پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی گفت: افزون بر ۱۱ هزار کشاورز در ۱۸ شهرستان استان در طرح جهش تولید در دیم زارهای استان مشارکت دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،خسرو شهبازی افزود: ۶۳ مرکز جهاد کشاورزی و یکهزار و ۱۵۲ روستا تحت پوشش طرح جهش تولید در دیم زارها در آذربایجان غربی هستند.
وی اظهار کرد: از مجموع ۴۱۸ هزار هکتار از اراضی دیم استان ۳۵۰هزار هکتار تحت پوشش طرح جهش تولید در دیم زارها هستند که تا کنون ۶۳ درصد سطح ابلاغی محقق و زیر کشت قرار گرفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی گفت: در راستای توسعه مشارکت کشاورزان در این زمینه ۶۳۰ کلاس ترویجی برای ۱۰ هزار و ۵۰۰ بهره بردار برگزار شده است که موجب جذب مشارکت آنان در این امر شده است.
شهبازی اضافه کرد: برنامه ابلاغی در این زمینه برای هر یک از محصولات دیم از جمله گندم، جو، نخود، عدس، نباتات علوفه ای، دانههای روغنی، و گیاهان دارویی نیز در دست اقدام است.
وی با اشاره به تسهیلات ارائه شده و ادوات کشاورزی دنباله بند مورد استفاده برای تحقق این طرح اظهار کرد: ۵۰۰ دستگاه ادوات مختص دیمزارها به مبلغ ۶۶۸ میلیارد ریال تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار داده شده است و در حال جذب به عاملیت بانک ملی هست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی گفت: در این راستا ۱۷ هزار لیتر کود بذر مال تامین و تدارک دیده شده و چهار هزار تن گندم با آن تیمار شده است.
شهبازی اضافه کرد: ۱۳ هزار و ۷۰۰ تن بذر گواهی شده گندم دیم نیز در این زمینه از طبقات مختلف خریداری و در اختیار کشاورزان قرارداده شده است.
وی اظهار کرد: این طرح در راستای تامین امنیت غذایی در کشور عملیاتی شد و برای تضمین آن نیازمند افزایش ماده آلی خاک و تغذیه گیاهی و حفظ رطوبت آن و تقویت مزرعه به سمت خاک سازی و رعایت تناوب زراعی و استفاده از حداکثر پتانسیلهای سرزمین هستیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی گفت: پیاده سازی ایدههای جدید در این زمینه با همکاری محققان از ملزومات موفقیت این طرح است.
شهبازی ادامه داد: ۳۵ تا ۳۸ درصد کاهش بارشها را شاهدیم که در منطقه ارومیه بیشتر تشدید شده است.
وی گفت: دریاچه ارومیه باید احیا شود، کشاورزی در غیر این صورت از بین میرود و در این زمینه نیازمند همکاری محققان هستیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی گفت: نیازمند تغذیه گیاهی بهینه در مزارع هستیم و کود از نیازهای پایه ماست و ۲۵۶ هزار تن کود برای اجرای این طرح نیاز داریم، در حالیکه ۱۱۸ هزار تن به استان تخصیص یافته که ۴۶ درصد نیاز واقعی تغذیه خاک مزارع را شامل میشود.