پخش زنده
امروز: -
رئیس قوه قضائیه گفت: با توجه به تغییر ابزارها و ترفندهای وقوع جرم، در انتخاب روشها و تدابیر پیشگیرانه روزآمدی، نوآوری و ابتکار به خرج دهید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در گردهمایی معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستریهای سراسر کشور گفت: باید ساختارها و قوانینی که ممکن است زمینه بروز تخلف، جرم و آسیب را فراهم کند، احصاء شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: سال گذشته با بررسی همه جوانب اتفاقات جریان اغتشاشات و همچنین هدفگذاریهایی که برای بستن گلوگاههای فساد و مقابله با مفسدان دستگاههای حکومتی داشتیم، پیش بینی کردم که امسال با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم بود. از سویی دیگر با توجه به شرارتها و توطئههای دشمنان و مجازات سنگین شرارتها و توطئهها، باز هم میدانستم هجمهها به قوه قضاییه بیشتر میشود و بر همین اساس خطاب به مسئولان و دستاندرکاران قضایی تاکید میکنم که اجازه ندهید دشمن در اراده شما اثر بگذارد و با تبلیغات و هجمههای روانی در کار و جهاد شما خلل ایجاد کند.
رئیس دستگاه قضا گفت: فرآیندها و ساختارها و قوانینی که ممکن است زمینه بروز تخلف و جرم و آسیب باشند را احصاء کنید و موارد مربوطه را به مراجع ذیربط منتقل گردانید؛ در همین امرِ «اسناد عادی» و «التزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» چنانچه مصوبه ناظر بر آن، نهایی و ابلاغ شود بسیاری از مشکلات مردم و جامعه مرتفع میگردد و ورودیها به دستگاه قضا تقلیل مییابد.
پیشگیری از جرم فراقوهای است
محسنی اژهای درباره علل بروز جرائم گفت: در شکلگیری و وقوع جرم، سلسله علل و عواملی وجود دارند که ریشهای هستند؛ این عوامل را باید عالمانه و برنامهریزیشده دفع و رفع کرد و در تحقق این مهم، فرد و جامعه و حکومت باید مداخله و مشارکت کنند.
رئیس قوه قضائیه گفت: پیشگیری از جرم مسالهای فراقوهای و فرازمانی است و برای تحقق تمام و کمال پیشگیری از وقوع جرم در کشور، همه آحاد جامعه باید در تحقق این مساله کمک کنند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه در شرایط فعلی ابزارها و ترفندهای وقوع جرم متفاوت از گذشته است، افزود: در انتخاب روشها و تدابیر پیشگیرانه باید روزآمدی و نوآوری و ابتکار به خرج داد و از تمامی ظرفیتهای مردمی و حکومتی و ابزارهای فناورانه بهره گرفت.
شورای عالی پیشگیری از جرم فعالتر شود
وی تاکید کرد: باید با استفاده از ظرفیت شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم و فعالتر شدن این شورا برای کاهش آسیبهای اجتماعی و جرائم استفاده شود.
رئیس قوه قضائیه خطاب به مدیران معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: باید دامنه ارتباطات خود را با حوزههای علمیه، دبیرخانه ستاد ائمه جمعه، امور مساجد، هیئتهای مذهبی، آموزش و پرورش، گروههای جهادی، بسیج اقشار، سازمانهای مردمنهاد و به طور کلی تمامی تشکیلات و ظرفیتهای مردمی، توسعه دهید.
استفاده از ظرفیت هنرمندان برای پیشگیری از جرم
محسنی اژهای گفت: معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برای ساخت برنامههای تلویزیونی با محتوای پیشگیرانه و با هدف آگاهیسازی مردم، اقدامات مقتضی را ترتیب دهد و از ظرفیتهای هنرمندان و سینماگران بهره بگیرید؛ حتما لازم نیست پول داشته باشید تا فیلم بسازید بلکه میتوانید برای فیلمسازی، ایده و محتوا ارائه دهید.
رئیس قوه قضائیه افزود: یکی از علتهای بروز آسیبهای اجتماعی، مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی است که حتماً باید قوه قضائیه با دستگاههای ذیربط از جمله وزارتخانههای اقتصاد، صمت، جهادکشاورزی، بانک مرکزی جلسات و نشستهایی را برگزار کند.
محسنی اژهای با تاکید بر احصاء مهمترین مصادیق آسیبهای اجتماعی افزود: آسیبهای اجتماعی و علل وقوع جرم را با تعیین ملاکها و شاخصهایی نظیر گستردگی، پرخطربودن و استمرار داشتن، اولویتبندی کنید و برای رفع آنها اقدامات مقتضی و برنامهریزیشدهای را اتخاذ کنید.
کاهش آمار طلاق توافقی
همچنین در این نشست اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه هم گزارشی از برنامههای پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی داشت.
جهانگیر گفت: پیشگیری از جرائم یک مساله کاملا علمی است و برای شناسایی آسیبهای اجتماعی و جرائم با صاحبنظران مشورت میکنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: در ۸ ماهه نخست امسال دادخواستهای طلاق توافقی کاهش داشته است.
وی ادامه داد: با همکاری مددکاران اجتماعی، شهرداریها و بهزیستی کشور ۲۱ مرکز کنترل و کاهش طلاق در سراسر کشور راه اندازی شده است.
جهانگیر افزود: با مشاوره مددکاران اجتماعی ۷۳۰ زوج بعد از طلاق رجوع داشته اند که موجب تحکیم مجدد خانواده شده است.
اشتغال ۳ هزار معتاد بهبود یافته
جهانگیر با اشاره به پیگیری اشتغال معتادان بهبود یافته گفت: برای بیش از سه هزار معتاد بهبود یافته اشتغالزایی شده و ۱۳ تفاهم نامه همکاری با دستگاههای مختلف برای کاهش آسیبهای اجتماعی و جرائم منعقد شده است.
این مقام قضایی ادامه داد: اطلس جنایی کشور به شورای اجتماعی وزارت کشور ارسال شده تا نقاط جرم خیز و فراوانی جرائم مشخص شود.
جهانگیر گفت: پیامکهای هشداری هم به شمارههای مردم ارسال میشود تا درباره کلاهبرداریها و جرائم اطلاع رسانی کنیم.
وی افزود: برای همه شرکت کنندگان در آزمون سراسری پیش از ورود به جلسه، پیامک ارسال کردیم و با همین پیامکهای هشداری از بروز تقلب در آزمون سراسری پیشگیری شد.
جهانگیر با اشاره به برگزاری جشنواره نقد آرای قضایی گفت: بر اساس سند تحول قضایی جشنواره نقد آرای قضایی با هدف ارتقاء پیگیریهای قضایی برگزار شد و در این دوره ۶ اثر برگزیده و انتخاب شد.