ بال قوی مهاجر در تالاب سرخرود زمستانگذرانی میکنند.
وی همچنین از استقرار کانکس در محل تالاب سرخرود برای حفاظت از قوهای مهاجر خبر داد و افزود: این کانکس از اول آذرماه سالجاری در تالاب سرخرود مستقر شد تا حفاظت از پرندگان مهاجر بصورت شبانه روزی در دستور کار قرار گیرد.
در این جلسه آقایان جمال پور سلیمان، سلمان نیک پور، داریوش عبادی، عارف آهنگر، صادق رحمتی و محمدرضا قمی و خانمها شعبانی، اشرف نژاد و سعیدی به بیان مطالب و دغدغههای زیست محیطی از جمله: طرح تفکیک زباله از مبداء در روستاهای استان و توانمندسازی زنان در این حوزه، حذف کیسههای پلاستیکی از نانوایی ها، احداث جاده جنگلی از دودنگه به چهاردانگه، اجرای طرح ماپ در تمامی شهرهای استان، کاهش تراز ارتفاعی در دماوند، برگزاری دورههای آموزشی و کارگاهها ویژه سمنهای زیست محیطی استان، احداث خط لوله انتقال گاز از بابل به روستای فیلبند و احداث مرکز تفریحی در وسعتی حدود ۶ هزار هکتار از اراضی منطقه البرز مرکزی در چالوس پرداختند.