پخش زنده
امروز: -
با همکاری دیگردستگاههای استان، گام جدید استاندارد یزد در بهبود کیفیت نان مردم برداشته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، جلسه تخصصی کارگروه آرد و نان استان یا هدف استفاده از آرد کامل و بهبود کیفیت نان با حضور نماینده ویژه استاندارد، نمایندگان فرمانداری، مدیرکل استاندارد، نمایندگان ادارات غله و معاونت غذا و دارو و مدیران و مسئولان کارخانجات آرد استان در سالن ولایت فرمانداری شهرستان یزد برگزار شد.
مدیرکل استاندارد استان یزد در این نشست گفت: برای تهیه آرد کامل از تمامی قسمتهای دانه گندم، شامل سبوس، جوانه و اندوسپرم استفاده میشود، به همین دلیل این محصول، ارزش غذایی بالاتری نسبت به سایر آردها دارد.
حمید مطهری افزود: از آنجا که املاح، ویتامینهای گروه B و مواد سلولزی در آرد کامل بیشتر است، مصرف نان تهیه شده از این نوع آرد، میتواند بر سلامت جامعه اثرات سودمندی داشته باشد.
وی ادامه داد:آرد کامل به دلیل دارا بودن سبوس زیاد، رنگ تیره تری نسبت به دیگر آردها دارد، ولی کیفیت و ماندگاری نان تهیه شده از آن بهبود یافته، ضمن این که عطر و طعم این نوع نان منحصر به فرد است.
این مسئول گفت: در خصوص تجدید نظر وبازنگری استانداردهای گندم، آرد و نان با هدف احیاء نان کامل، توسط سازمان ملی استانداردایران اقداماتی انجام شده است، ضمن این که میدانیم درخصوص امکان تولید این آرد توسط کارخانجات تولیدی استان، چالشها و مشکلاتی هم وجود دارد.
مطهری افزود:امید است با تعامل و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی استان و کارخانجات تولید آرد شاهد افزایش استفاده از آرد کامل نان به عنوان قوت غالب مردم باشیم و بتوان گامی در بهبود کیفیت تغذیه و افزایش سلامت مردم استان برداشت.
شایان ذکر است، در پایان نیز بازدید مشترکی از یک واحد نانوایی سنگک انجام و کیفیت نان تهیه شده با آرد کامل نسبت به نان سفید (با سبوس کمتر) بررسی شد.