پخش زنده
امروز: -
تعداد ۹۲۱ راس کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر شهرستان طارم، سرشماری شد که نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد افزایش دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: تعداد ۹۲۱ راس کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر شهرستان طارم، مشاهده و سرشماری شد که در مقایسه با سال قبل افزایش ۱۳ درصدی را نشان میدهد.
یافتیان افزود: تعداد کل و بز استان در سال ۱۴۰۱، ۸۱۴ راس بود که خوشبختانه در سال جاری شاهد افزایش تعداد آنها هستیم.
وی اظهار داشت: این سرشماری از روز دوشنبه ۲۷ آذر به مدت ۲ روز با حضور ۲۵ نفر از کارشناسان، محیطبانان و دوستداران طبیعت زنجان در این منطقه انجام شد.
یافتیان با اعلام اینکه کل و بز از گونه های شاخص جانوری منطقه شکار ممنوع خرمنه سر است، اظهار داشت: امسال جمیعت کل و بز در منطقه خرمنه سر نسبت به پارسال افزایش خوبی داشته که ناشی از شرایط مناسب حاکم بر منطقه است.
این مسئول با اظهار اینکه این سرشماری با وجود محدودیت در نیروی محیطبان به شکل مطلوبی انجام گرفته است، اضافه کرد: در صورت تشدید کمبود نیروهای انسانی، مدیریت مناطق حفاظت شده با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در سالهای ۹۰، ۹۳ و ۹۵، همکاران این منطقه از یک گونه منحصر به فرد پلنگ، مستندسازی، فیلم و عکس تهیه کردهاند، گفت: در سرشماری اخیر حداقل ۲۰ مورد از نشانههای حضور پلنگ در این منطقه مشاهده شده است.
سال ۹۴، جمعیت کل و بز منطقه شکار ممنوع خرمنه سر که وسعت آن ۷۸ هزار هکتار است، قریب ۵۴۰ راس بود که بر اثر شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، ۱۲۶ راس از این گونه جانوری با ارزش تلف شدند.
منطقه شکار ممنوع خرمنه سر که از آبان سال ۸۱ جزو مناطق شکار ممنوع اعلام شد، در شمال استان زنجان و دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده و وسعت آن حدود ۷۷هزار و ۸۸۵ هکتار بوده و دامنه تغییرات ارتفاعی آن نیز از ۳۰۰ تا دو هزارو ۸۰۰ متر است.
حیات وحش منطقه شامل کل و بز، خرس قهوه ای، پلنگ، سیاه گوش، گرگ، کفتار، گراز، کبک دری، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف، عقاب طلایی و انواع پاسری فرمها و همچنین دارای گونههای گیاهی نظیر ارس، بلوط، گردو، بنه، ازگیل، زالزالک، سیاه تلو، افرا، داغداغان، ولیک، آلبالو تلخه، بادام کوهی، راش و انواع گون است.
زیستگاه اصلی کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم و قسمتهایی از منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران در شهرستان ماهنشان، قوچ و میش ارمنی در منطقه حفاظت شده انگوران است و آهوان نیز در بخشهای دشتی منطقه حفاظت شده سرخ آباد و شکار ممنوع فیله خاصه زیست میکنند.