پخش زنده
امروز: -
مالک رحمتی رییس سازمان خصوصی سازی: نتیجه تمام جلسات و پیگیریها در خصوص مولد سازی دارایی ها ، معرفی۱۸۰۳ دارایی مازاد به ارزش برآوردی ۱۲۹ هزار میلیارد تومان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مالک رحمتی رییس سازمان خصوصی سازی در گزارش عملکرد، به رئیس جمهور گفت: با توجه به ابلاغ آیین نامه مولدسازی در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ بعنوان یک برنامه راه گشا برای تامین منابع حوزههای عمرانی طرحهای نیمه کاره دولتی تاکنون تقریبا ۴۹ جلسه برگزاری شده که شامل ۵ جلشه کمیته پایش و ۲۱ جلسه هیئت عالی باحضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شده و ۲۳ جلسه کمیته تخصصی، که بطور میانگین هرماه پنج جلسه برگزار شده است.
رحمتی افزود، ماحصل این کار که سراسری هم بود و در تمام نقاط کشور این مولد سازی باید اتفاق بیافتد و شهرهای بزرگ و کوچک همه را شامل میشود نیازمند این بود که همه مدیران دولتی در کل کشور پای کار بیاییند و در این خصوص موضوع به آنان تبیین و آموزش داده شود.
تبدیل رویکرد هزینه ای به درآمد محوری
رحمتی در ادامه گفت: امر مولد سازی یک امر گسترده ایست و با توجه به رویکرد مدیران که رویکردی هزینهای بود تاکنون و باید رویکردی درآمدی در پیش بگیرند، یعنی باید ابتدا هزینههای خود را دربیاورند و بعد بروند طرحهای در دست اقدام را عملیاتی کنند. در حال حاضر این طراحی و عملیات بطور هم زمان دارد اتفاق میافتد و هم اکنون همه وظایف ساختاری و فرایندهای مولد سازی که دارد انجام میشود همه تقریبا بالای ۸۰ تا ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
رییس سازمان خصوصی سازی گفت آنچه که ما در آن ظعیف هستیم، در تکالیف دستگاهها اجرایی است با توجه حجم داراییای که دستگاهها دارند و سامانه هوشمندی که وزارتخانه طراحی کرد و نشان میدهد خودش را و باید معرفی میکردند، دستگاههای اجرای به ما معرفی نکردند.
وی افزود، اما ماحصل تمام جلسات این شده که، الان که در خدمت شماهستیم ۱۸۰۳ دارایی مازاد معرفی شده و ارزش برآوردی ۱۲۹ میلیارد تومان استو طبق دستور شما (رئیس جمهور) ما باید آنها را به پیمانکاران بزرگ کشور معرفی کنیم که تاکنون معرفیها صورت گرفته است و چندین پیمانکار بزرک لیست را از ما دریافت کرده اند و در حال گزینش هستند که کدام یک از این داراییها به درد آنها میخورد که بتوانیم طرحهای عمرانی نیمه تمام را از این مسیر تامین منابع کنیم. بسیاری از این داراییهایی که در این دولت وجه ممیزهای داراند که در دولتهای قبلی نبود. این هست که طبق آیین نامه الزام به ایجاد ارزش افزوده شدیم.
ایجاد ارزش افروده برای دارایی ها
رحمتی افزود در گذشته دستگاههایی که داراییهای خود را واگذار میکردند، مثلا دستگاهی یک زمینی داشت و آن را واگذار میکرد، ولی الان ما نمیتوانیم این کار را بکنیم. زیر آن زمین باید بیایید در کمیسیون ماده ۵ و بالاترین ارزش افزوده را برایش بگیریم، یعنی اینکه مسکونی است، تجاری، اداریه و بعد قیمت گذاری کنیم و بعد بفروشیم.
وی افزود این البته حسن کار است که ما خام فروشی نمیکینم، چون در مولد سازی خام فروشی ممنوع است و این یک مقدار فرایند را طولانی میکند. تاکنون ۴۷۱ ملک بزرگ ارزش افزایی شده که در مجاری قانونی برای اخز مصوبات جریان دارد. ۸۵ ملک را آگهی کردیم به اندازه ۲.۲ همت ارزش گذاری شد که آنچه فروش رفته را اعلام خواهم کرد.
عملیاتی شدن دستاورد خوب
رحمتی گفت یک از دستاوردهای خوبی که ما عملیاتی کردیم تعریف بستههای رونق و در کف میدان بود؛ که مولد سازی تاپایان سال در کف میدان یک چیزی را تحویل بدهد. که ما در ۱۷ استان به ارزش تقریبی ۱۱ همت طرحهای وزارت بهداشت تامین منابع شدند از طریق داراییهای خودشان و همه مراحل شان در کمیته پایش که طرحها باید تصویب میشد، در هیئت عالی که طرحها به همراه اراضی باید تصویب میشد در جلسه گذشته تصویب شد.
رحمتی افزود طرح دومی که جا دارد از اهتمام حضرتعالی (رئیس جمهور) تشکر میکنم، مسئله انقال آب اصفهان بود که اگر نبود حمایتهای شما ما نمیتوانستیم این طرح را عملیاتی بکنیم و موجب شد که زمین وزارت نفت در هیئت عالی مصوب شود برای انتقال آب و در اختیار قرار گرفت و همینطور طرح انتقاب آب از سد خرسان برای یزد که اینها هم نزدیک به ۱۰ همت بسته رونق شدندودر مجموع نزدیک به ۲۱ بسته رونق را با بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومن الان در مولد سازی کارش تمام شده است.
سه دلیل فروش نرفتن املاک مازاد
وی در ادامه افزود یک مشکلی که ما دارایم، این است که چرا داراییهای ما فروش نمیرود. آنچه تاکنون فروخته شد، از سال ۹۸ حدود ۲۵۰ میلیارد تومندارایی فروخته شده سال ۹۹ حدود ۱.۴ همت و ۱۴۰۱ حدود ۱ همت و ۱۴۰۲ حدود ۲.۲ دهم همت فروخته شد. وی افزود تا کنون ۴.۴ دهم همت واگذار شده، یعنی به اندازه ۴ سال گذشته واگذار شد. آنچه که مولد سازی دارد سرعت میدهد به کارها بحث استفاد ازظرفیتهای آیین نامه ایست که اجازه میدهد به تهاتر که ۲۱ همت آن توضیح داده شد و موضوع معاوضه.
وی در خصوص اینکه چرا فروش نمیرود گفت سه دلیل عمده برای عدم فروشوجود دارد، ابتدا اینکه بازار مسکن راکد است و مسئله دوم که عیب کار است، اینه که ما در واگذاریهای گذشته خام فروشیمی کردیم که همه استقبال میکردندولی الان که بصورت ارزش افزوده واگذارمی کنیم یک مقدار آن جزابیتی که برای بخش خصوصصی داشت از دست داد. میگن شما رفتی زمین را تفکیکی کردی، کابری را گرفتی و دیگر سودی برای من نمانده، من فقط باید بروم و بسازم؛ که البته این حسن کار است و به مرور زمان جا میافتد؛ و مسئله بعدی مابخاطر نظارت دستگاههای نظارتی مافوق، قیمتها را ازبالا به بالا قیمت گذاری میکنیم تاحد اکثر سود دولت در آن دیده شود. اما سومین نکته مسئله عرضه زیاد داراییها و املاک است که فشاری که از طرف دولت روی همه دستگاهها است برای عرضه و فروشاملاک مازاد خود علت فروش نرفتن آنست. این سه دلیل سبب شده گه فروش پایین باشد و ما به دنبال راههای دیگر همچون تهاتر و معاوضه رفیتیم.
اهتمام ضعیف وزارتخانه ها در معرفی دارایی های مازاد
رحمتی با اشاره به جدول نمودار واگذاریهای وزارتخانهها دولتی، گفت که این دستگاهها باید با توجه به این نمودار باید طرحهای چند ده هزار میلیار تومنی اجرا کنند از مسیر مولدسازی. این چی رو میخواد برساند، این میخواد بگویید که وزارت خانهها اهتمام جدی در زمینه معرفی داراییها به مولدسازی ندارند و یا کمتر دارند. بر اساس آمار موجود قطعی ما در سامانه سادا نوین نزدیک به یک میلیون دارایی ثبت شده است؛ و نظر ما این است از این یک میلیون آنچه برای مجموع دولتی است و ابهامی ندارد ۷۶۶ هزار دارایی برای وزارتخانههای ثبت شده و شما ملاحظه کند این همه دارایی کجا و کل داراییهایی که به ما معرفی کردند که به عدد ۲ تا ۳ هزارتا هم نمیرسد؛ و ما این انتظار را دارم که حضرت عالی یک تاکیدی شما (رئیس جمهور) در هیئت دولت بفرمایید و ما داریم این مطالبه گری را میکنیم و پیگیری شما به ما کمک خواهد کرد.